GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Keyifle keşif bir arada

Fethiye Ecesaray Marina & Resort, doğayla iç içe olmak isteyenler için ideal bir seçim. Otel bu yıl "keyifle keşfi" birleştiren özel programlar hazırlıyor. Etkinlikler dahilinde ister Fethiye’nin koylarında "mini mavi yolculuk"lara çıkabilir, isterseniz Ege ve Akdeniz’de pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan yörenin tarihi zenginliklerini keşfedebilirsiniz. Ayrıca çam ormanları içindeki havuzu ve SPA’sında yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Ecesaray Marina’ya yatınızla gitmeye karar verirseniz denizin ve beş altın çıpalı marinada konaklamanın keyfini yaşarken otelin bütün olanaklarından da yararlanabileceksiniz. www.ecesaray.net

Yaza girerken özel kürler

Antalya Kemer’deki Turkiz Hotel yaza özel yenilenme paketleri hazırladı. Doktor konsültasyonu sonrası kişiye göre belirlenen "Anti- stress ve break off" kürleri genel olarak kış ayları boyunca alınan kilolarınızdan kurtulup, toksinlerinizi atmanızı ve cildinizi canlandırmanızı sağlıyor. Kürler Thallasotherapi bakımları, sauna, endormolojik masajlar, hamam ve sağlıklı beslenmeyi temel alarak hazırlanıyor.

Bungalovda tatil

Antalya Adrasan’daki Dayco pansiyon, 12 adet ahşap bungalov oda, kapalı ve açık restoranla denize sıfır bara sahip. Pansiyonun öğle yemekleri ağırlıklı olarak sebze ve aperitiflerden oluşuyor. Akşam yemeklerinde de Akdeniz balıkları, güveçler ve Bulgar mezeleri sunuluyor. Adrasan’da yapabileceğiniz pek çok aktivite var. Örneğin; tekne turlarına katılıp yöreyi gezebilir, doğal parkurlarda yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca sahilde kano ve deniz bisikleti kiralayıp dalış okulları sayesinde 4-5 günde amatör dalış sertifikası bile alabilirsiniz. (0242 883 10 54)

Avustralya’ya daha çok uçuş

Emirates, Avustralya hükümeti ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında yapılan ve başarıyla sonuçlanan görüşmelerin ardından, Avustralya uçuşlarını artırma hakkı kazandı. Hükümetler arası görüşmeler sonrası yapılan yeni anlaşma, Emirates’e haftada 49 olan uçuş sayısını 2011 yılına kadar 84’e çıkarma izni veriyor. Böylece Emirates’in Avustralya uçuşları yüzde 71 oranında artmış oluyor.

Detoksya da kültür turu

Divan Marmaris Mares, bahar aylarını daha dinlenmiş bir vücut ve zihinle geçirmek isteyenler için detoks ve kültür programları sunuyor. Detoks programında, kese ve köpük masajı, thalasso yosun vücut maskesi, detoks ayak banyosu ve detoks masajları yer alıyor. Dileyenler "Marmaris Yöresi Kültür Turu"ndan da yararlanabilir. Üç gün süren tur; Muğla kenti, Reşadiye Yarımadası’nda yer alan Datça, Knidos ve Dalyan’ı içeriyor. (www.divan.com.tr)

Kaleye karşı yemek keyfi

Bozcaada sezonu açtı. Bozcaada Kale arkasındaki Martı Restaurant’ta kendine özgü mezeleri, taze balıkları ve ada şaraplarını caz, Yunan, Portekiz ve Türk müzikleri eşliğinde tadabilirsiniz. Restoran özellikle asma yaprağına sarılmış füme sebzeler eşliğindeki "Martıca Levrek" konusunda iddialı. Yemekler ister iç mekanda, isterseniz sahil kenarında sunuluyor. Sabah 08.00’den gece 02.00’ye kadar açık olan mekanda kahvaltı, denize girenler için gün boyu yemek ve içecek servisi var. (0286 697 88 95)
False