Nazilli'de aşure etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Nazillide aşure etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 11:07

Nazilli'de aşure etkinliği

Haberin Devamı

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'ndeki Yeni Sanayi Mahallesi'nde bulunan Nazilli Hacı Bektaşi Veli Derneği aşure etkinliği düzenledi.

Nazilli Hacı Bektaşi Veli Derneği'nin düzenlediği aşure etkinliğine MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ramazan Satılmış, CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Nazilli Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Seyyid Mehmet Akyüz, muharrem ayı boyunca çeşitli hayır etkinliklerinde bulunduklarını belirterek, "Bedir'den Kerbela'ya ve Çanakkale'ye vatan ve din uğruna şehit olanlara selam olsun. Bu ayın kutsallığı, paylaşımı gerektiriyor. İslam dini zaten sevgi, dostluk dinidir. Bundan dolayıdır ki, lokmamızı muharrem ayı boyunca burada paylaştık" dedi. Yerel sanatçı Muhsin Kobay sazı ile deyişler okuduktan sonra kadınlardan oluşan semah ekibi gösteri sundu.

Aşure etkinliğine katılan MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ilçeye yapılacak cem evi için Belediye arsasını verdiklerini belirterek, "Projesi çizildi hepsi hazır. Allah birlik ve dirliğimizi bozmasın. Allah bize Atatürk'ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletini korumayı nasip etsin. Çünkü birlik ve dirliğimiz olmadığı sürece hiçbir şeyimiz olmaz. Bu vatanımız olmazsa hiçbir şeyimiz olmaz. Bu vatanımızın kıymetini çok iyi bilmemiz lazım" dedi.

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!