NBA D-Smart'ta

Güncelleme Tarihi:

NBA D-Smartta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2011 00:00

Bugün 19.00’daki Boston-New York CNN Türk’te, 21.30’daki Miami-Dallas ve 00.00’daki Chicago-Lakers maçları D-Smart 77. Kanal ve HD 55 Kanal’da.Takım sahiplerinin lokavtı nedeniyle 2 ay geç başlayan ligde 255 maç iptal edilirken, bu sezon toplam 990 karşılaşma oynanması planlanıyor.

Haberin Devamı

BASKETBOLDA dünyanın 1 numaralı organizasyonu olan NBA (Amerikan Ulusal Ligi) bugün oynanacak 5 maçla başlayacak. Takım sahipleri ile oyuncular arasında, gelir paylaşımı konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle 161 gün gecikmeli start alacak ligde takımlar bu sezon 82 maç yerine 66 karşılaşma oynayacak. 120 günlük süreçte toplam 990 maç oynanacak. NBA’de normal sezonun 26 Nisan 2012’de bitirilmesi planlanıyor. Hiç ara vermeden, 27 Nisan’da başlayacak play-off takvimi ise, final serisi 7. maça kaldığı taktirde 27 Haziran’da sona erecek.

Bu gece 3 maç yayınlanacak

Yeni sezonla birlikte NBA’in Türkiye yayın hakları da el değiştirdi. 30 takımın mücadele ettiği dünyanın en kaliteli basketbol ligi 3 yıl boyunca HD ve 3D kalitesiyle D-Smart’ta olacak. Ayrıca, haftada 2 karşılaşma CNN Türk’ten canlı olarak yayınlanacak. CNN Türk’teki maçlar pazar akşamları ve salıyı çarşambaya bağlayan gece ekrana gelecek. D-Smart’taki mücadeleler her hafta 77.kanal ve HD 55 Kanal’da yayınlanacak. NBA’de yeni sezonun ilk maç yayını bu akşam gerçekleşecek. TSİ 19.00’daki Boston Celtics-New York Knicks karşılaşması CNN Türk’ten; 21.30’daki Miami Heat-Dallas Mavericks ve 00.00’daki Chicago Bulls-Los Angeles Lakers karşılaşmaları da D Smart 77. Kanal ve HD 55 Kanal’da yayınlanacak. Bu arada NBA TV de, D-Smart 78.Kanal’da yayın hayatına başladı. NBA TV’de de HD kalitesinde maçlar ekranlara gelecek.

Haberin Devamı

Şampiyonluk için 4 aday var

DALLAS MAVERICKS
Geçen sezonun şampiyonu Dallas Mavericks, Lakers’tan Lamar Odom, Phoenix Suns’tan Vince Carter’ı kadrosuna kattı. Buna karşın Tyson Chandler’ı New York’a, Juan Jose Barea’yı Minnesota’ya, Caron Butler’ı Clippers’a ve Rudy Fernandez’i Denver’a verdi.

MIAMI HEAT
3 süper star Dwyane Wade, LeBron James ve Chris Bosh’un yanına bu sezon Shane Battier’i de transfer ettiler. Bu kez takım olmayı başarırlarsa şampiyon olabilirler.

LOS ANGELES LAKERS
Efsanevi koç Phil Jackson’ın takımı her zaman olduğu gibi şampiyonluğun en güçlü adaylarından. Dallas Mavericks’e giden Odom’un yokluğunu çok arayabilirler.

Haberin Devamı

OKLAHOMA CITY THUNDER
Geçen sezon Batı Konferansı finalinde Dallas’a boyun eğen Oklahoma, sayı makinesi Kevin Durant ve Russell Westbrook, James Harden ve Serge Ibaka’lı kadrosuyla şampiyonluğun en güçlü favorilerinden.

İranlı Haddadi çalışma izni alamadı

NBA’deki tek İranlı oyuncu olan Hamed Haddadi henüz çalışma izni alamadığı için Memphis Grizzlies’in yıllık 2 milyon dolarlık teklifini kaybetti. Ancak Memphis temsilcisi, İranlı oyuncuya hala 1.5 milyon dolar vermeye hazır. Diğer taraftan Haddadi ile Sacramento Kings ve Houston’ın da ilgilendiği ileri sürülüyor.

New York’un bilet fiyatı 5 bin doları aştı

SON yıllarda hiçbir başarısı olmamasına rağmen, NBA’in en çok ciro yapan takımlarından biri olan New York Knicks’i, saha içinden izlemenin bedeli inanılmayacak boyutlara ulaştı. Hollywood yönetmenleri Woody Allen ve Spike Lee gibi ünlülere yakın bir yerden maç izlemek isteyenler, bunun için 5 bin 36 doları gözden çıkarmak zorunda.

Haberin Devamı

SEZONUN FLAŞ TRANSFERLERi

OYUNCU ESKi TAKIMI YENi TAKIMI
· Chris Paul        New Orleans   LA Clippers
· Tyson Chandler     Dallas       New York
· Lamar Odom         LA Lakers     Dallas
· Chauncey Billups   New York        LA Clippers
· Jamal Crawford     Atlanta         Portland
· Vince Carter       Phoenix         Dallas
· Richard Hamilton   Detroit        Chicago
· Mehmet Okur Utah New Jersey
· Tracy McGrady      Detroit        Atlanta
· Juan Jose Barea    Dallas       Minnesota
· Baron Davis        Cleveland    New York
· Eric Gordon        LA Clippers   New Orleans
· Chris Kaman        LA Clippers   New Orleans
· Shane Battier      Memphis      Miami
· Shannon Brown      LA Lakers     Phoenix
· Caron Butler       Dallas       LA Clippers
· Ronny Turiaf       New York       Washington
· Rudy Fernandez     Dallas      Denver

Haberin Devamı

NBA’de her yıl 4.3 milyar dolar dönüyor

Devasa bir ekonomi olan NBA’deki 161 günlük lokavt, takım sahiplerinin ve oyuncuların yüzlerce milyon dolar zarar etmesine yol açtı.

AMERİKAN Ulusal Ligi’nde her yıl yaklaşık 4.3 milyar para dönüyor. Oyuncular bu miktarın 2 milyar dolarını alıyor. 161 günlük lokavt süresince takımlarından hiç para alamayan oyuncuların toplam zararı 400 milyon doları buldu.

700 milyon dolarlık bilet kaybı

Her ay yaklaşık 350 milyon dolarlık maç biletinin satıldığı NBA’de, sezonun 2 ay geç başlaması, takımların sadece bilet satışından 700 milyon dolar zarar etmesine yol açtı.

Her maçta 1 milyon dolar

NBA’de takımlar maç günleri ortalama 1 milyon dolar gelir elde ediyor. Ligde bu yıl 255 karşılaşma lokavt nedeniyle iptal edildi. Maçların oynandığı salonlardaki yiyecek-içecek ve giyecek işletmeleri de yüz milyonlarca dolar zarar etti. Sadece restoranların bile söz konusu süreçte 100 milyon dolar kaybettiği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Kobe lokavtın her günü 68 bin 493 kaybetti

LOS Angeles Lakers’tan yılda 24.8 milyon dolar alan tecrübeli oyuncu, aralarında Türk Hava Yolları’nın da olduğu sponsorlardan 27.2 milyon dolar kazanıyor. Yıllık geliri 53 milyon dolara ulaşan Kobe Bryant, lokavt süresince
her gün 68 bin 493 dolar kaybetti.

NBA’DE iLK GÜN MAÇLARI
New York Knicks-Boston Celtics,
Dallas Mavericks-Miami Heat, 
Los Angeles Lakers-Chicago Bulls,
O.City Thunder-Orlando Magic
Golden State Warriors-L.A.Clippers

NBA’de 6 Türk


Hidayet Türkoğlu Orlando Magic
Mehmet Okur New Jersey Nets
Ersan İlyasova Milwaukee Bucks
Ömer Aşık Chicago Bulls
Semih Erden Cleveland Cavaliers
Enes Kanter Utah Jazz

Lokavt neden olmuştu?

NBA’de yer alan 30 takımdan 22’si, geçtiğimiz sezonlarda büyük miktarlarda zarar ettiklerini ileri sürerek, oyuncu ücretlerinin azaltılmasını talep etmişti. Takım sahipleri ile oyuncular arasında yürütülen görüşmeler sonucunda, basketbolcuların yüzde 57 olan gelirlerden aldıkları pay yüzde 50’ye düşürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!