NBA'in Memosan'ı

Güncelleme Tarihi:

NBAin Memosanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2002 02:15

Star takımı olmadıklarını, henüz kendisinin çaylak olduğunu, ancak iyi koştuğunu belirten milli oyuncu, ‘‘Çabuk ve hızlıyım. Yakında daha fazla forma giyeceğim. Sabrederek zirveye çıkacağım’’ dedi...

NBA'de oynayan ikinci Türk basketbolcumuz Mehmet Okur gelecekten ümitli. Yılmadan çalışan milli oyuncuyla Detroit Pistons'ın New York Knicks'e 94-91 yenildiği karşılaşma öncesinde bir araya geldik. O güne kadar 10 karşılaşmada forma giyen basketbolcumuz, NBA'de başarılı olmaya karar verdiğini, ilerleyen aylarda daha çok çalışarak daha uzun süreler oynamaya kararlı olduğunu, biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.

Star takımı olmadıklarını, henüz kendisinin çaylak olduğunu, ancak iyi koştuğunu, çabuk ve hızlı olduğunu yakında daha fazla forma giyeceğini, sabrederek zirveye çıkacağına inandığını belirtti.

Çaylaksın dediler

Okur, sezon başında takımın genel müdürü Joe Dumars ve antrenör Rick Carlisle ile uzun uzun konuştuğunu belirtirken, ‘‘Henüz bir çaylaksın. Sabırlı ol. Çok çalış formayı giyeceksin’’ dediklerini söyledi. Milli oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Her geçen gün takıma daha iyi uyum sağlıyorum. Antrenmanlarda benimle çok ilgileniyorlar. Oyun taktiklerini bir bir anlatıp gösteriyorlar.’’

Yıldızlardan oluşmayan ancak çok iyi oyunculardan kurulu Detroit Pistons'da ortalama 10 dakika sahada kalan Mehmet, buna rağmen 5 sayı ortalaması ile oynuyor. Takımda çok sayıda genç oyuncunun olması ve herkesin aşırı oynama arzusu Mehmet'in forma savaşını daha da kamçılıyor.

Özellikle kendisi ile aynı mevkide oynayan Ben Wallace'nın etkili oyunu ve populeritesi Mehmet'in işini zorlaştırsa da, 1-2 ay içerisinde daha fazla oyunda kalmaya başlayacağı sık sık ifade ediliyor.

25 Şubat'ı bekliyor

‘‘NBA'e geldikten sonra Hidayet ile uzun uzun konuştum. Buradaki sistemi, oyunun ayrıntılarını kendisinden dinledim. Bana kendisinin ilk 5 hafta hiç forma giymediğini daha sonra az az sürelerle forma verildiğini, çaylak oyuncuya fazla güvenilmediğini anlattı’’ diyen Mehmet, Hidayet'in kendisine çok faydası olduğunu şimdi kendisiyle karşılaşacağı 25 Şubat'ı beklediğini, bunun çok keyifli bir karşılaşma olacağını ifade etti.

Detroit'te çok iyi bir ortam bulduğunu ifade eden Okur, sözlerini şöyle bitirdi: ‘‘ABD'deki Türkler her maçta bana destek veriyor. Takım içinde de iyi dostluklar kurdum. Özellikle Cliff Robertson ile iyi dostluk kurdum. Zaten kendisi bana ‘‘Memosan’’ adını taktı.’’

JOE Dumars Türkiye hayranı

DETROİT'in genel müdürü ve bir zamanların yıldız oyuncusu Joe Dumars, Türkiye'yi ve insanını çok sevdiğini, Türkiye ile ilgili haberleri yakından takip ettiğini belirtirken, ‘‘Mehmet çok yönlü bir oyuncu. İlerleyen aylarda kaliteli oyununu göstermeye başlayacak’’ dedi.

Katkısı artacak

COACH
Rick Carlise, Mehmet için şunları söyledi: ‘‘Her oyuncu gibi Mehmet'de daha fazla oynamak istiyor. Kendisi çok yönlü bir oyuncu. İçerden, dışardan şut atabiliyor. Pota altında çok etkili. Bugünkü basketbolda çok aranan bir oyuncu. Kendisi de zaten bu yüzden Pistons'da. Daha çok çalışarak oyununu daha da geliştirerek takıma olan katkısı artacak.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!