Nazilli'de kültür buluşması

Güncelleme Tarihi:

Nazillide kültür buluşması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2017 10:45

Nazilli'de kültür buluşması

Haberin Devamı

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, Kıbrıs Türk Kültürü Etkinliği gecesi yapıldı.

Nazilli Meydanı'nda gerçekleşen Kıbrıs Türk Kültürü Etkinliği gecesini; Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük ve eşi Bilge Küçük, Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık da izledi. KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ve koordinatör Ayhan Bıçakçı'nın 15 kişilik ekibinin öncülüğünde yapılan etkinlikte, KKTC kültürü Nazillilere tanıtıldı. Nazilli'den Grup Katre'nin canlı müzikleriyle başlayan gecede, Kıbrıs'tan gelen misafirler yöresel kına gecesi dans müzik ve kültürel yöresel ikramlarını tanıttı. Nazilli Belediyesi Halk Oyunları, Otantik ekibinin zeybek gösterisi sundu.

Nazilli'de olmaktan mutlu olduklarını ifade eden KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, "Bizler, sizler ile bütünüz. Türkiye bizimde vatanımızdır. Bizi sizlerden ayıran tek şey aramızdaki bir denizdir. Biz bugün burada birbirimize benzeyen kültürümüzü yaşamaktan mutluyuz. Burada sizler ile birlikte olmaktan mutluyuz" dedi.

Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık, "Kıbrıs bizim ana vatanımız gibi. Kıbrıs bizim için her şey. Bu akşamda beraber olduk. Burada oldukları için teşekkür ediyoruz kendilerine. Kıbrıs'a gittiğinizde Allah rahmet eylesin, Rauf Denktaş'tan başlayarak vatan, bayrak ülke sevdasının ne olduğunu, bu ülkenin nasıl kazanıldığını görüyorsunuz. Sağolsun Gencay Hanımın babaları çok değerli Derviş Eroğlu da aynı şekilde Kıbrıs için emek çaba sarf ettiler. Vatan olması için mücadele ettiler. Allah kendilerini her daim var etsin, uzun ömürler diliyorum ve sizleri tekrar Nazilli'de ağırlamaktan çok büyük mutluluk ve onur duyuyoruz" diye konuştu.

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!