GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Cebu’nun sokakları renklendi

Filipinlerin turistik şehirlerinden Cebu’da bu hafta boyunca sokaklar rengarenk. Sinulog Festivali, her yıl ocağın üçüncü pazarında başlıyor, 10 gün sürüyor. Festival dün özel bir geçit töreniyle açıldı. Hafta boyunca ipekliler giyinmiş, tüylerle süslenmiş genç kızlar caddelerde geçit yapacak. Ayrıca şehrin yaşlı kadınları, nehrin şehrin içinden yavaş ve sessizce akışını sembolize eden Sinulog dansı yapacak. Dansları Magellan’s Cross ve Minore del Santo Nino Bazilikası’nda izlemek mümkün. Festival 5 Ocak akşamı sona erecek. (www.sinulog.ph)

Biracılar Mancherter’de buluşuyor

Kış depresyonundan kurtulmak, neşelenmek isteyen İngilizler, her yıl 19-22 Ocak’ta Manchester’de düzenlenen Winter Ales Festivali’nde buluşuyor. Etkinliği “Gerçek Ale İçin” kampanyasını yürüten CAMRA düzenliyor. Sheridan Suite’deki festival süresince İngiltere ve dünyanın önde gelen Ale üreticilerinin biraları tadılıyor. Konserler, yarışmalar, kıyafet baloları düzenleniyor. (www.alefestival.org.uk)

Kolombo, Mauritius ve Seyşeller’e ucuz uçak bileti

Emirates, 10 Şubat’A kadar Hint Okyanusu’nda bulunan ada ülkesi Sri Lanka’nın en büyük şehri ve ticari başkenti Kolombo ile Hint Okyanusu’nun en güzel adalarından Mauritius ve Seyşeller’e İstanbul’dan seyahat edecek yolcularına özel fiyatlar sağlıyor. Kolombo’ya ekonomi sınıfı gidiş dönüş uçak biletinin fiyatı 570 Euro. Mauritius ve Seyşeller’e ise sırasıyla 602 ve 598 Euro.

Pera Palas’ta Gül İrepoğlu sohbeti

Pera Palace Hotel, Doğan Kitap işbirliği ile yapılan kültür-sanat buluşmalarının dördüncüsünü sanat tarihçisi ve yazar Gül İrepoğlu ile gerçekleştirecek. Yazar, 20 Ocak Perşembe akşamı saat 17.00-19.00 arasında, okurlarıyla Orient Bar’da sohbet edecek. Yazarın üçüncü romanı “Fiyonklu İstanbul Dürbünü” zemininde gerçekleşecek sohbet esnasında, uzmanlık alanı olan sanat tarihi, kültürler arası sanat ilişkileri gibi konulara değinilecek. Gül İrepoğlu ile tarihi bir atmosferde sohbet etmek isteyen edebiyatseverler, 0212 377 40 50 numaralı telefondan yer ayırtarak bu ücretsiz etkinliğe katılabilir. Perşembe Buluşmaları’nın detayları, otelin www.perapalace.com adresli web sitesindeki “İstanbul’u Keşfedin- Etkinlikler” bölümünden takip edilebilir.

Bodrum Voyage’da 46 TL’ye hafta sonu

Bodrum Torba’daki Voyage Private, zeminden ısıtmalı odalarıyla kış aylarında da hizmet veriyor. Zeytin, okaliptüs ağaçları arasındaki tesisten deniz kuşbakışı seyredilebiliyor. Sezon nedeniyle otel müşterilerine özel fiyat uyguluyor. Şu anda Voyage Private’da kişi başı 46 TL’ye oda, kahvaltı konaklamak mümkün. Çift kişi, standart odada iki gecelik bir hafta sonu kaçamağı için toplam 184 TL ödüyorsunuz. Dilerseniz yarım ya da tam pansiyon seçeneği var. (www.etstur.com)

Sömestr tatiline özel seçenekler

Hey Travel sömestr tatiline özel, ekonomik tatil seçenekleri sunuyor. Tur şirketi, başta Fransa, Avusturya, İtalya’nın kuzeyi, İsviçre ve Bulgaristan olmak üzere dünyanın önemli kayak merkezlerine ortalama 8 günlük paket turlar hazırladı. Bu turların fiyatı çift kişilik odada kişi başı 795 Euro’dan başlıyor. (www.heytraveltrends.com)

Müthiş beşliyi yakından görün

VIP Turizm, sömestr tatilinde Kenya’ya tur düzenliyor. Afrika’nın doğu kıyılarında, ekvatorun çok yakınındaki ülke, doğa manzaraları, deniz ve safari etkinlikleriyle popüler bir tatil beldesi. Masai Mara gibi dünyaca ünlü safari alanlarında meşhur 5’li; “aslan, leopar, fil, bufalo ve gergedanı” yakından görmek mümkün. Sahil kıyıları ise su sporlarına meraklı olanlara hitap ediyor. VIP Turizm’in Türk Hava Yolları ile 8 günlük Kenya Turu 1.597 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılıyor.
(www.vip.com.tr)

Birleşik Arap Emirlikleri’ne ekonomik bilet

Air Arabia, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah Emirliği merkezli havayolu şirketi. B.A.E. vizesi dahil gidiş - dönüş 230 Euro’ya promosyonlu bilet satıyor. Fiyata tüm vergiler dahil. İndirim, 31 Mart’a kadar geçerli. Sharjah Uluslararası Hava Limanı ve Dubai Rashidiya Metro İstasyonu arasında 2 Euro karşılığında servis bulunuyor. (www.airarabiaturkey.com)

39.98 Euro’ya Roma, Milano

İtalyan Blu-Express Havayolları vergiler dahil 39.98 Euro’ya Roma ve Milano’ya seyahat etme fırsatı sunuyor. Bu fiyatlar 28 Mart’a kadar olan uçuşlar için internet üzerinden açıldı. Dilerseniz Roma’ya gidip, Milano’dan dönebilir veya tam tersini yapabilirsiniz. Blu-Express cumartesi günü hariç her gün Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan her iki İtalyan şehrine tarifeli seferler düzenliyor. Daha fazla bilgi için 0 212 334 29 00 numaralı telefondan AiRep ile temasa geçebilirsiniz.

Büyükada’da huzuru bulun

Köşkorman, İstanbul’da Büyükada’da yer alıyor. Adanın merkezinden uzaklaşıp, arka taraflarını keşfetmek isteyenlere hitap ediyor. Kahvaltıda fesleğenli, zeytinli ekmek, zeytinyağı, ev yapımı marmelat, poğaça bulunuyor. Otelde hafta içi iki kişi 150 TL’ye, hafta sonu 200 TL’ye konaklayabilirsiniz. Hafta içi kampanya dahilinde iki kişi için oda, kahvaltı, akşam balık mönüsü ve bir şişe şarabın fiyatı ise günlük 195 TL. (Tel: 0 216 382 60 48-49)

ÜRDÜN’E YEDİ GÜNLÜK KEŞİF TURU

Fest Turizm, 29 Ocak’ta yedi günlük Ürdün turu düzenliyor. Tur programı Osmanlı’nın izlerini takip ediyor, bölgenin tarihi zenginliklerini, doğal güzelliklerini, sosyal dokusunu keşfediyor. Bu turun en önemli durağı, dünyanın yeni yedi harikası arasına giren Petre kenti. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan şehir, çöl ortasında kayalara oyulmuş görkemli tapınaklardan oluşuyor. Turda ayrıca ıssız kumulların arasındaki Rum Vadisi, yeni keşfedilen Um Er Rassas mozaikleri, Musa Peygamber’in kavmine kutsal toprakları gösterdiği Nebo Dağı, Emevi soylularının inşa ettikleri şaşırtıcı duvar resimleri, çöl kaleleri görülüyor. Dünyanın en çukur bölgesi Lut Gölü geziliyor. Roma dünyasının Ortadoğu’daki ticaret merkezlerinden anıtsal Ceraş’a uğranıyor. Her şey dahil kişi başı tur ücreti 2 bin 200 Euro. (www.festtravel.com)

NEPAL VE HİNDİSTAN’DA 10 GÜN

Etiks Turizm, 18 Şubat’ta Nepal ve Hindistan’a 10 günlük tur düzenliyor. Nepal Fahri Konsolosu Prof. Günseli Malkoç ve nefes eğitmeni Nevşah Fidan’ın rehberliğindeki tur, İstanbul’dan Bahreyn aktarmalı Delhi uçuşuyla başlıyor. Grup Jaipur’da sarayı ziyaret ediyor, Raja ile tanışıyor. Bir zamanlar Rajastan’ın başkenti olan şehirde fille Amber Kalesi’ne çıkılıyor, açıkhava rasathanesi Jantar Mantar, Rüzgarın Sarayı geziliyor. Agra’ya geçilip, yolda Moğol imparatorunun inşa ettirdiği ölü şehir Fatehpur Sikri’ye uğranıyor. Taj Mahal gezisinden sonra grup bir günü Delhi’nin tarihi yapılarını keşfederek geçiriyor. 24 Şubat’ta Katmandu’ya varacak olan grup, Nagarkot’a hareket ediyor. Ertesi sabah Himalaya köyleri ziyaret ediliyor. Katmandu’ya dönüşte Bhaktupur’da Malla, Pashupatinath, Boudhanath, Nyatopola, Swayambunath saray ve tapınakları gezilip, meşhur kral yoğurdu yeniliyor. Budist ritüelleri izleniyor. Her şey dahil 2500 Euoro. (www.etixtravel.com)
False