GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Kinetik heykeller okyanus kıyısında yarışacak

Kinetik Heykeller Yarışı her yıl ekimin ikinci yarısında California’nın 100 bin nüfuslu sahil kenti Ventura’da yapılıyor. Çılgın ve espritüel Amerikalıların ilgi gösterdiği iki günlük şenlikte birbirinden tuhaf tasarımları ve giysileriyle yarışmacılar kentin sahilini dolduruyor. Denizde, çamurda, kumda yarışıyor. Etkinliklerden elde edilen gelir zeka özürlülerin bakımıyla ilgili vakıflara aktarılıyor. Bu yıl festival 23 Ekim’de başlayacak. Kinetik heykeller yedi ayrı parkurda yarışacak.(www.kineticrace.com)

Circleville’nin dev balkabakları

ABD’nin Ohio Eyaleti’ndeki Circleville kenti balkabaklarıyla meşhur. Her yıl ülkenin en büyük balkabakları bu kentten çıkıyor. 1903’ten bu yana kentin en büyük balkabağı, ekimin üçüncü hafta sonunda düzenlenen Circleville Balkabağı Festivali’yle belirleniyor. Bu vesileyle caddelerde ilginç geçit törenleri düzenleniyor. Balkabaklı börek yeme yarışmaları düzenleniyor. Kabaktan yapılan dondurmadan, kurabiyeye onlarca ürün tadılıyor. Ancak festivalin en çok ilgi çeken yarışması, balkabaklarıyla ilgili. Geçen yıl şampiyon balkabağının tam 800 kilogram geldiğini göz önüne alırsanız, bu ilginin nedeni de rahatlıkla anlaşılıyor. (www.pumpkinshow.com)

Likya Yolu’nda sonbahar yürüyüşü

Dağcılık ve yürüyüş turları üzerine uzmanlaşan Ankaralı seyahat acentası Explorer, Kurban Bayramı’nda dokuz günlük Likya Yolu yürüyüşü düzenliyor. Karia’dan Likya’ya yürüyüş, kültür ve macera turu Bafa Gölü’nden başlıyor. Köyceğiz, Kayaköy, Ölüdeniz, Ovacık, Faralya, Üzümlü, Kaş civarındaki rotalardan yürüyüşler yapılıyor, antik şehirler ziyaret ediliyor. Kekova’da tekne turuna çıkılıyor. 13 Kasım’da başlayan tur boyunca altı gece otelde, iki gece pansiyonda konaklanacak. Kumanyalar firma tarafından sağlanacak. Yarım pansiyon konaklama, tekne gezileri, ulaşım dahil kişi başı 1195 TL. (www.explorer.com)

Alaçatı’da lezzet buluşması

Mutfak Dostları Derneği ikinci başkanı, yemek kültürü yazarı Sevim Gökyıldız, Alaçatı’da lezzet meraklılarını buluşturacak özel bir etkinlik düzenliyor. Nar, zeytin, incir ağaçları arasındaki 100 yıllık bir Rum evinden butik otele dönüştürülen La Grenadine’deki mutfak buluşmaları 16 Kasım’da, Kurban Bayramı’nın ilk günü başlıyor. 21 Kasım’a kadar her gün saat 16.30’da otelin mutfağında yemek meraklılarıyla buluşacak olan Gökyıldız, katılımcıların da yardımıyla, kimi zaman eldeki malzemeyle doğaçlama yemek pişirecek. Üç saatlik pişirme seansından sonra sofra başında yemek sohbetleri yapılacak. (www.lagrenadinehotel.com)

Pera Palas’ta Nedim Gürsel ile sohbet edin

Tarihi Pera Palace Oteli’nde Doğan Kitap işbirliği ile kültür-sanat buluşmaları düzenleniyor. Otelde her ayın 3’üncü perşembe günü; yazar, müzisyen, ressam, mimar gibi önemli fikir ve sanat önderleri, çeşitli sohbet toplantıları, okumalar ve panellerle İstanbullularla buluşacak. 21 Ekim Perşembe günü saat 17.00-19.00 arasında Nedim Gürsel, Pera Palace Hotel-Orient Bar’da okurlarıyla bir araya gelecek. Gürsel, sohbet toplantısında Doğan Kitap’tan çıkan “Derin Anadolu” adlı kitaptan pasajlar okuyarak başlayacak. Nedim Gürsel’in Anadolu yolculukları üzerine yazdığı edebi bir gezi metni olan Derin Anadolu’nun tüm metinlerine Fransız fotoğrafçı Damien Guillaume’un fotoğrafları eşlik ediyor. Yazar ile sohbet etmek ve kitaplarını imzalatmak isteyen tüm edebiyatseverler, 0212 377 40 50 numaralı telefondan yer ayırtarak bu ücretsiz etkinliğe katılabilir.

La Scala’da Carmen’i izleyin

Fest Travel, 5-7 Kasım arasında “La Scala ve Milano” başlığıyla müzikseverlere yönelik bir tur düzenliyor. Geziye katılanlar Scala’da şef Gustavo Dudamel yönetiminde Bizet’in Carmen, Çaykovski’nin Eugene Onegin operalarını izleyecek. Müzik ve dansın yanı sıra müzeler, meydanlar, kiliseler, güzel yemekler de programa dahil. Gezi ücreti, etkinlik biletleri dahil, 1650 Euro.
(www.festtravel.com)

Döner otelde masaj keyfi

Dönen otel The Marmara Antalya, 29 Ekim’e özel bir paket hazırladı. Yarım pansiyon konaklamalı bu pakette 0-12 yaş arası bir çocuk ücretsiz konaklayabiliyor. 28-31 Ekim’de geçerli olacak kampanyada gecelik kişi başı fiyat 200 TL. Kablosuz internet ücretsiz. Otelde kahvaltı ve akşam yemekleri, Tuti Restoran’da açık büfede sunuluyor. 30 Ekim Cumartesi gecesi Jolly Joker’da limitsiz yerli içki ikramı var. Konaklama boyunca bir defalık, 30 dakika klasik masaj hediyesinden yararlanabiliyorsunuz. (www.themarmarahotels.com)

Kurban Bayramı’nda yıldız yağmuru

Etstur, kurban bayramı tatilcilerine ünlü isimlerin konserleriyle renklenen turlar hazırladı. Rixos Sungate Otel’de konaklayacak tatilciler 16 Kasım’da Işın Karaca, 17 Kasım’da İbrahim Tatlıses, 18 Kasım’da Mustafa Ceceli, 19 Kasım’da Funda Arar’ı dinleyecek. Tesis’te bayramda ultra her şey dahil kişi başı gecelik konaklama ücreti 232 TL’den başlıyor. Rixos Premium Belek’te 16 Kasım’da ENBE Orkestrası, 18 Kasım’da Sertap Erener sahne alacak. Kişi başı gecelik fiyat 256 TL. Hilton Dalaman Resort & SPA’da 16 Kasım’da Ebru Gündeş, 19 Kasım’da İbrahim Tatlıses konser verecek. Tesiste, bayram süresince kişi başı gecelik konaklama 240 TL’den başlıyor. Belek’teki Spice Otel’de, 19 Kasım akşamı Serdar Ortaç sahne alacak. Tesiste bayram süresince, kişi başı gecelik konaklama 214 TL’den başlıyor. (www.etstur.com)

Dubrovnik, Sulukule ekibiyle coşacak

Prontotur, bayramda Dubrovnik turuna çıkacak müşterilerine özel eğlence programı hazırladı. Tatil süresince her gün Türkiye’den Hırvatistan’a uçak kaldırmayı planlayan firma, Dubrovnik otelleri ve diskolarıyla özel anlaşma yapıp Türk DJ’ler, dansözlü Sulukule ekibi ve Ziynet Sali ile tatilcilerin akşamlarını renklendirecek.Ziynet Sali, 15 ve 19 Kasım’da Rixos’ta iki gala gecesinde sahneye çıkacak. Üç gece konaklamalı turlarda Hırvatistan, Karadağ, Bosna dahil üç ülke görmek mümkün. Fiyatlar 590 TL’den başlıyor. (www.prontotur.com.tr)

29 Ekim’e özel paket

Paloma Hotels grubuna ait Sentido Perissia Oteli, Antalya Side’ye 3 kilometre uzaklıkta, Kumköy yolu üzerinde.
Oteldeki aktiviteler arasında Türk hamamı, sauna, fitnes salonu, aerobik, jimnastik, bilardo, mini futbol, tenis kortu, basketbol, plaj ve havuz voleybolu, deniz bisikleti, kano, dart, çocuk oyun alanları, sinema, canlı müzik, disko ve canlı şovlar var. Restoran ve barlar Türk ve dünya mutfağından seçenekler sunuyor. Otel, Avrupa’nın en büyük bağımsız tatil yorumlarını inceleyen web sitesi olan Zoover tarafından “tavsiye edilir” belgesine hak kazandı. 29 Ekim - 31 Ekim arasında özel indirim paketiyle standart odada çift kişi her şey dahil gecelik konaklama ücreti 180 TL. (www.palomahotels.com)

En iyi resort ödül

Hilton Dalaman Resort & SPA, Dalaman Çayı’nın denizle buluştuğu noktada. Deniz, Sarıgerme Dağları ve nehir manzaralı 410 odadan oluşuyor. 6 bin metrekarelik Elysion SPA’sının yanı sıra birbirine bağlı yüzme havuzları, özel A La Carte restoranları ve barları bulunuyor. Standart odada iki kişilik konaklamanın fiyatı kişi başı 225 TL. Rezervasyonda yüzde 10 indirim uygulanıyor. Hilton Dalaman bu yıl uluslararası turizm sektörü çalışanlarının oyuyla belirlenen Dünya Seyahat Ödülleri yarışmasında iki ayrı kategoride büyük ödülün sahibi oldu. “Türkiye’nin En İyi Beach Resort’u” ve “Türkiye’nin En İyi Resort’u” seçildi. (www.hilton.com.tr)

Arıgören’da doğayla iç içe

Elekdağ Kaptan Konak, Kastamonu’nun, Taşköprü İlçesi’nde bir orman köyü olan Arıgören’de. Mekanda köy kahvaltısının yanı sıra közde ya da kuyuda, toprak kaplarda pişmiş, etli, sebzeli yemekler, yaban otlarından zeytinyağlılar, salatalar bulabiliriniz. Burada orman içindeki yollardan yürüyebilir, güz meyveleri ve mantarların yanı sıra şanslıysanız önünüzden geçen yaban hayvanlarını görebilirsiniz. 29-31 Ekim arasında 2 gece, Kurban Bayramı’nda üç gece konaklama kişi başı 80 TL. Fiyatlara 3 öğün yemek, tüm ara ikramlar, köy ve yakın çevresinde rehberlik hizmeti dahil. Ayrıca 0-6 yaş arası çocuklardan ücret alınmıyor, ebeveynle aynı odada kalan 6-12 yaş aralığındaki çocuklara yüzde 50 indirim yapılıyor. (www.elekdagkaptankonak.com)
False