GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Güney Afrika’yı gezin

Setur, Kurban Bayramı’na özel tur paketleri hazırladı. 4-13 Kasım tarihlerinde Güney Afrika turu var. Cape Town, Sun City, Pilanesberg gezilecek yerler arasında. Fiyatı 2 bin 499 Euro. (www.setur.com)

Mavi Bisiklet’in altıncı etabı

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) ve Roche firmasınca meme kanserinde erken teşhisin önemini hatırlatmak için başlatılan Mavi Bisiklet turunun altıncı etabı 22-23 Ekim’de Edirne ve Tekirdağ’da gerçekleştirilecek. Milli bisikletçilerin sürdürdüğü tur tüm vatandaşların katılımına açık. Roche, bisikletiyle kampanyaya katılan her vatandaş adına “Kansere Karşı Elele Platformu”na bağışta bulunacak. (www.mavibisiklet.com)

33 ülke, 33 pazar

Gezgin fotoğrafçı Hacer Karanlık son 15 yılda gezdiği 36 ülkede pazar yerlerini fotoğrafladı. 2 bin fotoğraf arasından, 33 yerel pazarı seçip “Pazarların Dünyası” fotoğraf sergisini hazırladı. Hindistan, Peru, Çin, Özbekistan, Kenya gibi farklı coğrafyaların hayatını, insanlarını yansıtan sergi bugün Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılıyor. 30 Ekim’e kadar gezilebilir. (www.sefakoykultursanat.com)

Vizesiz Yunanistan

Lüks kruvaziyer gemisi Alexander von Humboldt, Yunanistan’a vizesiz turlarını sonbaharda da sürdürüyor. Gemi her perşembe İstanbul’dan hareket ediyor. Selanik ve Atina’ya uğruyor. Her şey dahil sistemiyle düzenlenen turlarda mevsim nedeniyle özel indirim yapıldı. Promosyonlu fiyatlar 149 Euro’dan başlıyor. (www.bamtur.com)

547 Euro’ya bir haftada dört ülke

VIP Turizm ekonomik tur paketlerinden oluşan yeni markası Ekovip ile hizmet vermeye başladı. 13 Kasım’da Benelüks & Paris turu var. 7 gece 8 günlük turun fiyatı 547 Euro. (www.ekovip.com)

Doğaseverlerin olimpiyatı

52 ülkeden 3 milyon üyesi bulunan IVV’nin (Uluslararası Halk Sporları Birliği) bu yılki olimpiyatına Antalya evsahipliği yapıyor. 19-23 Ekim’de olimpiyat yaşlı, genç, çocuk, kadın, erkek, din, dil farkı gözetmeden, her milletten doğa ve spor sever katılımcıya açık olacak. 1989’dan bu yana iki yılda bir düzenlenen IVV Olimpiyatları’na en son Japonya’da 9 bin kişi katılmıştı. Organizasyonun amacı ulusları rekabetten uzak, eğlence ve dostluğa dayalı spor aktivitelerinde bir araya getirmek. Başlıca sporlar yürüme, yüzme ve bisiklet. Etkinliklerde hedef parkuru tamamlamak. (www.ivvturkey.org)
False