GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Meteorolog tırtılı yarışmayla seçecekler

Amerika’nın Kuzey Carolina Eyaleti’ndeki Banner Elk, 800 nüfuslu küçük bir köy. Beech, Grandfather, Sugar dağlarıyla çevrili köy Elk Nehri’nin kıyısına kurulmuş. Sonbaharda ormanları sarıdan kırmızıya binbir renkle boyanıyor. Nehir, göl ve ormanlarda kartpostal manzaraları ortaya çıkıyor. Ekimde Banner Elk halkı kışın ne zaman başlayacağını, nasıl geçeceğini merak etmeye başlıyor. Köylüler yüzyıllar önce tırtılların davranışını gözlemleyip, kışla ilgili bilgi alma yöntemini geliştirmiş. En güvenilir bilginin en hızlı tırtıldan alınabileceğine inanıyorlar. Küçük ritüeller yaratıp, hayatı renklendirmeyi başaran köy halkı, ekimin üçüncü hafta sonunda Woolly Worm Festivali’ni düzenliyor. Festivalde en hızlı tırtıllar yarıştırılıp, meteoroloji raporunu verecek şampiyon belirleniyor. Ayrıca konserler ve kıyafet balosu düzenleniyor, katılımcılar arasından tırtıl kralı, kraliçesi seçiliyor. (www.averycounty.com)

Mekong Nehri’nin ateş topları

Her yıl ekim ayınının dolunay gecesinde, Tayland’ın Nong Khai şehrinden geçen Mekong Nehri büyüleyici bir gösteriye sahne olur. Nehirden gökyüzüne ışıklı yüzlerce baloncuk yükselir. Budistlerin Yağmur Günleri’nin sonuna denk gelen bu doğal olay hakkında pek çok rivayet mevcut. Bilimadamları nehrin dibindeki metan gazının dolunayın etkisiyle yüzeye çıkmasıyla oluştuğunu söylüyor ateş toplarının. Bu arada şehirde düzenlenen iki günlük festival kapsamında ışıklandırılmış sandallar da nehirde geçit yapıyor. (events.nongkhaiinformation.com)

Kış ortasında deniz keyfi

Odeon Tours, kış mevsimine denk gelen kurban bayramını sıcak iklimde geçirmek isteyenler için Mısır’daki tatil merkezi Şarm El Şeyh’e tur düzenliyor. Kızıldeniz’in kıyısındaki şehir doğal güzellikleri, sahili ve dalış turizmiyle son yılların en popüler tatil merkezlerinden. Tura katılanlar, Kızıldeniz’de mercan kayalıklarını ve rengarenk balık türlerini cam tabanlı teknelerden izleyebilecek. Ayrıca rehberler eşliğinde Kahire’ye giderek Mısır piramitlerini keşfedebilecek. Yedi gece, sekiz günlük turun fiyatları otellerin yıldızına göre 449 - 629 Euro arasında. (www.odeontours.com.tr)

Hindistan’dan Nepal’e 10 gün

Everestur, kurban bayramında Nepal Fahri Başkonsolosu Prof. Dr. Günseli Malkoç’un katılımıyla Hindistan ve Nepal turu düzenliyor. Delhi’den başlayan gezinin Hindistan bölümünde Jaipur, Agra’ya uğranıyor. Nepal bölümü ise Katmandu’dan başlıyor. Himalayalar’ın yanıbaşındaki Nagarkot, ardından Bhaktapur şehirleri ziyaret ediliyor. Hinduların kutsal şehri Varanassi’yle devam eden gezi, Delhi’de sona eriyor. Tura katılanlar farklı dinlerin tapınaklarını, UNESCO Dünya Mirası listesine giren kentleri ve yapıları ziyaret edecek. Budist ve Hindu ritüellerine tanık olacak. Tur ücreti 2450 Euro. Tek kişilik oda farkı 600 Euro. (www.everestur.com)

Ayvacık’ta zeytin hasadı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Sokakağzı mevkiindeki sahil motellerinden Aristo, 29 Ekim’de zeytin hasadı şenliği düzenliyor. Şenlik 28 Ekim’de “Antik Dönemden Günümüze Zeytin” başlıklı söyleşiyle başlıyor. Ertesi gün zeytin bahçesinde 2010 hasatı yapılıyor. 30 Ekim’de toplanan zeytinler Gülpınar’daki yağhaneye götürülüyor. Sıkım işlemi izlenip, ustalardan bilgi alınıyor. Ögle yemeğinin ardından Alexsandra Troas antik kenti geziliyor. 31 Ekim’de kahvaltının ardından Assos Antik Kenti geziliyor. Çift kişi yarım pansiyon konaklama 120 TL. (www.sokakagziaristomotel.com)

Çocuklar vatoz balıklarını yakından incelesin

İstanbul Bayrampaşa’daki Forum Alışveriş Merkezi’ndeki dev akvaryum Turkuazoo’da, çocuklar için şnorkelle dalış aktivitesi yapılıyor. Vatozların bulunduğu akvaryum 14 yaşına kadar olan tüm çocuklara açık. Yüzme bilgisi aranmıyor. Çocuklara dalış ekipmanı kuruluş tarafından sağlanıyor. Dalış öncesinde görevliler şnorkel kullanımı, vatoz balıkları ve akvaryumdaki canlılar hakkında bilgi veriyor. (www.turkuazoo.com)

Fotoğraf maratonuna katılın

Fotoğrafçı Muammer Yanmaz ve Dedeman Hotels & Resorts International’ın ortaklaşa düzenlediği Foto Maraton’un ikinci etabı, 23 - 24 Ekim’de Şanlıurfa’da gerçekleşecek. Katılımcılar, programda insan temalı fotoğraf çekimi hakkında bilgi alacak, sonrasında Şanlıurfa’nın tarihi ve otantik bölgelerinde fotoğraf avına çıkacak. Program hızlandırılmış eğitim almak isteyen fotoğraf meraklılarına yönelik hazırlandı. Katılımcılara sertifika verilecek programda ayrıca en iyi üç fotoğrafı çekenler ödüllendirilecek. Fotoğraf kursu, tur, yemek dahil Dedeman’da tek kişi konaklama 590 TL. (0212 444 4 336)

Erken rezervasyon için bugün son

Hey Travel, kurban bayramında “uzaklar” konseptiyle alternatif turlar hazırladı. Yurtdışı turlarından herhangi birine bu gece saat 24.00’e kadar rezervasyon yaptıranlara uzak turlarda oda başı 150, kısa turlarda ise oda başı 100 Euro’ya varan erken rezervasyon indirimi yapılıyor. Uzaklar kategorisindeki seçenekler: Saklı Cennet (Sri Lanka), Nirvana’ya Yolculuk (Güney Hindistan), Efsaneler Ülkesi (Çin), Güneş İmparatorluğu (Japonya), Latin Kokteyli (Güney Amerika). Yakınlardaki turlar ise Balkanlar, Romantik Başkent (Paris), Sahra’da Sörf (Tunus), Gaydaların Harmonisinde Keşif (İskoçya ve İngiltere), Sanattan Modaya (Fransa ve İtalya), Kadife Devrim (Prag). (www.heytraveltrends.com)
False