Ne yaptın be Aslanım: 2-0

Güncelleme Tarihi:

Ne yaptın be Aslanım: 2-0
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2002 01:58

L.Moskova galibiyetiyle Şampiyonlar Ligi'ne iyi başlayan Cimbom, İspanyol rakibi karşısına galibiyet ve 2. grup için avantaj parolasıyla çıktı. Yenilen 2 gol hesapları alt-üst etti. Rövanş başka maça kaldı.

Sarı kırmızılı takım Hasan Şaş'tan yoksun olarak maça başladı. Kluivert ve Luis Enrique'nin gollerine boyun eğdi. Ve Cimbom liderlik koltuğunu Barcelona’ya kaptırdı.

G.SARAY, beklenen futbolunu oynayamadı. Barcelona'ya yenilmekten kurntulamadı: 2-0... İspanyol rakibi karşısında mevkiiler arasında beklenen organizasyonu kuramayan Cimbom, Katalan takımının presi karşısında dağıldı, geçen yılın rövanşını alamadı.

10. dakikada Felipe kendi çabasıyla sağdan ceza alanına girdi. Bu futbolcunun vuruşunda top yandan auta gitti. 16. dakikada Christian'ın uzun pasında, ceza alanı dışında Mendieta'nın uzaklaştıramadığı topla buluşan Felipe vuruşunu yaptı. Ancak, top auta gitti.

25. dakikada Galatasaray'ın kazandığı serbest vuruşu kullanan Felipe, topu Ergün'e gönderdi. Uygun pozisyonda ceza alanına giren Ergün‘den önce Mendieta topa ayak koyarak tehlikeyi önledi. 27. dakikada Motta’nın soldan ortasında, Bülent ve Almaguer topa hamle yaptı. Yerde kalan Bülent'e çarpan top bir anda Kluivert‘ın önüne düştü. Bu futbolcunun yakın mesafeden yaptığı vuruşta, Mondragon‘un müdahale edemediği top filelere gitti: 0-1
GALATASARAY
1 Mondragon (*)
20 Sarr (**)
11 (Dk.46 Hasan Şaş **)
21 Almaguer (**)
3 Bülent (**)
57 Hakan Ünsal (*)
22 Ümit Davala (*)
4 Batista (**)
10 Felipe (**)
67 Ergün (**)
9 (Dk.81 Ümit Karan )
6 Arif (**)
25 Christian (*)
8 (Dk.70 Suat **)
BARCELONA
26 Valdes (**)
5 Puyol (***)
3 Frank De Boer (***)
35 Navarro (**)
6 Xavi (***)
18 (Dk.75 Gabri **)
17 Mendieta (**)
8 Cocu (***)
31 Motta (**)
7 Saviola (***)
22 (Dk.83 Geovanni )
21 Luis Enrique (***)
9 Kluivert (**)
14 (Dk.90 Gerard )
STAT: ALİ SAMİ YEN
GOLLER: Dk.27 Kluivert,
Dk.59 Luis Enrique,
SARI KARTLAR:
Dk.62 Kluivert,
Dk.62 Kluiuvert, Dk.84 Gabri,
Dk 92 Luis Enrique
HAKEMLER:
Domenico Messina (***) (İtalya)
İvaldi Marco (***) (İtalya)
Babini Fabrizio (***) (İtalya)


CHRİSTİAN KAÇIRINCA

34. dakikada Felipe ceza alanı dışında yaptığı iki çalımdan sonra topu Ergün'e verdi. Bu futbolcunun ceza alanı dışından sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti. 35. dakikada Hakan'ın ortaladığı topa Christian kafayı vurdu. Kaleci Valdes'ten seken top kornere çıktı. 52. dakikada Hasan'ın soldan ortasında, Christian yakın mesafeden topu kafayla auta attı. 58. dakikada Motta‘nın sağdan kullandığı korner atışından gelen topa De Boer kafayı vurdu. Mondragon çizgi üzerinde meşin yuvarlağı kornere attı. 59. dakikada Motta aynı köşeden korner atışı kullandı. Bu kez LuisEnrique topu kafayla filelere gönderdi: 0-2


Notlar

Doping Kralı Van Gaal

SARI kırmızılı taraftarları, tribünlere İspanyolca ve İngilizce pankartlar açtı. Kapalı tribünde dev bir bayrak açılırken, açık tribündeki bir pankartta ‘‘Dopingin kralı Van Gaal’’ yazısı dikkat çekti.

Medya ordusu

MAÇI bir medya ordusu takip etti. Karşılaşmada 150'si Türk, 60'ı yabancı olmak üzere toplam 210 basın mensubu görev yaptı. Özellikle İspanyol basınından gelen 60 kişiden 31'inin radyo mensubu olması dikkat çekti. İspanya'dan gelen 3 otobüs dolusu Barcelona taraftarı da karşılaşmayı kendilerine ayrılan yerden izledi.

Mecidiyeköy'de G.Saray Store

CİMBOM'un ürünlerinin satıldığı Galatasaray Store, Ali Sami Yen Stadı'nın karşısında açıldı. UEFA'nın Galatasaray için yaptırdığı orijinal tişörtlerin de satıldığı mağaza, sarı-kırmızılı taraftarlardan büyük ilgi gördü.

Tribünler doldu

GEÇEN sezon Barcelona'ya 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden G.Saray'ın taraftarları, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne yine Barcelona maçıyla ‘‘Merhaba’’ derken, rövanş niteliği taşıyan maçta takımlarını yalnız bırakmadılar. Ali Sami Yen Stadı‘nı tıklım tıklım dolduran taraftarlar, sürekli takımları lehine tezahürat yaptılar. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!