Ne dersiniz uçar mıyız?

Güncelleme Tarihi:

Ne dersiniz uçar mıyız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2011 00:00

TÜRKLERİN tamamını bilemem ama Türk Hava Yolları’nın (THY) ‘çok olduğu’ kesin...

Haberin Devamı

En iyi smacı onlar yapıyor, en güzel golleri onlar atıyor. Son son NBA’in simge yıldızı Kobe Bryant’a, futbolun iki dev kulübü Barcelona ve Manchester United’ın Washington’da, her tarafı THY logolarıyla bezeli FedEX Stadı’nda oynadıkları maçın devre arasında penaltı attırarak, tanıtım kreşendosu gerçekleştirdiler.
Bu yılın Euroleague Final 4 maçlarını İstanbul’a alarak, zaten ligin ismine sahip olarak sürdürdükleri baskılı hücumu, smaçla taçlandırdılar. Pota tarihinde Türk Hava Yolları patentli görkemli zamanlar yaşıyoruz. Kelimenin tam anlamıyla THY uçuyor. Kanatlara asılıp zirveye tırmanmak ise basketbolumuzu yönetenlere kaldı.

Ağlama başladı

MİLLİ takımları uçurmak Federasyon Başkanı Turgay Demirel’in işi. A Milli Takımımızı ‘kendi evinin efendisi’ kimliğinden çıkarması lazım. Son 10 yılda sadece İstanbul’da nihayetlenen turnuvalarda başarılıyız. Eylül ayında Litvanya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda ‘ilk sekize girememe eşiği’ni aşmalı, hasret kaldığımız olimpiyatlara katılma hakkını artık elde etmeliyiz. Federasyon Başkanı, son yılların ‘deneyimlileri en olgun, gençleri en parlak dönemini yaşayan’ ALTIN TAKIM’ın başına çaylak Orhun Ene’yi baş antrenör atayarak padokta hatalı çıkış yaptı. Kerem Gönlüm aylarca yok, Sinan Güler apandisit ameliyatı oldu derken Turgay Bey ‘bildik mazeretlerini’ sıralamaya başladı..
Demirel, bir yandan ‘şampiyonluğa giden yolun finalleri kaybetmekten geçtiğini ve iki final kaybeden Türkiye için artık kazanma vaktinin geldiğini’ itiraf ederken, diğer yandan, “Yeni format uygun değil. İlk defa 24 takımlı bir şampiyona oynanacak. Daha uzun ve daha fazla maç gerektiren bir turnuva. FIBA bu kararı verirken kimsenin fikrini almadı” diyerek ‘yerim dar yapan açıkgöz’ formatına geçti. Bakalım daha ne mazeretler dinleyeceğiz?

Haberin Devamı

İstanbul’un yolları taşlı

BASKETBOLUMUZUN profesyonel vitrini THY Euroleague’de İstanbul’a gelip Final 4 oynamanın ateşten gömlek olduğu 2011-2012 sezonu maç programları belli oldu. Galatasaray ve Banvit’in eleme turu oynayacağı ligde Fenerbahçe Ülker A, Anadolu Efes ise C Grubu’nda mücadele verecekler. Cantu, Bilbao, Caja Laboral, Olympiakos ve Nancy ile görece rahat grupta yer alan Kanarya, evindeki ilk maçını 19 Ekim’de İspanyol ekibi Caja Laboral ile oynayacak. Anadolu Efes, 20 Ekim’de Partizan deplasmanında lige giriş yapacak. Efes’in hayli sert takımlardan oluşan grubunda Milano, Maccabi, Partizan, Real Madrid ve elemeden gelecek takım yer alıyor. Galatasaray’ın, THY’nin sahibi olduğu lige direkt katılma wildcard’ını Milano’ya kaptırması, kendi yolunu kesmesinin ötesinde Efes’in yoluna da takoz koydu. İstanbul’da final oynamanın yolunu bakalım kim bulacak? Aksini düşünmüyorum bile ki yazayım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!