GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Pepe Romero eşliğinde Nürnberg pikniği

Almanya’nın Nürnberg kentinde temmuzun ikinci yarısında ülkenin açık havadaki en büyük klasik müzik etkinliklerinden biri düzenleniyor. Open Air Festivali için Luitpoldhain Parkı’nda dev bir sahne kuruluyor. Piknik şeklindeki etkinlikte Nürnberg Senfoni Orkestrası bir hafta arayla iki konser veriyor. Bu sezonun ilk konseri önceki pazar akşamı düzenlendi. Etkinliği 60 bin kişi izledi. Bu hafta cumartesi günü ise orkestra gitarcı Pepe Romero’ya eşlik edecek. (www.klassikopenair.de)

Novo Scotia’nın Pavurya Festivali 3 Ağustos’ta

Kanada’nın Atlantik Okyanusu’ndaki ada eyaletlerinden Novo Scotia’da düzenlenen Pavurya Festivali 20’nci yılını kutluyor. Adanın kuzey ucundaki Louisburg kentinde cuma günü başlayacak festival iki gün sürecek. iki gün boyunca farklı topluluklar konserler verecek. Demiryolu Müzesi ve kalede cuma günü saat 19.30’da taze istiridye ikramı, cumartesi öğle saatlerinde pavurya tabağı ikramı yapılacak. Giriş ücreti 6 dolar. İstiridyenin tabağı 4, yengeç mönülü öğle yemeğinin 10 dolar. (http://louisbourgcrabfest.ca) Deniz ürünlerinden hoşlanmıyorsanız, Montana Eyaleti’ndeki Mission Dağı Koç Yumurtası Festivali’ni de deneyebilirsiniz. Missoula kenti yakınlarındaki Clinton köyünde 1 Ağustos’ta başlayan festival beş gün sürecek. Rock Creek Lodge adlı restoranın düzenlediği etkinlik boyunca koç yumurtasından yapılan yemekler ikram ediliyor. Özel gösteriler yapılıyor. (www.testyfesty.com)

Gurmeko’da Ayvalık yemekleri atölyesi

Ayvalık merkezinde, Cumhuriyet Caddesi’ndeki Gurmeko yerel lezzetlerin tanıtıldığı bir kafe ve kültür merkezi. Gurmeko’da haftanın iki günü yerel lezzetlere meraklı, damak tadına düşkün gezginler için yemek atölyesi düzenleniyor. Semt pazarı kurulan perşembe ve cumartesi günleri saat 11.00’de pazar turu ve alışverişle başlıyor atölye çalışması. Daha sonra malzemeler hazırlanıyor, yerel zeytinyağıyla, yerel tariflerle dört çeşit yemek pişiriliyor. Katılımcılar bu yemekleri birlikte yerken, yerel mutfak kültürü üzerine sohbet ediliyor. Atölye saat 15.00’te sona eriyor. Tarlakuşu Gurmeko Ayvalık Yemek Atölyesi’ne malzeme dahil günlük katılım ücreti 50 TL. (Tel: 0 266 312 33 12)

65 Dolar’a Kharkiv

Pegasus Havayolları Ukrayna’nın ikinci büyük şehri Kharkiv’e haftanın 7 günü sefer düzenliyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nından akşam 23.40’ta, Kharkiv’den 05.45’te karşılıklı gerçekleştirilen uçuşların tek yön bileti vergiler dahil 64.99 Dolar’dan başlıyor. (www.flypgs.com)

Niagara Şelaleri’ni yakından görün

Back-Up Travel, 18-26 Ağustos’ta Kanada’ya 9 gece 10 gün sürecek tur düzenliyor. Tur kapsamında Vancouver şehri ve Niagara Şelaleri gezilebilecek. Güçlü motorları ile akıntıya karşı durabilen gemilerle Niagara Şelaleleri’nin yakınlarına kadar gidilebilecek, nesli tükenmekte olan yabani boz ayılar seyredilebilecek. Tur ücreti 3515 Euro. (www.backuptravel.com.tr)

Damla sakızlı kekin yanında soğuk limonata

Marmara Adası’nda bu yıl açılan Ada Kafe, yaban mersini ve damla sakızlı kekleriyle iddialı. Limonatası geleneksel usullerle yapılıyor. Deniz manzaralı, eski bir ada evinde açılan kafede sabahları omlet çeşitleri, kahvaltı tabağı, günün ilerleyen saatlerinde de taze makarnalar, biftek, soslu tavuk ve tatlılar ikram ediliyor. Ada Cafe, Plaj Yolu’nda.

‘Yenikapı’nın Eski Gemileri” sergisini gezin

Yenikapı’da başlayan Marmaray ve Metro projeleri inşaat alanında ortaya çıkan Theodosius Limanı kalıntıları son yılların en dikkat çekici arkeolojik buluntuları olarak kabul ediliyor. Kazı alanında çalışan arkeologlar tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı “Yenikapı’nın Eski Gemileri” sergisi Rahmi M. Koç Müzesi’nde 16 Eylül’e kadar gezilebilecek. Müzeye giriş yetişkin için 12.5, öğrenci için ise 6 TL.

Ramazana özel kampanya

Setur’un ramazan ayına özel kampanyasında Antalya Belek’te bulunan Ela Quality Resort Hotel’de indirimli konaklayabilirsiniz. Ela Quality Resort kampanya kapsamında 17 Ağustos’a kadar yapılacak konaklamalar için yüzde 25 indirim yapıyor. Ödeme 12 taksite bölünebiliyor. 11 yaşından küçük bir çocuk ücretsiz konaklayabiliyor. (www.setur.com.tr)

Şeker Bayramı’nda Vietnam Kamboçya turu

Vip Turizm 18 Ağustos’ta 9 gecelik Vietnam & Kamboçya Şeker Bayramı turu düzenliyor. Ho Chi Minh City, Hanoi, Halong Bay, Siem Reap gezilecek yerler arasında. İki kişilik odada kişi başı fiyatı 2.597 Euro’dan başlıyor. (www.vip.com.tr)

Oslo’yu keşfedin

Antonina Turizm, 6 Eylül’de Oslo’ya 3 gecelik kültür turu düzenliyor. Emanuel Vigeland Müzesi, Viking Gemi Müzesi, Norveç Açık Hava Müzesi, Norveç Ulusal Opera ve Bale Binası, Holmenkollen Kayak Müzesi ve Kulesi gezilecek yerler arasında. Fiyatı 1350 Euro. (www.antoninaturizm.com)

False