Nefes kestiler

Güncelleme Tarihi:

Nefes kestiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünya Kurash Şampiyonası Antalya'da muhteşem görüntülerle başladı

İkinci Dünya Kurash Şampiyonası'nın açılışında Özbekistan'dan gelen ekibin yaptığı gösteriler konuklara heyecanlı dakikalar yaşattı. Şampiyonada muhteşem görüntüler ortaya çıktı.

Dört gün sürecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kumbul'un ev sahipliğini üstlendiği 2. Dünya Kurash Şampiyonası'na Türkiye ile birlikte Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika'dan 30 ülke katıldı. Dört gün sürecek şampiyonanın açılış töreni Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Büyük heyecan

Özbekistanlı göstericilerin her biri 32 kilo ağırlığında olan demir güllelerle yaptıkları birbirinden tehlikeli ve zor hareketleri, Atatürk Kültür Merkezi'nin anfi tiyatrosunu dolduran yerli ve yabancı konuklar, büyük bir heyecanla izlediler. Özbek ekibin gösterileri, ayakta alkışlandı.

Gümrükte komedi

Özbek kafilesinin beraberlerinde getirdiği 3 ton pirinç, havuç ve kavunun sağlık testi yapılmadığı gerekçisiyle gümrükten çıkışına izin verilmedi. Özbekistan kafilesinin şampiyonaya katılan ülkelerin sporcuları ve yöneticileri için düzenleyeceği kavun ve pilav partisi, iptal edildi.

1000 yıllık spor

Şampiyona nedeniyle Antalya'ya gelen Özbekisten Spor Bakanı Bahadır Mahsitov, ‘‘Dünya Şampiyonası'nın birincisini geçen yıl Özbekistan'da yapmıştık. İkincisinin Antalya'da yapılması önerilince hiç tereddütsüz kabul ettik. Antalya'da yapılacak bu spor 1000 yıldır yapılıyor.

30 ülke katılıyor

Judo ve güreş karışımı bir spor olan kurash, 12x12 metrelik bir minderde yapılıyor. 30 ülkeden 100'ün üzerinde sporcunun mücadele edeceği şampiyona ücretsiz olarak izlenecek. Belediye Başkanı Bekir Kumbul, tüm Antalyalı sporseverleri geçmişi çok eski olan bu organizasyonu seyretmeye çağırdı.

İlgi çok

Şampiyonaya katılacak ülkeler şunlar: Hollanda, İsrail, İrlanda, Litvanya, Estonya, Polonya, Rusya, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Beyaz Rusya, Bulgaristan, İngiltere, Macaristan, Almanya, Hindistan, Japonya, İran, Tayland, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Mauritus, Güney Afrika Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Kanada, Bolivya, Paraguay ve Brezilya.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!