Nemsiz kalan cilt erken yaşlanır

Cildi tüm yaşlanma süreçlerinde olumsuz etkilerden korumak için genç yaşlardan itibaren özen göstermek gerekiyor. Her gün düzenli olarak temizlenen ve nemlendirilen cilt, dış etkenlere karşı daha korunaklı hale geliyor.

Haberin Devamı

Genç cilt, pürüzsüz bir yapıya sahip. Zamanla iç ve dış etkenler nedeniyle cilt yaşlanmaya başlıyor. 30’lu yaşlarda ciltte ince çizgiler ve göz çevresinde kazayağı kırışıkları görünüyor. 40’lı yaşlarda çizgiler derinleşiyor. 40’lı yaşların sonu ve 50’li yaşlarda ise cilt formunu kaybetmeye başlıyor. Yer çekiminin etkisi ve cildin elastikiyetini kaybetmesi sonucunda sarkmalar görülüyor. 60’lı yaşlarda bütün bu yaşlanma etkilerine ek olarak ciltte lekelenmeler görülmeye başlıyor ve kılcal damarlar belirginleşiyor.

UV IŞINLARI, ERKEN YAŞLANMA SEBEBİ

Uzmanlar uyarıyor: “UV ışınlarının zararlı etkilerinden cildi korumak için gündüz nemlendiricilerinde en az SPF 15 güneş koruma faktörünün bulunmasına dikkat edin.”
UV ışınları, ciltteki serbest radikallerin oluşumunu hızlandırarak cildin erken yaşlanmasına sebep oluyor. Ciltte erken yaşta kırışıklar ve lekelenmeler görülmeye başlıyor.

Haberin Devamı

SİGARA CİLDİN DÜŞMANI

Sigara içmek de cildin erken yaşlanmasına sebep olan başlıca etkenlerden. Sigara, cildin doğal yapısında bulunan kolajenin ve elastinin yapısına zarar veriyor. Sonuçta ciltte erken kırışma ve sarkma meydana geliyor.

‘Made in Hollywood’ dövmeleri

Kimisinin kolunda uçan bir kuş ya da kanatlarını çırpan bir kelebek... Bazısında sonsuz aşk sözcükleri... Daha sıra dışı olanlarında gizemli rakamlar... Hollywood yıldızlarının dövmelerini mercek altına aldık.

Megan Fox: Oyuncunun dövmesinde; “We will all laugh at gilded Butterflies...” yazıyor.

Sienna Miller: Omuzundaki üç yıldızı, Jude Law’la ilk ayrılışının ardından yaptırmıştı. Belki de üç kez denediği ilişkisini sembolize ediyor dövmesi.

Mena Suvari: Oyuncunun ensesinde iki dövmesi var. Birincisi aslan başı. Hemen altında ise “Word Sound Power” yazısı yer alıyor.

Scarlett Johansson: Sol kolunda güneşin doğuşuyla batışını sembolize eden dövmesi var.

Göz kremini doğru kullanıyor muyuz?

Göz kremi kullanıyor musunuz? Peki, satın aldığınız kremin göz çevreniz için en doğrusu olduğunu nasıl anlarsınız? Göz kremi kullanmaya ne zaman başlamalısınız? Tüm bu soruların ve daha birçoğunun cevabını Dr. Akın Banaz’dan aldık.

Haberin Devamı

- Göz kremleri ciltte nasıl etki ediyor?
- Birçok kişi göz kremini, göz etrafında görülen ilk kırışıklık, şişkinlik, morluk veya gözaltı torbalarını gidermek için kullanıyor. Ancak göz kremi yalnızca göz etrafındaki derinin yaşlanmasını geciktirir; kırışıklık veya gözaltı torbalarını tamamen yok edemez.
- Kremler hangi durumlarda gözlerimize zarar verebilir?
- Göz kremi yerine yüz kremi kullanılması, gözlere zarar verebilecek nedenlerden biridir. Vücudun diğer bölgelerinden farklı olan göz etrafındaki deri çok incedir ve fazla besin yükü kaldırmaz. Göz kremi, cilt tarafından kolayca emilmeli ve cilde gerekli besinleri sağlamalıdır. Bu nedenle göz kremi yerine yağlı yüz kremi kullanılmaması, göz çevresindeki cilde gereksiz yere yüklenilmemesi gerekir.
- Bu ürünleri kullanırken en çok neye dikkat edilmeli?
- Göz kreminin gözün yalnızca dış köşesinde kullanılması da yapılan bir diğer yanlıştır. Birçok kişi göz kremini, gözlerin dış köşelerinde daha kolay kırışıklık meydana geldiği için bu bölgelere yönelik kullanıyor. Ancak göz kapaklarına yönelik bakım da ihmal edilmemelidir. Birçok çeşidi bulunan göz kremleri, farklı yaşlardaki kişilere ve farklı sorunlara yöneliktir. Bu nedenle göz kremi almadan önce göz çevresindeki ciltte ne gibi sorunların bulunduğu bilinmeli ve uygun krem tercih edilmelidir.

Haberin Devamı

Göz kremi en doğru şekilde nasıl uygulanmalı?

- Göz kremi, yüzük parmağının ucuyla hafif dokunuşlarla uygulanmalı.
- Göz kremini uygulamaya gözle burnun birleştiği noktadan başlanmalı.
- Uygulamaya kaş altından devam ederek tam tur atılmalı ve burun kenarında sonlandırılmalı.

HAFTANIN ‘EN’LERİ

En sıcak yoga: 40 derecede Bikram Yoga...

Etiler’deki Bikram Yoga Stüdyosu’nda 40 derece sıcaklıkta yapacağınız yoga metodu size neler mi sağlıyor?
- Taze oksijen dolu kan dolaşımını sağlıyor ve böylelikle tüm organları ve dokuları yeniliyor.
- Isı sayesinde vücutta bulunan toksinler dışarı atılıyor.
- Üstelik 90 dakika süren bir seansta yaklaşık 800-1000 kalori yakılıyor.

Haberin Devamı

En hızlı incelme: Ultratone Futura Pro

Antalya’daki Adam&Eve Otel’in spa’sı Eden Spa’da kadınları yaz boyunca kendilerini mükemmel hissedecekleri uygulamalar bekliyor. Bunlardan biri ödem ve toksinlerin atılımını kolaylaştıran ve böylelikle gözle görülür bir incelme sağlayan Ultratone Futura Pro... Küçük elektrotlar aracılığıyla tene verilen düşük seviyeli akımlar sayesinde tek seansta vücuttan atılan ödem ve toksinlerle 2 ile 8 cm arasında incelme yaratıyor.

EDİTÖRDEN...

Kendimi seviyorum

Loewe’nin yeni kokusu ‘I Loewe Me’ , başkaldıran, özgür, enerjik ve eğlenceli genç kızlar için I Loewe You serisine eklendi. I Loewe Me, genç kızlıktan kadınlığa geçişi simgeliyor.  O bağımsız bir kadın… Kendine güveniyor, kim olduğunu biliyor. Arzu ve hedeflerini başarma yolunda durmak bilmiyor ve özgürlüğüyle eğlenmeyi seviyor... Fiyatı: 181 TL.

Haberin Devamı

Cildiniz aydınlansın

Transvital İsviçre Laboratu-varları’nda aşırı lekelenme ve pigmentasyon sorunlarına karşı şimdi yepyeni bir seri geliştirildi: ‘Extreme Light Vital’... Tonik, göz bakım kremi, yaşlanmayı geciktirici cilt bakım kremi ve özel bakım maskesi ileri teknolojinin ürünleri olarak kadınların tüm ihtiyaçlarına cevap verecek içeriklere sahip. 

Ciltlerde ekolojik devrim

La Colline, yaşlanma karşıtı bakım kremi NativAge ilk evrensel yaşlanma karşıtı formülü ve ekolojik yenileyici özelliğiyle ciltlerde devrim yaratıyor. Olağanüstü aktif içerikleri hücre yaşamını artırıyor, hücresel enerji içerisinde serbest radikallere karşı koruma sağlıyor. Ürünün oksijen sağlama, nemlendirme ve koruma özellikleri hücresel metabolizmanın en üst düzeyde onarılmasını sağlıyor.

Tekin Acar’dan annelere özel...

Annenize ne alacağınıza karar veremediyseniz, üzülmeyin. Çünkü Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda Anneler Günü’ne özel tüm seçili parfüm ve ürünlerde yüzde 50’ye varan indirim fırsatı annesine hediye almak isteyenleri bekliyor. Kampanya 5-13 Mayıs tarihleri arasında Tekin Acar ve Beauty Club Card ile yapılan alışverişlerde geçerli olacak.

Yazarın Tüm Yazıları