NBA'de play-off heyecanı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

NBAde play-off heyecanı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

NBA'de normal sezon tamamlandı. Şimdi sıra play-off heyecanında. Geçen yıl Kasım ayının ilk haftasında başlaması gerekirken, takım sahipleri ile oyuncular sendikası arasında maddi konulardaki anlaşmazlıklar ve ardından gelen lokavt nedeniyle ancak Şubat ayında başlayabilen ligde, ''normal sezon''da bu nedenle geçen yıllardaki gibi 82 yerine 50 maç oynandı.

50 maçlık zorlu maraton sonunda, Doğu Bölümü'nde, Atlantik Grubu'nda Miami Heat, Merkez Grubu'nda Indiana Pacers, Batı Bölümü'nde, Ortabatı Grubu'nda San Antonio Spurs ve Pasifik Grubu'nda da Portland Trail Blazers, gruplarını birinci sırada bitirdi.

Sezona girerken, 3 as oyuncusunu ve antrenörünü yitiren son 3 sezonun şampiyonu Chicago Bulls'un, Merkez Grubu'nda 8. ve son sırada kalarak uzun yıllardır ilk kez play-off'da yer alamadığı bu sezon, Ortabatı Grubu'nu, averajla ilk 2 sırada bitiren San Antonio Spurs ve son 2 sezonun finalisti Utah Jazz, 37'şer galibiyet, 13'er yenilgi ve yüzde 74'lük başarı oranıyla ilk bölümün en başarılı takımları oldu.

PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ

Gruplardaki sıralamalara göre play-off'un ilk turundaki eşleşmeler de şöyle belirlendi:

Doğu Bölümü: Miami Heat-New York Knicks, Indiana Pacers-Milwakuee Bucks, Orlando Magic-Philadelphia 76'ers, Atlanta Hawks-Detroit Pistons

Batı Bölümü: San Antonio Spurs-Minnesota Timberwolves, Portland Trail Blazers-Phoenix Suns, Utah Jazz-Sacramento Kings, Los Angeles Lakers-Houston Rockets.

9 Mayıs Pazar günü sabaha karşı yapılacak 4 maçla başlayacak play-off'un ilk turunda, 3 galibiyet alacak takımlar, çeyrek finale yükselecek.

LİGİN KRALLARI

Ligin ''normal sezon''unda bireysel istatistiklerde ilk sıraları alan sporcular da şöyle:

* Sayı: Allen Iverson (Philadelphia 76'ers) 48 maçta 1284 sayı (ortalama 26.8)

* Ribaunt: Chris Webber (Sacramento Kings) 42 maçta 149 hücum ve 396 savunma olmak üzere toplam 545 (ortalama 13)

* Assist: Jason Kidd (Phoenix Suns) 50 maçta 539 (ortalama 10.8)

* Şut Yüzdesi: Shaquille O'Neal (Los Angeles Lakers) 885'de 510 isabet (yüzde 57.6)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!