GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Düş kulesi Lennon için parlıyor

Videy, İzlanda’nın başkenti Reykjavik yakınlarındaki küçük bir ada. Fakat yılda üç kez ışıkları yanan kulesi sayesinde ismi barışseverler arasında gayet iyi biliniyor. John Lennon anısına Yoko Ono tarafından dikilen “Barış Kulesi”nin üstünde müzikçinin ünlü şarkısı “Imagine Peace”in sözleri 24 dilde yazılı. Kule her yıl üç dönemde evrene ışık saçıyor. İlki Lennon’ın doğum günü 9 Ekim ile öldürüldüğü gün 8 Aralık arasında. Ardından kış gündönümü şerefine 21-28 Aralık’ta ışıklanıyor. Ve son kez Lennon ile Yoko’nun balayı dönemi 21-28 Mart’ta ışıklarını yakıyor.(imaginepeacetower.com)

Göcek’te iki kişi 80 TL’ye konaklayın

Göcek’teki A&B Home Hotel, ana cadde üzerinde limana ve çarşıya çok yakın. Toplam 11 odası ve bir suiti bulunuyor. Bazı odaları deniz manzaralı. Oda kahvaltı hizmet veren otelde standart odada çift kişi konaklamanın fiyatı 80 TL. (www.abhomehotel.com)

Mağara odada kaldınız mı?

Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’ndeki “4oda,” mağaraya oyulmüş bir butik otel. Her ne kadar ismi dört oda olsa da, üçü standart ikisi suit olmak üzere toplam beş odalı. Bütün odaları mağara. İçerisi şık mobilyalar ve detaylarla dekore edilmiş. Otelde iki kişilik standart odada konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 145 dolar. Yılbaşı fiyatı ise 155 dolar. Otelin kahvaltısı zengin peynir çeşitleri, ev yapımı reçelleri ve değişik börek, gözleme çeşitleriyle ünlü. (www.4oda.com)

Sunexpress’ten 2011 yaz tarifesinde üç yeni hat

27 Mart 2011’de başlayacak yaz tarifesi uçuşlarını satışa sunan SunExpress, yaz tarifesinde İzmir’den Basel ve Bremen’e tarifeli, Helsinki’ye ise charter sefer gerçekleştirecek. SunExpress, yaz tarifesinde iç ve dış hatlarda, haftada toplam 928 tarifeli uçuş düzenleyecek.

AnadoluJet, Tokat seferlerine başladı

Anadolujet, Tokat uçak seferlerini tekrar başlatma kararı aldı. 7 Mayıs’tan bu yana haftada 6 gün Tokat- İstanbul uçuş seferleri yapan Borajet’ten kiralanan iki uçak, artık AnadoluJet adına haftada 7 gün sefer yapacak.

Polenezköy’de yılbaşı

Polenezköy’deki Polka Hotel yılbaşına özel konaklamalı bir yılbaşı paketi hazırladı. 31 Aralık gecesi otele girişle başlayan programa hoşgeldin kokteyli, yılbaşı yemeği, sabah kahvaltısı dahil. İki kişilik fiyat 550 TL. Çocuk için içkisiz mönü dahil ek yatak ücreti 100 TL. (www.polkahotel.com)

Tarihi konukevinde iki kişi konaklama 90 TL

108 yaşındaki Eolya Konukevi, Ayvalık’ta bulunuyor. Büyükşehrin kalabalığından uzak, doğayla iç içe. Otelde yılbaşı dahil şubat sonuna kadar iki kişilik konaklamanın fiyatı kahvaltıyla birlikte 90 TL. (www.eolyakonukevi.com)

Kontrtenorların konserine katılın

Karsanat, 7 Ocak’ta Bodrum Ortakent’te bulunan Marmara Koleji Konser Salonu’nda saat 19.00’da üç Türk kontrtenorun konserini düzenliyor. Kaan Buldular, Nuri Harun Ateş ve Berkcan Akıncı’nın vereceği konserde sanatçıların repertuvarında kastrat tenorlar, kontrtenorlar ve sopranolar için yazılmış eserler yer alıyor. Biletler, Emre Optik, İmge Kitapevi, OASIS, Marina Kitapevi, Marina Çarşısı veya konser öncesi kapıdan temin edilebilir. Fiyatı 15 TL.

Üç başkent turu

Fest Travel, 1-4 Nisan’da Helsinki, Tallinn ve Riga’ya tur düzenliyor. Tur sırasında kent gezileri yapılacak,
Art Nouvei yapıları görülecek, ortaçağ lokantası Olde Hansa’da akşam yemeği yenilecek. İki kişilik odada kişi başı fiyat 1000 Euro. (www.festtravel.com)

Dağlarla tanışma fırsatı

Kış koşullarında doğayla başbaşa olmak isteyen, dağ yürüyüşüne çıkmayı arzu edip teknik bilgi yetersizliği nedeniyle bunu gerçekleştiremeyen Ankaralılar için Explorer seyahat acentası özel bir program düzenledi. 18 Ocak’ta başlayacak üç haftalık Kış Dağcılığı ve Buz Teknikleri kursu teorik ve pratik eğitimden oluşuyor. Toplam altı akşamda, ikişer saatlik teorik eğitimden sonra üç gün doğada uygulama yapılıyor. Kurs kapsamında karda kamp, arazide yaşam, karda ve buzda yürüme, tırmanış teknikleri, doğada karşılaşılan sorunlar, ilk yardım konuları öğretiliyor. Kurs ücreti 230 TL. (www.explorer.com.tr)
False