Ne yaptın Wenger!

Güncelleme Tarihi:

Ne yaptın Wenger
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2011 00:00

1996 yılından bu yana Arsenal teknik direktörülüğünü yapan Arsene Wenger, 16. yılına girmeye hazırlandığı görev süresinde farklı ülkelerden yetenekli oyuncuları Londra'ya getirmek için yoğun çalışmlar yaptı ve yapmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Arsenal'in değişken ve yaş ortalaması düşük kadrosunda farklı ülkelerden özellikle Fransa'dan futbolcular görmek alışılagelmiş bir durum olarak algılanırken, bu durum Wenger'in teknik adamlığının en belirgin özelliklerinden biri haline geldi.

Wenger'in bu tercihleri ve kadro yapısı İngiltere Premier Ligi'nde 13. haftada Arsenal'in Fulham ile oyandığı ve 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada Premier Lig rekorunun kırılmasına neden oldu. 26 Kasım cumartesi günü Emirates Stadı'nda oynanan karşılaşmada Wenger'in 18 kişilik kadrosunda 16 farklı ülkeden futbolcu yer aldı.

Tecrübeli teknik adamın sahaya sürdüğü ilk 11 ve maçın ikinci yarısında yaptığı 3 oyuncu değişikliği ile Fulham karşısında Arsenal forması giyen 14 oyucunun, 14 farklı ülkenin vatanadaşı olması Premier Lig'de tarihinde daha önce rastlanmamış bir durum ve bir rekor olarak kayıtlara geçti. Ayrıca maçın ilk 11'indeki oyuncuların 11 farklı ülkeden olması ve aralarında sadece bir tane İngiliz futbolcu olması da dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Fransız teknik adamın Fulham maçındaki kadrosu ve futbolcuları hangi ülke vatandaşı olduklarının listesi ise şöyle:

Wojciech Szczesny-Polonya

Johan Djourou-İsviçre

Per Mertesacker-Almanya

Thomas Vermaelen-Belçika

Andre Santos-Brezilya

Alex Song-Kamerun

Mikel Arteta-İspanya

Aaron Ramsey-Galler

Theo Walcott-İngiltere

Andrey Arshavin-Rusya

Robin van Persie-Hollanda

Yedekler

Lukasz Fabianski-Polonya

Laurent Koscielny-Fransa

Emmanuel Frimpong-Gana

Abou Diaby-Fransa

Yossi Benayoun-İsrail

Gervinho-Fildişi Sahilleri

Marouane Chamakh-Fas

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!