Neyin peşindesiniz?

ANADOLU Efes, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Medical Park... Size soruyorum; beni mahcup etmek midir gayeniz?

Haberin Devamı

‘Ham hayalci’ damgası mı vurdurmak amacınız? Biz, “Üçünden en az biri hatta ikisi İstanbul’da 4’lü Final” oynar diyoruz, ama siz iç saha maçlarını bile kaybediyorsunuz. Tamam, henüz ikinci haftadayız da, perşembenin gelişi çarşambadan belli olmaya başladı. Bir başka kayıp sene daha yaşamak, mayısta İstanbul’da el alemin takımlarını izlemek istemiyoruz.

Karar ver Mahmuti

Özellikle “kalın pivotsuz, dış atışın isabetine göre maç kazanmaya endeksli” basketbol oynamayı tercih etmiş Mahmuti, Cimbom için en uygun hücum düzenini bulmalı artık. Tüy bitti ama gene söyleyeyim; zaten tek olan uzununu sahraya kısalara perde yapıp, sıfır tölerans kuralı kurbanı olarak baştan faul sıkıntısına sokmaktan vazgeçmesi lazım Mahmuti’nin. İvkoviç’in Olympiakos’a oynattığı uzunları pota altında aşağı yukarı hareketlendirerek Spanoulis ve Printezis’i kariyerlerinin zirvesine taşıdığı hücum düzenini salık veririm. Bu hafta deplasmanda Montepaschi Siena’yla sürpriz avı yapacaklar...

Haberin Devamı

Anadolu Efes tık nefes

Tarihinin en iyi kadrolarından birini kuran Anadolu Efes yarın Emporio Armani deplasmanında geçen haftayı yaşanmamış sayarak çıkmalı sahaya... Bunu yapacak güçteler. Mesele “yıldızların altında” kalmayıp, yüksek gerilimde, her birine yeterli zamanı vererek maksimum verimi alabilmek. Partizan’ı dağıtırken olduğu gibi; yapmış olmak için rotasyon yapmadan, eli sıcak adamı kanının son damlasına kadar oyunda tutan, kimin nerede etkili oynayacağını bilen tarzını yinelemesini Ufuk Sarıca’dan rica ediyorum.

Yenerbahçe nerdesin?

İkide sıfır çeken Spahija, “doğru zaman doğru adam”ı maç boyu bulamama sendromu yaşıyor. Geçen seneki sert ve akıllı basketbol oynatan formundan çok uzakta koç. Tamam, Preldzic yeni yetme, hemen havaya girmesin, ama Ukic ve Bogdanovic ile birlikte bu takımın vazgeçilmezlerinden. Bu üçlü, maçlarının dörtte üçünde sahada olmalılar. Geçen yıl Cibona forması altında Euroleague’de 18 sayı ortalaması yakalayan, Hırvatistan Milli Takımı’nın Eurobasket 2011’de 12.8 sayı ile ikinci en skorer ismi olan Bogdanovic’e F.Bahçe’de bir haller oldu. Son Olympiakos maçında 0/2 ikilik, 0/2 üçlükle oynayan Hırvat oyuncu, 3 maçta kullandığı 17 şutun hiçbirinde isabet bulamadı. İstanbul’da oynayacağı Sluc Nancy maçını mutlaka kazanmalı Kanarya.

Yazarın Tüm Yazıları