GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Yazar ve oyuncuların rehberliğinde dört ülke

More Travel’ın yeni başlattığı seyahat projesinde, müzik, sinema, edebiyat dünyasından tanınmış isimleri daha önce yaşadıkları ülkelere, şehirlere düzenlenecek gezilere katılacak, kendi gözlemlerini, deneyimlerini anlatacak. “İsim - Şehir - Ülke” projesi kapsamında İtalya’nın Toscana Bölgesi’ndeki turun ekibinde sinema oyuncusu, çevirmen Serra Yılmaz da yer alacak. Küba turuna müzisyen Ayhan Sicimoğlu, New York’a yazar Buket Uzuner, Malezya’daki dalış turuna sunucu ve belgesel yapımcısı Savaş Karakaş katılacak. 24 Eylül’de başlayacak sekiz günlük Toscana gezisinde Serra Yılmaz’ın sevdiği bir villada konaklanacak, favori mekanlarına, restoranlara gidilecek. (2 bin 950 Euro) 29 Ağustos’ta başlayacak 10 günlük Malezya turunda eski petrol platformundan dalış merkezine dönüştürülmüş bir tesiste, beş gece deniz üstünde konaklanacak, dalışlar yapılacak. Ayrıca Sabah Eyaleti’nin başkenti Kota Kinabalu yakınlarında vahşi yaşam safarisine çıkılacak. (2 bin 650 Euro) 1 Aralık’ta başlayacak dokuz günlük Küba turunda Ayhan Sicimoğlu, salsa müziğinin ve Bueno Vista’nın izinde Kuba’yı anlatacak, gruptakileri sevdiği Latin kulüplerine götürecek. (3 bin 999 Euro). 30 Eylül’de başlayacak dokuz günlük ABD gezisinde Buket Uzuner’le “New York Seyir Defteri” adlı kitabının izinden gidilecek. Uzuner, kentin sevdiği renkleri, lezzetleri, sesleri üzerine önerilerde bulunacak. (3 bin 499 Euro) (www.moretravel.com.tr)

Graceland’da Elvis Haftası

Dünyanın dört bir yanından hayranları bu hafta Elvis Presley’in Memphis kentindeki müze evinde buluşup ünlü şarkıcıyı ölümünün 34’üncü yıldönümünde anacak. Kent merkezine 14,5 kilometre uzaklıktaki, 5,5 hektar alana yayılan Graceland Malikanesi’ndeki etkinlikler 10 Ağustos’ta başlayacak, Presley’in ölüm tarihi 16 Ağustos’ta sona erecek. Anmalar kapsamında konserler, dans gösterileri, sportif yarışmalar, balolar, hayır kuruluşlarına fon sağlayacak etkinlikler düzenlenecek. (www.elvis.com)  

Adrenalinizi artırın

Fethiye’deki Adrenalin Village, şehir gürültüsünden uzakta, doğayla iç içe. 20 odalı merkezde tatilinizin adrenalin seviyesini artırmak için paraşüt sörfü, rüzgar sörfü, yamaç paraşütü, tüplü dalış, dağcılık, rafting, katamaran, atlı sporlar ve doğa yürüyüşleri gibi birçok aktiviteye katılabilirsiniz. İki kişilik yarım pansiyon konaklamanın fiyatı 140 TL.
(www.adrenalinvillage.com)

Bedeninizi ve ruhununuzu arındırın

Bodrum Akyarlar’daki Kefaluka Resort’un 2 bin metrekareye yayılmış SPA’sında dinlenmek ve yenilenmek isteyenler için birçok alternatif var: 10 farklı masaj odası, iki sauna, Türk hamamı, özel kese odası, macera duşu, kar-buz çeşmesi, dinlenme alanları, cilt ve vücut bakımı üniteleri, kapalı havuz, jakuzi, vitamin bar bunlardan bazıları. Masaj ve bakımların fiyatları 25 ile 120 Euro arasında değişiyor. Bu ay tüm masaj ve bakımlarda ilk uygulamadan sonra ikincisi yüzde 50 indirimli. Ayrıca 5 seans LPG İntegral terapisi alana altıncısı hediye. (www.kefaluka.com)

Adada huzur bulun

Büyükada’daki Gala Hotel, 11 odalı. Merkeze 5 dakika yürüme mesafesinde. Kitap köşesinde Büyükada’ya özgün kitapları müzik eşliğinde okuyabilir, oyun köşesinde eğlenceli oyunlar oynayabilir, otel genelinde bulunan kablosuz internet hizmeti ile işlerinizi takip edebilirsiniz. Ayrıca özel salonunda toplantı organizasyonları, doğum günleri, çay saatleri ve diğer etkinlikleri gerçekleştirebilirsiniz. İki kişi oda kahvaltı konaklamanın fiyatı hafta içi 150, hafta sonu 180 TL.  (www.galahotelbuyukada.com)

Cunda Adası’nı keşfedin

YundAntik Cunda Konakları, Ayvalık’ın Cunda Adası’nda yer alıyor. 16 odası, 12 ay hizmet veriyor. Oda, geç kahvaltı ve plaj dönüşü çay saati dahil iki kişilik konaklamanın fiyatı 250 TL. Otele 12 yaş altındaki çocuklar kabul edilmiyor. Yörede Cunda Adası’nda Taş Kahve, Panayia Manastırı, Pateriça Köyleri ve Aşıklar Tepesi’nde zaman geçirebilir, gitmişken Ayvalık’ta Tımarhane Adası ve Cennet Tepesi ile Şeytan Sofrası’nı da görebilirsiniz. (www.yundantik.com)

Madagaskar’da 14 gün

Fest Travel, 28 Ağustos - 11 Eylül arasında “Kayıp Kıta Madagaskar” turu düzenliyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Atsinanana Yağmur Ormanları ve Ambohimanga gezilecek yerler arasında. Lemurlar, kurbağalar, zehirli olmayan sürüngenler ve yüzlerce kuş türü keşfedilmeyi bekliyor. Fiyatı 2 kişilik odada kişi başı 3450 Euro. (www.festtravel.com)

Ağva’da kafa dinleyin

Şile Ağva’da bulunan Lanazir Ağva, İstanbul’a 55 kilometre uzaklıkta. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından sıkılan, doğayla baş başa kalmak isteyenlere hitap ediyor. 650 metrelik kumsalı, platform üzerine kurulmuş restaurant ve güneşlenme terası bulunuyor. Ramazan boyunca fiyatları iki kişi için hafta içi 200, hafta sonu 250 TL. (www.lanazir.com)

Merkeze yakın doğayla iç içe

Miracle Resort Hotel, Antalya Lara Turizm Merkezi’nde. Kent merkezine 11, Antalya Hava Limanı’na 14 kilometre uzaklıkta.
696 odalı geniş bir merkez. Havuz, restoran seçeneğinin yanı sıra, spor ve eğlence etkinliklerinden yararlanabilir, SPA’sında masaj ve bakım yaptırabilirsiniz. İki kişilik standart odada tam pansiyon konaklamanın fiyatı 600 TL. (www.miracleotel.com)

False