NBA'de "All-Star" heyecanı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

NBAde All-Star heyecanı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2014 12:50

NBA'de yükselen yıldızlar maçı, yetenek yarışmaları ve All-Star maçının yapılacağı "All-Star hafta sonu" heyecanı başlıyor.

Haberin Devamı

NBA'in yıldızlarının sahne aldığı ve merakla beklenen All-Star hafta sonu etkinliklerinde, yükselen yıldızlar maçı, yetenek yarışmaları ve All-Star maçı yapılacak. Taraftarlar, yıldızların mücadele edeceği organizasyonda, ünlüler maçı ve NBA Gelişim Ligi (D-League) All-Star karşılaşmasını da izleme fırsatı yakalayacak.

Bu yıl New Orleans'ın evsahipliği yapacağı ve 3 gün sürecek etkinlikler, basketbol ve televizyon dünyasından tanınmış kişilerin katılacağı "Ünlüler maçı" ile başlayacak. ABD spor kanalı ESPN'de basketbol yorumculuğu yapan Bill Simmons ile eski NBA oyuncularından Jalen Rose'un antrenörlük yapacağı takımlar, ünlüler maçında karşı karşıya gelecek.

Ünlüler maçında San Antonio Spurs ile 3 kez NBA şampiyonluğu yaşayan Bruce Bowen'ın yanı sıra televizyon dünyasından Kevin Hart, Mike Greenberg ve Jesse Williams gibi birçok isim yer alacak. Ünlüler maçı yarın sabaha karşı TSİ 02.00'de başlayacak.

Yükselen yıldızlar maçı

Ünlüler maçının ardından çaylak ve ikinci yıl oyuncularının yer alacağı "yükselen yıldızlar maçı" yapılacak.

Yükselen yıldızlar karşılaşmasının daha önce belirlenen 18 kişilik oyuncu listesi, Batı'nın genel menajeri Chris Webber ile Doğu'nun genel menajeri Grant Hill'in seçimleriyle takımlara ayrıldı.

Webber'in takımında Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Kelly Olynyk (Boston Celtics), Jared Sullinger (Boston Celtics), Mason Plumlee (Brooklyn Nets), Tim Hardaway Jr. (New York Knicks), Steven Adams (Oklahoma City Thunder), Victor Oladipo (Orlando Magic), Michael Carter-Williams (Philadelphia 76ers) ve Trey Burke (Utah Jazz) yer aldı.

Hill'in takımında ise Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Pero Antic (Atlanta Hawks), Dion Waiters (Cleveland Cavaliers), Harrison Barnes (Golden State Warriors), Terrence Jones (Houston Rockets), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Jonas Valanciunas (Toronto Raptors), Bradley Beal (Washington Wizards) bulunuyor.

Doğu'yu Indiana Pacers'ın asistan koçu Nate McMillan, Batı'yı ise Oklahoma City Thunder'ın asistan koçu Rex Kalamian çalıştıracak.

Yükselen yıldızlar maçı ise yarın sabaha karşı TSİ 04.00'te başlayacak.

Üç sayı, smaç ve yetenek yarışması

Bu senenin üç sayı ve smaç yarışmalarında yine yıldız isimler sahne alacak.

"NBA 2014 All-Star Sprite Slam Dunk" smaç yarışmasına Doğu Konferansı'ndan Paul George (Indiana Pacers), Terrence Ross (Toronto Raptors) ve John Wall (Washington Wizards), Batı'dan ise Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Harrison Barnes (Golden State Warriors) ve Ben McLemore (Sacramento Kings) katılacak.

"Foot Locker Üç Sayı" yarışmasında da 8 isim yer alacak. Doğu adına Arron Afflalo (Orlando Magic), Bradley Beal (Washington Wizards), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) ve Joe Johnson (Brooklyn Nets), Batı adına ise Marco Belinelli (San Antonio Spurs), Stephen Curry (Golden State Warriors), Damian Lillard (Portland Trail Blazers) ve Kevin Love (Minnesota Timberwolves) mücadele edecek.

Geçen seneki üçlük yarışmasını Cleveland Cavaliers'ın oyun kurucusu Kyrie Irving, smaç yarışmasını ise Toronto Raptors'dan Terrence Ross kazanmıştı.

Etkinlik kapsamında düzenlenecek yetenek yarışmasında ise Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Trey Burke (Utah Jazz), Reggie Jackson (Oklahoma City Thunder), Goran Dragic (Phoenix Suns), Michael Carter-Williams (Philedelphia 76ers), Victor Oladipo (Orlando Magic), DeMar DeRozan (Toronto Raptors) ve Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) sahne alacak.

Etkinlikte, yetenek ve şutör yıldızlar kategorisinde yarışmalar da düzenlenecek. Şutör yıldızlar yarışmasında Kevin Durant'in takımında NBA'in efsane oyuncularından Karl Malone da oynayacak.

Üç sayı, smaç ve yetenek yarışmaları 15 Şubat Cumartesi gününü pazara bağlayan gece TSİ 03.30'da başlayacak.

All-Star hafta sonu etkinliklerinin ikinci günü, yetenek yarışmaları öncesinde NBA Gelişim Ligi'nde forma giyen oyuncuların mücadele edeceği All-Star maçı da yapılacak.

Organizasyon 63. All-Star maçıyla son bulacak

Etkinlikler daha önce halk oylamasıyla ilk 5'leri belirlenen 63. All-Star maçıyla sona erecek.

All-Star kadroları ilk 5'lerinde Doğu adına LeBron James (Miami Heat), Paul George (Indiana Pacers), Carmelo Anthony (New York Knicks), Dwyane Wade (Miami Heat), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) oynayacak.

Batı adına ise Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Stephen Curry (Golden State Warriors), sakatlığı nedeniyle oynayamayacak Kobe Bryant'ın yerine Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Blake Griffin (Los Angeles Clippers) ve Kevin Love (Minnesota Timberwolves) yer alacak.

Indiana Pacers'ı çalıştıran Frank Vogel'in antrenörlük yapacağı Doğu Karması'nın yedekleri arasında, Chris Bosh (Miami Heat), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Roy Hibbert (Indiana Pacers), Joe Johnson (Brooklyn Nets), Paul Millsap (Atlanta Hawks), Joakim Noah (Chicago Bulls), John Wall (Washington Wizards) bulunuyor.

Oklahoma City Thunder başantrenörü Scott Brooks'un yöneteceği Batı kadrosunda yedekler arasında yer alan oyuncular ise LaMarcus Aldridge, Damian Lillard (Portland Trail Blazers), James Harden, Dwight Howard (Houston Rockets), Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks), Tony Parker (San Antonio Spurs), Chris Paul (Los Angeles Clippers).

NBA All-Star karşılaşması 16 Şubat Pazar gününü pazartesiye bağlayan gece TSİ 03.00'te oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!