Ne yaptın Efes: 70-67

Güncelleme Tarihi:

Ne yaptın Efes: 70-67
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonu karşısında maça iyi başlayan lacivert beyazlılar devreyi 36-33 önde kapadı. Ancak ikinci yarıda çok hata yapan Efes'in kötü oyununa hakemlerin taraflı yönetimi de eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu.

SALON: Apdi İpekçi

HAKEMLER: Miguel Betancor (*) (İspanya), Peter Sudek (*) (Slovenya)

EFES PİLSEN: Naumoski (**) 16, Sellers (**) 11, Howard (***) 6, Murat (**) 6, Hüseyin (**) 6, Ufuk (**) 9, Mirsad (***) 13

OLYMPİAKOS: Hawkins (***) 18, Vukceviç (**) 9, Fassoulas (***) 13, Karnişovas (**) 8, Rogers (**) 5, Tarlac (**) 4, Bakatsias (*), Tomiç (***) 13

İLK YARI: 36-33 (Efes lehine)

5 FAUL: Tomiç 39.57

Efes Pilsen, Avrupa Ligi'ne kötü başladı. Olympiakos karşısında oyunun büyük bölümünü önde götüren Efes Pilsen, ikinci yarıda yaptığı hatalarla güçlü Yunan takımına 70-67 yenilmekten kurtulamadı. İki takımın da adam adama savunma yaparak başladığı karşılaşmanın ilk 10 dakikası içinde büyük çekişme vardı. Howard, rakibin etkili silahı Karnişovas'ı kilitlerken, çember altındaki uzunları durdurmakta güçlük çekince 10. dakikayı 22-18 yenik kapattık. Bu dakikadan sonra alan savunmasına dönen Efes Pilsen rakibe tam 6 dakika sayı şansı vermeyince oyunu kontrolü altına aldı ve yeniden öne geçti. Ancak bu süreç içinde özellikle Naumoski peşpeşe isabetsiz atışlar yapınca Efes, arzuladığı farkı yakalayamadı ve ilk yarı 36-33 takımımızın lehine kapandı.

Çekişme ikinci yarıda da sürdü. Ancak rakip içeriden Fassoulas, dışarıdan da Tomiç ve Hawkins ile sayı üretince savunma dengemiz bozuldu. Buna isabetsiz atışlarımız da eklenince Olympiakos 8 sayı öne fırladı. Oyunun son bölümündeki gayretimiz maçı bize getirmezken, iki kritik pozisyonda hakemlerin de hatalı düdükleri, tecrübeli Olympiakos takımına yaradı ve Efes, Süper Lig'deki ilk maçından 70-67 yenik ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!