GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Sakura dönemini kaçırmayın

Bahar yaklaştı, Japonya’yı sakura heyecanı sardı. Martın son haftasından, nisan ortasına kadar ülkenin güneyinden kuzeyine sırayla çiçekler açacak ve şölenler düzenlenecek. Bu dönemde Türkiye’den iki firma Sakura turları düzenleyecek. Hey Travel, 30 Mart’ta 10 günlük Kiraz Çiçekleri Açarken (Sakura) - Japonya başlığı altında düzenleyeceği gezide Osaka, Hiroshima, Kyoto, Hakone, Tokyo-Nara, Fuji Dağı, Miyajima, Hakone gezilecek yerler arasında. Vize gerektirmeyen turun fiyatı iki kişilik odada tek kişi 2795 Euro’dan başlıyor. (www.heytraveltrends.com) Fest Travel ise 25 Mart’ta 12 günlük kapsamlı bir sakura turu düzenliyor. Gelenekler Ülkesi Japonya turunda kurşun trenlerle yolculuk yapılacak, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Kyoto, Hiroşima, Miyajima, Nara, Niko’da sakura festivalleri izlenecek. Tur ücreti 4650 Euro. (www.festtravel.com)

Sihirbazlar Tyneside’da buluşuyor

Avrupa’nın en önemli illüsyonist buluşması Tyneside Uluslararası Sihir Festivali 9 Mart’ta İngiltere’nin kuzey doğusundaki Tyne and Wear’de başlıyor. 12 Mart’a kadar sürece geleneksel etkinlikte sihirbazlar gösteriler yapacak, illüzyon teknikleri üzerine toplantılar düzenlenecek. Tüm etkinlikler Customshouse Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. (www.customshouse.co.uk)

Kuzey Amerika, Kanada ve Meksika’ya ekonomik biletler

Alman havayolu şirketi Lufthansa, Kuzey Amerika, Kanada ve Meksika yolcularına özel fiyatlarla uçuşlar sağlıyor. İndirim kampanyası sayesinde Kuzey Amerika, Kanada ve Meksika yolcuları 8 Mart-14 Nisan ve 28 Nisan-15 Mayıs arasında biletlerini en son bugün satın almak kaydıyla, New York ve Philadelphia’ya 399; Chicago, Montreal ve Toronto’ya 499; Vancouver, Calgary ve Meksika’ya 549 Euro’dan başlayan fiyatlarla seyahat edebilecek. Gidiş - dönüş ekonomi sınıfı uçuşları için geçerli olan fiyatlara tüm vergiler dahil. Hizmet bedeli ise hariç. (www.lufthansa.com)

99 TL’ye her şey dahil Uludağ

Etstur, müşterilerine Uludağ ikinci bölgedeki Alkoçlar’da yüzde 25 indirimli konaklama imkanı sunuyor. Otel müşterileri dağdaki 17 telesiyejden yüzde 50 indirimle yararlanıyor. Sabah, öğle, akşam açık büfe verilen yemeklerde alkollü ve alkolsüz içecekler ücretsiz. Otelin SPA, oyun parkı, market, hamam, barı bulunuyor. İsteyen ailelere çocuk bakıcısı sağlanıyor. Otelde 26 Mart’a kadar konaklama ücreti 99 TL. (www.etstur.com)

Avrupa uçuşlarında yeni uygulama

KLM havayolu şirketi 27 Mart’tan itibaren, Europe Business Class uygulamasını başlatıyor. Avrupa uçuşlarında konfor ve lüks sağlıyor. Ayrıcalıkların arasında premium check-in, güvenlik kontrolünden hızlı geçiş, KLM VIP bekleme salonlarına giriş, ekstra bagaj hakkı, öncelikli biniş, iniş ve bagaj teslimi var. Ayrıca zenginleştirilmiş yemek ikramı servisi bulunuyor. (www.klm.com)

Hayalinizdeki tatile gidin

Mika Tur, www.tatilbudur.com internet sitesi üzerinden “En Güzel Tatil Hayalini Kur, Gerçekleştirsin Mika Tur” isimli bir yarışma başlatıyor. Siteden yarışma bölümüne girip, başvur bölümüne tıklıyorsunuz. İstenen bilgileri doldurduktan sonra hayal ettiğiniz tatili nedenleriyle birlikte yazıyorsunuz. Değerlendirme sırasında bir kişiden 1 ile 10 arasında puan alıyorsunuz. Aynı takipçi size günde sadece 1 kez oy verebiliyor. Çekilişsiz kurasız en çok puanı alan, hayalini kurduğu tatili kazanıyor. Yanına sevdiği bir kişiyi de alabiliyor. Proje nisan sonuna kadar devam edecek. Birinci Mika Tur’un sitesinden duyurulacak.

Kendinizi Kazdağları’nın atmosferine bırakın

Kısık Konağı, Çanakkale Ayvacık’ta Yeşilyurt köyünde yer alıyor. Kaz Dağları Milli Parkı’na 25 kilometre uzaklıkta. Her biri şömineli 10 odası bulunuyor. Kazdağları’nın atmosferinde dinlenebileceğiniz otelde iki kişilik odada köy kahvaltısı ve akşam yemeği dahil konaklamanın fiyatı 220 TL. (Tel: 0286 7525675)

517 TL’ye beş gün Rodos

Satiriou Travel Tours, 24 Mart’ta uçakla hareket edilmek üzere Rodos’a 5 gün, 4 gece süren tur düzenliyor. Turun promosyonlu fiyatı 517 TL. (Tel: 0 212 2966192-93)

Kadınlara yüzde 50 indirim

İstanbul’daki Boğaz manzaralı The Ritz-Carlton’ın bünyesinde bulunan Çintemani Restaurant, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde öğle veya akşam yemeği için gelen kadın misafirlerine yüzde 50 indirim fırsatı sunuluyor. Restorana gitmeden önce rezervasyon yaptırmak gerekiyor. (Tel: 0 212 334 41 88)
False