GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Michael’ın sevdiği mekanlar

İngiliz tur firması STA Travel, Michael Jackson hayranları için özel bir gezi programı hazırladı. “Pop Kralının En Sevdiği Mekanlar” başlıklı tur rotasında, Antarktika dışında tüm kıtalar yer alıyor. Gezi Londra’da, Jackson’ın sık sık uğradığı Hamleys oyuncak mağazasından başlıyor. Ardından 2005’te çocuk istismarı suçlamasıyla başlatılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandığında gittiği Dubai, Debbie Rowe’la evlenmek üzere gittiği Syney, Budapeşte banliyösündeki köşkü, marzipandan (badem ezmesi, yumurta, şeker karışımı) yapılan orijinal boyuttaki heykeli, Los Angeles’taki mezarı dahil hayatında önemli yeri olan pek çok ülkeye, şehre uğruyor. Her şehirde üç gün konaklamalı, en az 35 günlük turların kişi başı ücreti 4 bin 200 dolar. Tam tur 126 günde tamamlanıyor, fiyatı 12 bin dolar. (www.statravel.co.uk)

Okyanusun iki yakasında yengeç festivali

Kanada ve İngiltere’nin yengeç meraklıları bu hafta sonunda Atlantik Okyanusu’nun iki ayrı kıyısında, iki büyük festival düzenleyecek. Kanada’nın Nova Scotia Eyaleti’nin 1100 nüfuslu küçük kasabası Louisburg’daki Yengeç Festivali, cuma günü başlayacak ve iki gün sürecek. Her yıl yaklaşık beş bin kişinin katıldığı festivalde yengeç tadımları yapılıyor, çocuklar için yarışmalar düzenleniyor. Kent limanında dalgakıranların bulunduğu bölgede kurulan dev festival çadırlarında Kelt müziği yapan topluluklar konserler veriyor. (louisbourgcrabfest.ca) İngiliz yengeççiler ise Suffolk’un köylerinden Walberswick’te, 1 Ağustos’ta Açık Yengeç Şampiyonası için bir araya geliyor. Şampiyonaya katılanlar 90 dakikalık sürede, ip ve istedikleri yemi kullanarak en büyük yengeci yakalamaya çalışıyor. (www.walberswick.ws/crabbing)

Enternasyonel yalancılar Moncrabeau’da yarışıyor

Fransa’nın güney batısında, Lot ve Garone nehirleri arasındaki Lot-et-Garonne bölgesinde, 810 nüfuslu küçük bir köy Moncrabeau. 1748’den bu yana, her ağustosun ilk pazarında köyde Yalancılar Festivali (Fête des Menteurs) düzenleniyor. Festival “Kendini enternasyonel yalancı sayan herkese” açık. Kırmızı cüpbe giyen adaylar saat 15.30’da köy meydanında 13 kişilik jürinin önüne geçiyor. Ve “gerçeği, yalnız gerçeği söyleyeceğim” cümlesiyle başlayan bir öykü anlatıyor. Daha sonra elindeki keseyi jüri üyelerine uzatıyor. Üyeler puanlarını tuz olarak veriyor. Yarışma sonunda kesesinde en az tuz olan yarışmacı Yalancılar Kralı ilan ediliyor ve taçlandırılıyor. Jüri üyelerinin 12’si, Fransa’nın farklı bölgelerinden, biri Belçika’dan. Yarışma sonrasında izleyiciler ve katılımcılar köy meydanında kurulan şölen masasının etrafında toplanıyor. Birlikte yemek yeniyor, bölge şarapları tadılıyor. Yarışmaya katılım ücreti 5 Euro, yemek ücreti 17 Euro. (academiedesmenteurs@wanadoo.fr / Tel: +33 (0) 553 65 46 91)

Büyükada’da gastronomi şöleni

1. İstanbul Adalar Kültür ve Sanat Festivali, 30 Temmuz’da Büyükada’da başlıyor. Organizasyon 1 Ağustos Pazar gününe dek devam edecek. Cuma günü saat 13.00-22.00, pazar günü ise saat 10.30-23.00 arasında İskele Meydanı’nda konserler, söyleşiler, atölye çalışmaları dahil pek çok etkinlik yapılacak. Gastronomi etkinliğinde Kınalı, Burgaz, Heybeli, Büyükada yemekleri, kardeş ülke Yunanistan’ın yemekleri pişirilecek, konuklara ikram edilecek, mutfak kültürü üzerine söyleşilecek. Yemek isimlerinin ortak ve farklılaşan öyküleri ve bazı tarifler katılımcılarla paylaşılacak, bilgi broşürleri haline getirilerek katılımcılara sunulacak.

Bitez koyunda tatil keyfi

Bodrum’da bu yıl açılan The Corner Butik Otel, sörf ve yelkencilerin adresi, mandalina ağaçları ile çevrili Bitez koyunda yer alıyor. 26 odalı otel plaj ve beach bistro’nun bulunduğu denize 50 adım mesafede. Havuzu, açık ve kapalı Kişniş Restaurant’ı ile 12 ay hizmet veriyor. Oda kahvaltı çalışan otelde standart iki kişilik odanın fiyatı 80 ile 90 Euro arasında değişiyor.
(www.thecornerhotels.com)

Bülent Ortaçgil, bu hafta Göcek’te

Sarnıç Restaurant, 6 yıldır hizmet verdiği Kayaköy’den, Göcek’e taşındı. Mayıs başında hizmete açılan mekan, denizin kıyısında, Sığla ve Okaliptus ağaçlarının gölgelediği yeşil bir bahçeye sahip. Göcek merkeze 5 dakika yürüyüş mesafesinde olmasına rağmen, gürültü ve kargaşadan uzak. Mönüsü yeni konsepte uygun olarak zenginleşti. Organik sebzeleri, salata malzemeleri, tereyağı ve zeytinyağını çevre köylerden temin eden mekan, güne sabahları ev yapımı reçeller, ekmekler ile zengin bir kahvaltı sunarak başlıyor. Gün boyu esen rüzgarın serinlettiği bahçede öğle yemekleri çeşitli salatalar ve hafif yemeklerden oluşuyor, akşamüstü kahvesinin yanına tatlılar, kekler eşlik ediyor. Akşam yemeğinde mönüde deniz ürünlerinden mezeler ve balıklar bulunuyor. Mekan 28 Temmuz’da Bülent Ortaçgil’i ağırlayacak. Konserin giriş ücreti 25 TL, yemekli katılım ise 50 TL. (Tel: 0536 929 99 57)

Limon bahçesinde huzur

Hobbit Evi, Çıralı sahilinde, altı dönümlük limon bahçesi içinde, klimalı ve banyolu toplam yedi odalı bir pansiyon. Konuklarına üç dev okaliptüs ağacının gölgesinde huzurlu tatiller vaat ediyor. Barında caz ve etnik müzikler çalıyor. Yemekler bahçede, okaliptüslerin altında yeniyor. Hobbit Evi’nde meze ve zeytinyağlılar ile ızgara çeşitleri bulma imkanınız var. Biraz ileride bar yer alıyor. Ünlü Yanartaş ve antik kent Hobbit’e yürüyüş mesafesinde. Çift kişi oda kahvaltı dahil 130 TL. (www.hobbitevi.com)

Kentten uzak doğaya yakın

Telemen’in Evi, Antalya’nın Demre ilçesindeki Üçağız Köyü’nde. İkinci kattaki terasından deniz ve adalar görülüyor. Batı tarafı sarmaşıklarla kaplı. Bahçesine büyük sofralar kuruluyor. Sahile 5 kilometre uzaklıkta. Yaz-kış açık. Mekanın restoranı da var. Ahtapot yemeği meşhur. Her zaman taze balık bulunuyor. Standart odada çift kişi, kahvaltı dahil 120 TL. (www.telemenin-evi.com)

Cunda yarımadasında doğanın içinde

Ortunç Club, Cunda yarımadasının Midilli adasına bakan ucunda, Tabiat Parkı’nın yeşiliyle, Mavi Bayrak’lı denizin birleştiği noktada bulunuyor. 36’sı standart, 4’ü süit olmak üzere toplam 40 odası var. 100 kişilik beach bar ve snack restoranının yanında, Midilli manzaralı taraça restoranında Cunda’ya özgü yerel tadların yanı sıra uluslararası mutfaklardan alternatifler bulabilirsiniz. Mekanda fizyoterapistlere masaj yaptırabilir, dalış dersleri alabilir, Ayvalık’ı çevreleyen 22 adanın oluşturduğu doğal peyzajlı sualtı topografyasını inceleyebilirsiniz. Ortunç Club, Cunda’nın merkezinden yapacağınız dört kilometrelik bir orman yolculuğu sonrasında çam ağaçlarının arasından karşınıza çıkıyor. Standart odada kahvaltı dahil çift kişi konaklamanın fiyatı 400 TL. (www.ortuncclub.com)

Her bir odası farklı stilde

Muğla’ya bağlı Datça ilçesindeki Villa Aşina, 17 odalı bir butik otel. Tüm odaları deniz manzaralı. Her bir oda Akvaryum, Turkuaz, Harem, Ayçiçeği, Badem ayrı adlandırılmış ve bunlara uygun duvar bezemeleriyle süslenmiş. Kendine ait bahçesindeki havuzu, bir de sahili bulunuyor. Mönüde bölgeye has otlar, özel yöntemlerle pişirilen kalamarlar, ahtapotlar, karidesler, Akdeniz’in lezzetli salataları, balıklar ve özel reçetelere sahip tatlılar dikkat çekiyor. İki kişilik standart odada kahvaltı dahil konaklamanın fiyatı 190 TL. Akşam otelde yemek yemek isteyenlere özel yemek hazırlanıyor. Villa Aşina, Datça merkezine 5 dakika mesafedeki İskele Mahallesi’nde. (www.villaasina.com)

Türk ve Yunan Adaları manzarasında konaklayın

Çeşme’deki 7800 butik otel, Ege denizi, Yunan ve Türk adalarının manzarasına sahip. 12 ay açık olan otelin 12 misafir odasının 7’si deluxe, 5’i suit. Akdeniz/İtalyan restoranı ve barı bulunuyor. Hamam ve havuz üniteleri, SPA’sı dikkat çekiyor. Yüz metrekare çakıl taşı dolu süs havuzu geceleri ışık oyunlarıyla göz alıyor. Deniz manzaralı odalarda hafta içi iki kişi konaklamanın fiyatı 800, hafta sonu 900 TL. (www.7800cesme.com)

Doğanın içinde şölen gibi kahvaltı

Günebakan Taliani Otel&Apart, Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde, çamlar arasında. Doğa manzaralı odaları geniş, rahat, eşyaları modern, antika karışık. Otel daha çok ev havasında. Balkonlarını çiçekler sarmalamış. Kahvaltıda duyulmadık peynirler, reçeller, zeytinler dikkat çekiyor. Buraya sadece kahvaltısı için bile gelenler var. Standart odada iki kişilik konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 120 TL. (www.talianihotel.com)
False