GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Artemis’in sebze ve meyveleri organik tarım bahçesinde yetişiyor

KKTC’nin iddialı turizm yatırımlarında Kaya Artemis Resort beş yıldızlı otellerde pek rastlanmayan bir yeniliği başlattı. Restoranlarında kullanılan sebze ve meyvelerin önemli bölümü otelin arkasındaki 20 dönümlük bahçede yetişiyor. Gazi Magosa’nın Barfa bölgesindeki otelin organik tarım yapılan bahçesinde, su israfını önlemek amacıyla, damlama sistemiyle sulama yapılıyor. Kaya Artemis’in zengin açık büfesinde sunulan organik tarım ürünleri arasında karpuz, kavun, domates, salatalık, börülce, mısır, taze fasulye, biber, bamya, patlıcan, kabak çiçeği, marul, kereviz, roka, Kıbrıs fesleğeni, adaçayı, verigo üzümü ve golyandroya kadar birçok mevsim sebze ve meyveleri bulunuyor. (0392 630 60 00

Otantik taşlarla tasarlanmış

Datça Kocatarla mevkiindeki Marphe Hotel, 350 metrekare büyüklüğündeki havuzunun yanı sıra jakuzi ve çocuk havuzu alternatifleri de sunuyor. Havuz başındaki snack barı ve restoranında yöresel lezzetler tadılabiliyor. Konaklamak için apart, süit ve villa seçenekleri var. Yedi süit ve yedi apart odanın her birinde oturma odası, iki kişilik yatak odası, mutfak ve banyonun yanı sıra havuzla bahçe manzaralı balkon ya da teras bulunuyor. Bahçenin diğer tarafında konumlandırılmış olan 12 adet villanın tümünde de beyaz Akdeniz evlerinin özgün tasarımından etkilenilerek yörenin otantik taşları kullanılmış. (0252 712 90 30)

Budapeşte, Viyana, Prag turunu alana Slovakya hediye

Prontotour Şeker Bayramı sırasında Orta Avrupa’da bir dizi kültür turu düzenliyor. Firma kenti Prag’a beş özel uçak kaldırılıyor. Bayram tatilinde 10 günlük uzun bir geziye çıkmak isteyenlere ise özel fırsatlar sunuyor. Üç ülkeyi içeren sekiz günlük turu satın aldığınızda Budapeşte-Viyana-Pragın yanısıra dördüncü ülke olarak Slovakya turu ücretsiz veriliyor. (www.prontotour.com)

Belgrad Ormanları’nda etkinlik merkezi

Kemerburgaz’daki MounTRain, hafta sonunda doğa sporları yapmak isteyenlere Belgrad Ormanları’nın derinliklerinde sayısız alternatif sunuyor. Çok amaçlı bir kampus şeklinde tasarlanan tesisin göllerinde kano yapabilir, orman alanında yürüyebilir, ATV ile mini safarilere çıkabilirsiniz. Grup oyunları, yarışmalar, şirket etkinliklerinde kullanılmak üzere ekipman da sunuluyor. MounTRain’in seminer salonunda toplantılarda kullanılmak üzere ses sistemi ve projeksiyon cihazları bulunuyor. Tesis eğitim, ürün tanıtımı, kurumsal organizasyonlar, bayi toplantıları, özel kutlamalar, konser ve partilere açık. (0212 2795844)

Kelebekler Vadisi’nin yanıbaşında ferah odalar

Fethiye Mandarin Butik otel geçen yaz açıldı. Kelebekler Vadisi’nin güneyinde, sessiz Faralya Köyü’nde. Fethiye’ye karayoluyla 21 kilometre, Dalaman Havalimanı’na 80 kilometre mesafede. Mandarin’de odaların geniş olmasına önem verilmiş. İç mekan mobilya ve ahşap kısımlarda, eski evlerden alınan 150 yıllık ağaçlar kullanılmış. Kapılar Osmanlı tarzı el oymacılığıyla üretilmiş. Otel iki ayrı üniteden oluşuyor. Eski yapıda biri delüks olmak üzere iki süit oda mevcut. Bu odalar iki adet tek kişilik yatakla hizmet veriyor. Taş yapıda yer alan altı adet odadaysa çift kişilik yataklar var. Odalarda klima, LCD televizyon, DVD player, minibar, su ısıtıcı, sıcak içecekler, saç kurutma makinesi mevcut. Her oda teras, balkon ve bahçesiyle dış mekanı da görebiliyor. (252 642 10 02)

Balkonu manzaralı, mutfağı donanımlı

Göcek’te, balkonundan dağ manzarası izleyebileceğniz bir otel arıyorsanız, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Mr. Dim Butik Apart’ta kalabilirsiniz. Bütün odalarda kendi yemeğinizi yapabileceğiniz gerekli ekipmanlarla donatılmış mutfak, banyo, duş ve saç kurutma makinesi var. Televizyonundan bütün uydu kanalları izleniyor. (0252 645 19 69)

Bodrum’da caz rüzgarı

Bodrum üzerinden kuşbakışı günbatımını izleyebileceğiniz The Marmara, servisteki kalitesini müzikle çeşitlendiriyor. Şehrin karmaşasından ve günlük koşuşturmacasından kurtulup kendini başka bir dünyada hissetmek isteyen konuklarına pazar ve pazartesi hariç her gün havuz başında Latin caz esintisini sunuyor. Latin cazın usta isimlerinden Kübalı Diego Pelaez ve Nancy havuzbaşındaki konserlerinde haftanın altı günü müzikseverlerle buluşuyor.(0252 313 81 30)

Sessizlik arayanlara

Avanos Çavuşin Köyü’ndeki The Village Cave Hotel, Zelve Açıkhava Müzesi, Peribacaları vadisi, Güllüdere, Kızıl Vadi, Karanlık Vadi, Göreme Açıkhava Müzesi gibi bölgedeki önemli turistik alanlara yürüyüş mesafesinde. Ayrıca gezmeye değer beldelerden Zelve ve Göreme’ye iki, Avanos ve Ortahisar’a beş, Uçhisar’a altı, Ürgüp’e sekiz kilometre uzaklıkta. Otel özellikle sessizlik arayanlara hitap ediyor. Odalardan 30 metrelik bir tünelle girilen restoranı sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği sunuyor. Kahvaltı tamamen organik ürünlerle hazırlanıyor. Akşam yemeklerinde yöresel tatlarla ızgara çeşitleri sunuluyor. Ayrıca yörenin üzümlerinden üretilen şarapları da tadabiliyorsunuz. (384 532 71 97)

50 yaşında yenilendi

1958 Ağustosu’nda faaliyete geçen İstanbul Yeşilköy’deki Çınar Hotel, 50. yıldönümünü çağdaş bir görünümle karşılıyor. Mimar Mustafa Toner imzasını taşıyan "sıcak modern" temalı yeni dekorasyonda süitler şıklık ve işlevselliği bir arada sunuyor. Otelin denize bakan toplantı salonları ön plana çıkıyor. Ayrıca denize açılan restoran, kafe ve barları da göze çarpıyor. Çınar Hotel deniz suyu arıtmalı havuzunun da yazın hit mekanları arasına gireceğine inanıyor. (212 6632900)
False