Ne yaptın Efes

İspanya’daki ilk maçta ellerinden kaçırdıkları Real Madrid’e, kendi evlerinde 17 sayı fark yiyerek şaşırttılar.

Haberin Devamı

EFES Pilsen, THY Avrupa Ligi 2. Tur G Grubu’nda tek yenilgisini aldığı Real Madrid’e yine boyun eğdi. Güçlü İspanyol ekibi önünde sezonun en kötü oyunlarından birini çıkaran temsilcimiz, salondan 77-60 mağlup ayrıldı.
Sakat olan Rakocevic’den yoksun mücadele eden Efes Pilsen, oyunun başında Real Madrid’in sert savunmasına karşı skor bulmakta güçlük çekti. 9-2 geri düşünce; koç Perasovic, ilk molasını aldı. Bu hamle, hem hücumda hem de savunmada Efes’in toparlanarak daha etkili olmasına neden oldu. İlk periyot, 13-12 Real Madrid’in üstünlüğü ile sona erdi.
İlk yarıda 24 sayı atabildik
İkinci çeyrekte, Avrupa Ligi’nin en etkili savunmalarından bir örnek sunan Real Madrid, hücumda da ilk tercih olarak boyalı alanı kullanınca; 22 sayı buldu. Temsilcimiz ise, bu yarıda yüzde 37 ile ancak 12 sayı bularak, devreyi 35-24 geride tamamladı.  Üçüncü periyotta Real Madrid, oyunu tamamiyle kontrolüne alarak, iyi savunmasına devam etti. Farkın 19 sayılarda seyrettiği bu çeyrekte kenar yönetiminin, maçın aleyhimize gelişen senaryosunu bozmak için alan savunması veya prese başvurmamasını eleştirebiliriz (56-37).
Avantajı kaçırdık
Son periyotta da, beklediğimiz hamle gelmeyince maçı kaybederek, önemli bir avantajı kaçırdık. Yüzde 40’la hücum ederek, 77-60 kaybettiğimiz maçta, Rakocevic’in yokluğu, Efes Pilsen’e ciddi bir skor sıkıntısı yaratırken, Top 16’da yakaladığı ivmeyi 15 gün içinde sadece bir maç yaparak kaybetmiş olduğunu söyleyebiliriz.

Yazarın Tüm Yazıları