Nazilli'de simit zamlandı

Güncelleme Tarihi:

Nazillide simit zamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 12:01

Nazilli'de simit zamlandı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Nazilli ilçesinde 1 liradan satılan 80 gramlık simit, gramajı 20 gram artırılarak 1 lira 50 kuruştan satılmaya başlandı.

Nazilli'de simit fiyatına zam yapıldı. Nazilli'de 80 gramı 1 liradan satılan simit 100 grama çıkarılıp, yeni fiyatı 1 lira 50 kuruş olarak belirlenerek, satılmaya başlandı. Sabah simit almaya giden vatandaşlar zam haberini duyunca şaşkınlıklarını gizleyemedi. Fırıncılar ise artan maliyetler nedeniyle zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Dolardaki artışla ithal susam fiyatlarının yükseldiğine işaret eden Nazilli Fırıncılar Odası Başkanı Reşat Oflioğlu, "Büyük illerde simide daha önce zam geldi. Zam kaçınılmazdı. İstanbul, Ankara gibi illerde 80 gramlık simit 1 lira 25 kuruştu, bu zamla birlikte fiyatı arttı. İthal edilen susamın kilosu 7 liradan 20 liraya çıktı. Dövizin yükselmesi ithal ürünlerin fiyatını da arttırıyor. Susamı 10 Ağustos'tan itibaren 3 kat daha yüksek fiyata almaya başladık. Bizim de zam yapmaktan başka çaremiz kalmadı" dedi.

Un fiyatlarındaki yükselişin ekmeğin zamlanmasına da neden olabileceğine işaret eden Oflioğlu, 50 kiloluk bir çuval un fiyatının 65 liradan 95 liraya yükseldiğini kaydetti. Oflioğlu, "Bir aylık süre içinde una da aşırı oranda zam geldi. Önümüzdeki günlerde ekmeğin de fiyatı değişecek. Şu an 65 liradan aldığımız unu kullanıyoruz ama stoğumuz tükendiğinde, yeni fiyattan aldığımız unları kullanmaya başlayacağız. O zaman da ekmeğe zam gelecek" dedi.

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!