Ne yapardım bilmem

CANSIZ varlıkların da ruhu olduğuna inanırım ben.. Sadece bir top değildir futboldaki..

Haberin Devamı

Çalışmanın, mücadelenin, arzun, hırsın daha fazla olduğu tarafı seven bir cisimdir o. Bir derbiden ötesidir F.Bahçe-G.Saray maçları.. Sanki milyonları saran dev bir cisimdir.. O maçta gol atan “özeldir” artık.. Emre gibi, Cristian gibi yılların deneyimi olsalar da G.Saray’a atılan gol unutulmaz bir anıdır, zirveye çıkmaktır bu oyunda..
Bir teknik adam için bu maçın anlamının ne olduğunu pek bilmez Mancini.. O yüzden de oyuncularını Terim kadar iyi hazırlayamaz bu ortama.. Yenmek, yenilmek futbolun bir parçası.. Ama maça 1-0 yenik başlamak kötü hazırlanmanın bedeli..
Geçen hafta Bursa dönüşü aynı feribottaydım Fenerbahçe otobüsüyle.. Gecenin karanlığında Yalova’dan Darıca’ya denizdeki çığlıklarla yol aldı Fenerbahçe.. Taraftarlar otobüsün önünde ayrılmıyorlar ve hiç susmadan “Ne yapardım bilmem, seni bir görmesem” diye bağırıyorlardı..
F.Bahçe’yi bu ligde görmek istemeyenler vardı bu ülkede.. Alınterine söz söyleyenler.. Ve o Fenerbahçe henüz ilk yarı bitmeden 9 puan fark yaptı Galatasaray’a.. Temiz bir maçla, alınteriyle oynanmış bir 90 dakikayla.. 15 yıldır yenilmediği sahasından yine galip ayrıldı..

Haberin Devamı

DİLLERDEKİ ŞARKI

Nedir bu Kadıköy’ün büyüsü, diye soranlara.. Sen dimdik ayakta durmaya alışık bir camiaysan, eğilip, bükülmezsen.. Sen stadını kendi alınterinle yapmışsan top da sever seni.. Kalecin de anlar doğru köşeyi.. Dünyanın en iyi forvetleri de o derbide “sıradanlaşıverir”..
Derbi zaferinden sonra şimdi Fenerbahçeliler’in dilinde aynı şarkı var şimdi.. Şampiyonluğu müjdeleyen.. Tutkuyu anlatan.. Ne yapardım ben, diye başlayan..

MAÇIN İYİSİ

Golü ve oyun bilgisiyle kaptan Emre Belözoğlu..

MAÇIN KÖTÜSÜ

Hakem sayesinde oyunda kalan golcü Burak Yılmaz..

HAKEM: Burak’ı atmayıp, sözlerine tepki vermeyerek ezildi..

Yazarın Tüm Yazıları