GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Sirk yıldızları dünya şampiyonasında yarışacak

İngiltere’nin Northamtonshire kentinde 46 yıldır ekimin ikinci pazarında Dünya Sirk Yıldızı Şampiyonası düzenliyor. Kışa eğlenerek başlamayı amaçlayan bir günlük şampiyona sırasında kentin sokakları dünyanın dört bir yanından gelmiş akrobatlar, illüzyonistler, jonglörlerle doluyor. Boyu üç metreyi bulan dev sincaplar, kovboylar, çizgi roman kahramanları geçit yapıyor. Bu yıl 9 Ekim’de düzenlenecek festivalin gelirleri yine görme engellilerle ilgili vakıflara aktarılacak. Yarışmalar kadın, erkek ve takım kategorisinde düzenleniyor, herkese açık. Ashton Conker Club’un New Lodge’da organize ettiği gösteriler saat 9.30’da, yarışmalar saat 10.30’da başlıyor. (www.worldconkerchampionships.com)

Köyceğiz’in Sığla Festivali 7 Ekim’de

Dünyanın tek sığla ormanının önemini ve eko-turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla 7-8 Ekim’de Köyceğiz’de Sığla Festivali düzenlenecek. Festival Doğa Koruma Merkezi, Köyceğiz Kaymakamlığı ve Köyceğiz Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşiyor. Festivalde sığla ağaçları arasında doğa yürüyüşleri, Köyceğiz Gölü etrafında bisiklet turları ve kano yarışları yapılacak. Sığlalar sadece Köyceğiz’de orman halinde bulunuyor, orman bu yüzden küresel ölçekte önem taşıyan bir doğa varlığı. “Sığlalar Geri Dönüyor Projesi”, Doğa Koruma Merkezi (DKM) koordinasyonluğunda Orman Genel Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı, Köyceğiz Orman İşletmesi Müdürlüğü ve Köyceğiz Belediyesi ortaklığıyla yürütülüyor. Proje “Hayata Artı” Gençlik Programı tarafından destekleniyor.

Bursa’yı keşfedin

Osmanlı dönemindeki mahalle örgütlenmesini, dayanışma bilincini ayrıntılarıyla öğrenmek isteyen herkes 14-16 Ekim’de Bursa’da gerçekleştirilecek “Osmanlı Coğrafyasında Mahalle Kültürü Sempozyumu”na davetli. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki sempozyumda çok sayıda akademisyen ve uzman sunum yapacak. Açılış konuşmaları 14 Ekim’de saat 9.00’da başlayacak. Ardından “Mahallede Düzen, Mahalle Hukuku”, “Bursa’da Mahalle Kültürü” ve “Mahalle ve Komşuluk Kültürü” başlıklı oturumlar gerçekleşecek. Ertesi gün oturumlar saat 9.00’da başlayacak. Konular: “Tarihi Kentlerde Mahalle” ve “Osmanlı Coğrafyasında Mahalle Kültürü.” 16 Ekim’de, saat 11.00’de ise tarihi Cumalıkızık mahallesine gezi düzenlenecek. Sempozyumun ayrıntılı programı için: www.kesfetmekicinbak.com

Çam ormanının temiz havasını soluyun

Heybeliada’daki Perili Köşk, 5 odalı. 12 ay, oda-kahvaltı hizmet veriyor. Restoranında dünya mutfağından lezzetler servis ediliyor. Ayrıca caz bar ve kafesi bulunuyor. İki kişilik konaklamanın fiyatı hafta içi 250, hafta sonu 300 TL.
(Tel: 0216 351 87 10)

Kaş’ta huzur bulun

Amphora Hotel, Antalya Kaş’ta Çukurbağ Yarımadası’nda. Sakin, huzurlu atmosferi ve de kendi plajı olan otel, Meis adası manzarasına sahip. Özellikle Kaş’ın bahçelerinden taze elde edilen patates, patlıcan, kabak, havuç, fasulyeyle yapılan sebzeli etli güveçte iddialı. Otel, 10 Kasım’a kadar açık. Oda kahvaltı hizmet veriyor. İki kişi konaklamanın fiyatı 120 TL. (Tel: 0242 836 29 07)

Yunanistan turuna katılın

Geziciyak, Yunanistan’a 4-8 Kasım’da tur düzenliyor. Selanik, Kavala, Xanthi, Dedeağaç gezilecek yerler arasında.
Turun bedeli iki kişilik odada kişi başı 202 Euro. (www.geziciyak.com)
False