Nazillili Köylülerin Su Eylemi

Güncelleme Tarihi:

Nazillili Köylülerin Su Eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 10:35

NAZİLLİLİ KÖYLÜLERİN SU EYLEMİ

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Bağcılı mahallesinde yaşayan beş sokağın sakinleri su eylemi gerçekleştirdi.
12 yıl önce yaptırdıkları sondaj kuyusundan çıkardıkları suyu sayaç ile parasını ödeyerek kullandıklarını ifade eden köylüler, Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte köyden mahalleye dönüşen Bağcıllı’nın 8 mahalleden oluştuğunu, kendilerine zor yeten suyu diğer 3 mahalleyle paylaşmak istemediklerini belirtti. Suyun kendilerine anca yettiğini söyleyen köylüler, ‘Bize zor yeten suyun, kaçak kullanmak isteyen muhtar ve 3 mahalle sakinine vermek istemiyoruz. 3 kilometreden su alacaklarına, 500 metre uzaklıktaki kendi kuyularından parasını ödeyerek su alsınlar’ diyerek isyan etti. Olası bir olayın yaşanmaması üzerine bölgeye jandarma ekibi de sevk edildi.
BÜYÜKŞEHİR YASASI İLE 5 OLAN MAHALLE SAYISI 8’E ÇIKTI
5 mahalle olarak 12 yıl önce su sondajı yaptırdıklarını söyleyen Kurusekiz Mahallesi çiftçilerinden Mücahit Ekşi, Aydın’ın Büyükşehir olması ile işlerin karıştığını ifade etti. Ekşi, “Büyükşehir yasası öncesi Bağcıllı köyüne bağlı olan Kurusekiz, Çatak, Omarlar, Kırköy ve Kutluca’da yaşayan 170 hanesi bulunan 5 dağ mahallemiz 12 yıl önce su sondaj kuyusu yaptırdı. Hane başı para toplayıp bu sondajı yaptırmıştık. Sondajın ardından 10 yıl önce de abone sayacı taktırarak şebeke suyunu parasını ödeyerek kullanıyoruz. Özellikle yaz aylarında bize dahi zor yeten suyumuzun nüfusu fazla olan 3 mahalleye daha sunulması bizlere zarar verecek. Su hayattır, susuz ne yaparız” dedi.
“BİZİM SUYUMUZU ELLEMEYİN”
Kendi açtırdıkları sondajdan su çekilmemesini isteyen mahalle sakinlerinden Seycan Ekşi de; "Hazır da sondaj kuyuları olmasına rağmen bizim sondajımızı kullanmalarına bir anlam veremiyoruz. Ağustos ve Eylül ayında 5 sokakta büyük sıkıntı yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Necmettin Ünüvar ile görüştüğümüzde ASKİ’den rica edilerek muhtarın isteğiyle yapıldığını belirtti. Bu konuda ne büyükşehir kararı olduğu ne de üstteki 5 sokakta yaşayan 600’e yakın kişinin görüşü alındı. Bizler mağdur edilmek istemiyoruz, bizle onların da mağdur olmasını istemiyoruz. Sadece Büyükşehir ile görüşüp sondaj kuyusunun gerekiyorsa bakımı gerekiyorsa yeniden şebeke suyu için sondaj kuyusu ve depo yapılmasını öneriyoruz. Bizim suyumuzu ellemesinler” diye konuştu.
MUHTAR GÜLER, “ÇÖZÜM ARIYORUZ”
Köylülerinin isteklerine saygı duyduklarını ve çözüm arayışında olduklarını söyleyen Mahalle Muhtarı Hasan Güler ise; “Bu konu neden bu kadar büyütülüyor anlamış değilim. Mahalle sakinlerimizin su sorunu yaşaması nedeniyle fazlaca yeteceğini bildiğimiz sondajdan hat çekiyorduk. 200 metresi tamamlandı. Eğer vatandaşımız istemiyorsa yapacak bir şey yok. Milletimizin kararı önemlidir. Gerekirse başka bir noktada sondaj açılması için çalışıyoruz. Belirttikleri sondaj kuyusu sulama amaçlıdır. Biz şebeke suyunda sıkıntı yaşıyoruz. Sayaç iddialarına gelince de şebeke suyu gelince mecbur tüm mahalleli su sayacı taktıracaktır” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!