Ne çektin be Fashion Week

Başkent’te yılda iki kez düzenlenen Ankara Fashion Week’in eylül defilesi iptal oldu. Son yıllarda daralan organizasyonu nedeniyle ‘Esnaf defilesi’ haline gelen organizasyonun Antalya’da düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Mart ayında 25’incisi düzenlenen Ankara Fashion Week, Türkiye’nin en uzun soluklu moda organizasyonlarından...
10 yılı aşkın bir süredir yılda iki kez düzenleniyor ve Ankaralı markalar sezon koleksiyonlarını sergiliyor. Bu kadar uzun soluklu bir organizasyon, her yıl bir öncekinin üstüne koyarak, daha da gelişmesi gerekirken, yıllar geçtikçe daha da kısırlaşan, hitap ettiği kitlesi daralan bir organizasyon haline dönüştü. Öyle ki, son birkaç yıldır ‘Esnaf defilesi’ görünümündeki moda günlerini Balgat’taki firmaların çalışanlarından başka kimse izlemez oldu. Üstelik, birkaç yıl önce bir tesettür firmasının özel defile yapması ve bunun da uluslararası haber ajansları tarafından ‘Başkent Modası’ olarak yansıtılması Ankara Fashion Week’in karizmasını iyice çizmişti. Tek bir defileden oluşan ve yaklaşık bir buçuk saat süren bir defilenin adının moda günleri olması konusuna ise girmiyorum bile.

Haberin Devamı

ANTALYA’DA DÜZENLENECEK

Ankara Fashion Week’in başına gelenler bununla da kalmadı. Yılda iki kez mart ve eylül aylarında düzenlenen defile, bu eylülde Suriye krizi, Mısır’daki olaylar gibi sebeplerden dolayı iptal edildi. Sadece dün akşam Armada Alışveriş Merkezi Hayat Sokağı’nda küçük çaplı bir defile yapıldı. Ayrıca defileyi düzenleyen Ankara Giyim Sanayicileri Derneği, yılda iki kez düzenlenen defilelerden birini artık Antalya’da düzenleme kararı almış. Buna sebep ise firmaların bayilerinin defilelere ilgi göstermemesi olmuş. Bayilerin defileye ilgi göstermesi için Antalya’da üç günlük bir tatil programı da hazırlanıyormuş. New York moda haftasının Chicago’da düzenlendiğini ya da Milano moda haftasının Napoli’de yapıldığını hayal bile edemiyorum. Firmaların ticari kaygılarını anlıyorum ama moda günlerini burada geliştirmek yerine böylesine basite kaçmalarını da kabul edemiyorum.

Büyük yarışa hazırlanıyor

Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Zachar, zor bir dönemden geçiyor. Bunun nedeni ise ne diplomatik görevi nede iş yoğunluğu. Zachar, ekim ayında Slovakya’da yakın bir arkadaşıyla yapacağı yüzme yarışına hazırlanıyor. Gençlik yıllarında arkadaşıyla her yıl yüzme yarışı yapan büyükelçi, bu arkadaşına karşı hiçbir zaman kaybetmemiş. En son 15 yıl önce yüzmüşler. Bir süre önce de arkadaşından yine bir yarış teklifi gelmiş. Zachar da bu teklifi, gençlik yıllarını hatırlamak ve son bir kez daha yarış heyecanı yaşamak için kabul etmiş. Yarış için özel bir beslenme ve egzersiz programı uygulayan Zachar, bu programa son derece bağlı. Bunun nedeni ise 15 yıldır neredeyse hiç spor yapmaması ve formsuz olması. İlk kez kaybetme korkusu yaşayan Büyükelçi Zachar, diplomatik görevinin yanısıra büyük bir özveri ile bu yarışa hazırlanıyor.

Yazarın Tüm Yazıları