NBA'de "All-Star Haftasonu" heyecanı

Güncelleme Tarihi:

NBAde All-Star Haftasonu heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2014 13:54

NBA'de "All-star Haftasonu" etkinlikleri kapsamında düzenlenecek yarışmalarda yer alacak oyuncular belirlendi.

Haberin Devamı

14-16 Şubat tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerde, çaylak ve ikinci yıl oyuncularının mücadele ettiği "yükselen yıldızlar maçı"nda forma giyecek 18 oyuncunun mücadele edeceği takımlar netleşti. Yükselen yıldızlar karşılaşmasının daha önce belirlenen 18 kişilik oyuncu listesi, Batı'nın genel menajeri Chris Webber ile Doğu'nun genel menajeri Grant Hill'in seçimleriyle takımlara ayrıldı.

Webber'in takımında Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Kelly Olynyk (Boston Celtics), Jared Sullinger (Boston Celtics), Mason Plumlee (Brooklyn Nets), Tim Hardaway Jr. (New York Knicks), Steven Adams (Oklahoma City Thunder), Victor Oladipo (Orlando Magic), Michael Carter-Williams (Philadelphia 76ers) ve Trey Burke (Utah Jazz) yer aldı.

Hill'in takımında ise Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Pero Antic (Atlanta Hawks), Dion Waiters (Cleveland Cavaliers), Harrison Barnes (Golden State Warriors), Terrence Jones (Houston Rockets), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Jonas Valanciunas (Toronto Raptors), Bradley Beal (Washington Wizards) bulunuyor.

Doğu'yu Indiana Pacers'ın asistan koçu Nate McMillan, Batı'yı ise Oklahoma City Thunder'ın asistan koçu Rex Kalamian çalıştıracak. Takımlarının ilk beşleri, taraftarlardan gelen oylarla belirlenecek ve maç günü açıklanacak.

Üçlük ve smaç yarışmasına yıldız isimler katılacak

Öte yandan, bu senenin üç sayı ve smaç yarışmalarına katılacak oyuncular da belli oldu.

"NBA 2014 All-Star Sprite Slam Dunk" smaç yarışmasında Doğu Konferansı'ndan Paul George (Indiana Pacers), Terrence Ross (Toronto Raptors) ve John Wall (Washington Wizards), Batı'dan ise Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Harrison Barnes (Golden State Warriors) ve Ben McLemore (Sacramento Kings) katılacak.

"Foot Locker Üç Sayı" yarışmasında da 8 isim belli oldu. Doğu adına Arron Afflalo (Orlando Magic), Bradley Beal (Washington Wizards), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) ve Joe Johnson (Brooklyn Nets), Batı adına ise Marco Belinelli (San Antonio Spurs), Stephen Curry (Golden State Warriors), Damian Lillard (Portland Trail Blazers) ve Kevin Love (Minnesota Timberwolves) mücadele edecek.

Geçen seneki üçlük yarışmasını Cleveland Cavaliers'ın oyun kurucusu Kyrie Irving, smaç yarışmasını ise Toronto Raptors'dan Terrence Ross kazanmıştı.

Etkinlikte, yetenek ve şutör yıldızlar kategorisinde yarışmalar da düzenlenecek. Şutör yıldızlar yarışmasında Kevin Durant'in takımında NBA'in efsane oyuncularından Karl Malone da oynayacak.

Yetenek yarışması

Etkinlik kapsamında düzenlenecek yetenek yarışmasında Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Trey Burke (Utah Jazz), Reggie Jackson (Oklahoma City Thunder), Goran Dragic (Phoenix Suns), Michael Carter-Williams (Philedelphia 76ers), Victor Oladipo (Orlando Magic), DeMar DeRozan (Toronto Raptors) and Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) mücadele edecek.

Daha önce halk oylamasıyla belirlenen NBA All-Star maçının ilk 5'lerinde Doğu adına LeBron James (Miami Heat), Paul George (Indiana Pacers), Carmelo Anthony (New York Knicks), Dwyane Wade (Miami Heat), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) oynacak.

Batı adına ise Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Stephen Curry (Golden State Warriors), sakatlığı nedeniyle oynaması şüpheli Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Blake Griffin (Los Angeles Clippers) ve Kevin Love (Minnesota Timberwolves) yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!