GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

İskoçya’nın Viking akşamı

Her yıl 31 Aralık gecesi, İskoçya’nın Lerwick kentinde günbatımından ertesi günün şafak vaktine kadar özel bir festival düzenleniyor. Avrupa’nn en büyük ateş festivali Lerwick Up Helly Aa, Vikingler’in şamanist geleneklerini yaşatıyor. Etkinlikler ellerinde şelale taşıyan bin İskoç gencin Hilhead’de toplanmasıyla başlıyor. Gençler caddelerden geçerken, Viking giysili ekipler çıkıyor ortaya. Her ekip farklı bir temada aksesuvar taşıyor. Yürüyüş ekibi hep birlikte, bir meydana kurulan temsili Viking gemisine doğru ilerliyor. Gemi törenle yakılıyor. İnanca göre bu ateşin amacı baharı çağırmak. Gemi tamamen yanınca göstericiler kentin 11 salonunda toplanıp sabaha kadar şarkılar söylüyor, dans ediyor.(www.uphellyaa.org)

Günübirlik Abant turu

Antonina Turizm, 11 Şubat Cumartesi günü İstanbul’dan Bolu Abant’a günübirlik tur düzenliyor. Tur kapsamında göl çevresinde ve ormanda yürüyüş yapılacak ve öğle yemeği yenilecek. Kişi başı fiyat 165 TL. (www.antoninaturizm.com)

Yurtiçinde 39.99, yurtdışında 49.99 TL’den başlayan fiyatlar

Pegasus Hava Yolları, 27 Ocak’a kadar, toplam 43 noktaya geçerli 500 bin kampanyalı koltuk satıyor. Firmanın internet sitesinden biletlerini satın alacaklar, 1 Şubat - 27 Ekim arasında bayram ve resmi tatil günleri dışında kalan dönemlerde seyahatlerini planlayarak, kampanyadan yararlanabilecek. Kampanyadan bilet alacaklar yurtiçinde Diyarbakır, Elazığ, Mardin ve Van dışında kalan 15 noktaya 39.99 TL’den, yurtdışında Almati, Erbil ve Tahran dışında kalan 27 noktaya 49.99 Euro’dan ve Kıbrıs’a da 49.99 TL’den uçma şansını yakalayacak. (www.flypgs.com)

Küba’yı gezin

Setur, 23 Şubat-2 Mart arasında müziği, dansı, mojito’suyla ünlü Küba’ya 8 gece 9 gün süren tur düzenliyor. Trinidad, Varadero, Havana gezilecek yerler arasında. Fiyatı 2.057 Euro. (www.setur.com.tr)

Disneyland’da dört gece

Etstur, sömestr tatilinde çocuklarına karne hediyesi vermek isteyenlere Paris’te dört gecelik Disneyland paketi hazırladı. Yarın başlayacak gezi 1 Şubat’ta sona eriyor. Fransız Havayolları’yla yapılacak yolculuktan sonra panoramik şehir turu yapılacak eve üç yıldızlı otellerde konaklanacak. (www.etstur.com)

Prag’da Sevgililer Günü

More Travel, Sevgililer Günü’nü özel bir atmosferde kutlamak isteyenler için dört gecelik Prag turu hazırladı. THY ile Çek Cumhuriyeti’ne uçacak sevgililer, yarım günlük rehberli Prag şehir turu yapacak. Daha sonra kenti kendileri keşfedecek. Vergiler dahil 1075 TL. (www.moretravel.com.tr)

Balkanlara gidiş-dönüş herşey dahil 99 Euro

Türk Hava Yolları, İstanbul’dan Üsküp, Priştina, Tiran, Podgorica, Zagreb, Ljubljana, Belgrad, Saraybosna, Kişinev, Bükreş ve Sofya ’ya gidiş-dönüş herşey dahil 99 Euro’ya uçuruyor. Kampanyadan yararlanmak için biletlerin 31 Ocak tarihine kadar alınması (seyahatten 30 gün önce olmak kaydıyla), seyahatin 13 Şubat ile 30 Nisan arası için planlanması ve maksimum kalış süresinin 10 gün olması gerekiyor. Herşey dahil 99 Euro’luk biletler firmanın web sitesinden satın alınabileceği gibi, tüm Türk Hava Yolları satış ofisleri’nden ve acentelerden herşey dahil 109 Euro’ya temin edilebiliyor. (www.turkishairlines.com)

Oslo’ya 168 Euro’ya yaz uçuşları

İskandinav Havayolu şirketi SAS, bu yıl yaz döneminde Alanya ve Antalya’dan Oslo’ya direkt uçuşlar düzenleyecek. Fiyatlar Antalya’dan toplamda 179 Euro’dan, Alanya’dan toplamda 168 Euro’dan başlıyor. Oslo-Antalya-Oslo uçuşları 01 Temmuz-12 Ağustos arasında pazar günleri, Oslo-Alanya-Oslo uçuşları 03 Temmuz-16 Ağustos arasında salı ve perşembe günleri yapılacak. (0212 334 29 51/31)
False