GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Bodrum’da caz keyfi

Bodrum Karya Kültür ve Sanat Derneği, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, 19-22 Mayıs arasında I. Karsanat Caz Festivali’ni düzenliyor. Gün batımında Bodrum Milta Marina Yat Kulüp’te düzenlenecek olan konserlere yurt içinden ve dışından sanatçılar katılacak. 19 Mayıs’ta saat 19.30’da besteci ve caz piyanisti Kent Mete sahne alacak. 21 Mayıs saat 19.30’da Timuçin Şahin Trio konser verecek. Gitarcı Şahin’e kontrbasta Hans Glawischnig, davulda Kenny Grohowsky eşlik edecek. 22 Mayıs saat 19.30’da trompetçi İmer Demirer ve grubu sahne alacak. Grup vokalde Ayşe Gencer, piyanoda Serkan Özyılmaz, kontrbasta Ozan Musluoğlu ve davulda Onur Alatan’dan oluşuyor. Tüm konserler ücretsiz. (0533 633 29 31 - 0532 212 33 56)

Şöhretler Kupası yelken yarışması başlıyor

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü’nce düzenlenen Şöhretler Kupası yelken yarışlarının beşincisi 19 - 20 Haziran’da yapılacak. Bu yıl etkinliğe yarışçılar ve konuklarla birlikte 600 kişinin katılması bekleniliyor. Yarışta her yelkenlinin kadrosunda bir sanatçı yer alıyor. Organizasyonda bu sene Zeynep Beşerler, Gani Müjde, Selçuk Yöntem, Hazal Kaya , Didem Erol, Irmak Ünal, Yasemin Hadivent, Ezra & Tuba Çetin, Nilgün Belgün, Gül& Kenan Erçetingöz, Yonca Evcimik, Nejat İçler, Kenan İmirzalıoğlu, Gökçe Yanardağ gibi isimler yer alacak. Yarışlar tüm yelkenseverlere açık. Kayıtlar 18 Haziran’a kadar sürecek. Kupa, Bodrum Kalesi manzarasına karşı Zeynep Casalini ve Fatih Erkoç konserleriyle sona erecek. (0252 316 12 28)

Sardinya’nın en renkli Ferrara’nın en heyecanlı günü

İtalya’nın Sardinya Adası’nı ve yerel kültürü merak ediyorsanız, bu hafta yolculuk için en uygun zaman. Geleneklerini özenle koruyan adada yıl boyunca 200 civarında festival düzenleniyor. Bunlardan sadece üçünde, adadaki tüm otantik kıyafetleri, Sardinya mutfağının ürünlerini bir arada görmek mümkün. 23 Mayıs’ta La Calletta şehrinde düzenlenen La Carcavata, işte bu üç etkinlikten biri. Diğer ikisinden farkı, dinsel özellik taşımaması. Karnaval sabahı ada halkı yerel giysileriyle iki geçit alayı oluşturuyor. Bu alaya atlılar da katılıyor. Törenleri izleyenlere yöre mutfağından ürünler ikram ediliyor. (www.cavalcatasarda.it) İtalya’nın kuzeyindek Ferrara’da ise 22 Mayıs’ta gerçek bir ortaçağ şöleni yaşanıyor. 1259’dan bu yana kutlanan “Ferrara Palio’su”nda halk, sabah saat 9.30’da 16’ıncı yüzyıl giysileriyle Castello Meydanı’nda geçit yapıyor. Ardından saat 16.00’da, dört at yarışı düzenleniyor. (www.paliodiferrara.it)

Premium Eco ayrıcalığı

Air France yeni kabin konsepti Premium ile havaalanı ve uçak içi hizmetlerine yenilikler getirdi. Tüm Avrupa uçuşlarında özellikle iş seyahatleri için esnek kurallı, daha uygun fiyatlarla özel kabinde “Premium Eco” seçeneği de var. Premium Eco 677 Euro’dan başlıyor. Premium’un sağladığı ayrıcalıklar şöyle: Ücretsiz olarak taşınan 2. bagaj (2x23 kg), Premium telefon hattı, uçağa öncelikli biniş ve iniş, business ikram servisi, pasaport kontrol noktalarından hızlı geçiş, öncelikli bagaj teslimi, VIP bekleme salonlarına giriş (Paris ve Amsterdam’da) yüzde 200 daha fazla Flying Blue Mili, Go-show hizmeti.

Van Gölü’nün kıyısında şenlik var

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bahar Şenlikleri, bugün Van Gölü’nün kıyısında başlıyor. 21 Mayıs’a kadar devam edecek şenliklerde çeşitli yarışmalar düzenlenecek, üniversite toplulukları sahne alacak, Sertab Erener, Ferhat Göçer, Demir Demirkan, Emre Aydın ve Aynur Doğan kentteki ilk konserlerini verecek. Göl kıyısındaki kampuste düzenlenecek tüm etkinlikler halka açık olacak. Şenlik süresince halkoyunları, sahne gösterileri, plaj voleybolu turnuvası, lunapark, eğlence parkuru etkinlikleri yapılacak. Şenlik alanında yiyecek-içecek, giyim, kitap, takı, öğrenci kulüpleri, fotoğraf, resim, karikatür, sivil toplum örgütleri, yardımlaşma ve dayanışma vakıf-derneklerinin stantları da yer alacak. 17 Mayıs’ta Sertab Erener, 18 Mayıs’ta Ferhat Göçer, 19 Mayıs’ta Demir Demirkan, 20 Mayıs’ta Emre Aydın, 21 Mayıs’ta Aynur Doğan sahneye çıkacak.

Küre Dağları’nı keşfedin

Geziciyak 20-23 Mayıs tarihlerin arasında Küre Dağları Milli Parkı’na gezi düzenliyor. Gezilecek yerler arasında Azdavay, Çatak Kanyonu, Küre Dağları, Ilgarini ve Mantar Mağaraları, Ejder Çukuru, Valla Kanyonu ve Horma Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Ulus, Amasra, Kuş kayası Yol anıtı var. Gezinin nakit ödemeler için ücreti 295 TL. (www.geziciyak.com)

Göksun Vadisi’nden Ağva’ya günübirlik gezi

Patikatur, Göksun Vadisi’nden Ağva’ya 19 Mayıs’ta günübirlik yürüyüş turu düzenliyor. Yürüyüşçüler Göksun Vadisi, Hacılar Köyü, Göksun Nehri rotasını izleyerek Ağva sahiline inecek. Sabah ve öğle yemeği ikramının olduğu gezinin fiyatı kişi başı 65 TL. (www.patikatur.com)

Beş günlük Yunan Adaları turunda ikinci yolcuya yüzde 50 indirim

Setur, üç yıldızlı Aquamarine ve Aegean Perl gemileriyle düzenlenen beş günlük Yunan Adaları turunda, 20 Temmuz’a kadar ikinci yolcuya yüzde 50 indirim uyguluyor. Gemiler her salı Kuşadası’ndan ayrılıyor. Patmos, Rodos, Girit, Santorini, Pire, Mikanos limanlarına uğrayıp tekrar Kuşadası’na dönüyor. 850 TL’lik standart kabinler ile 1634 TL’lik Royal Suit arasında 12 farklı kabin seçeneği bulunuyor. (www.setur.com)

Fransa’nın Rönesans şatolarını gezin

Fest Travel 12-19 Haziran arasında, Fransa’nın rönesans şatolarına gezi düzenliyor. Tur kapsamında konumlarıyla, geçmişleriyle, sahne oldukları çekişmelerle, mobilyaları, iç ve dış süslemeleriyle Fransa Rönesansı’nın özelliklerini yansıtan Loire Şatoları, Fransa’nın belli bir dönemine tanıklık eden katedraller, Brötanya, Normandiya, Mont St. Michel, Paris ve çevresi gezilecek. Fiyat 2.700 Euro.(www.festtravel.com)
False