Nazilli’de Kitap Okuyana Çay Bedava

Güncelleme Tarihi:

Nazilli’de Kitap Okuyana Çay Bedava
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 17:26

NAZİLLİ'DE KİTAP OKUYANA ÇAY BEDAVA

Aydın’ın Nazilli ilçesinde faaliyet gösteren bit kafe, okuma oranının artması için ‘Yeter ki oku çay bizden’ kampanyası başlattı.
Nazilli’de daha çok üniversite öğrencilerinin uğrak yeri olan kafe, ilginç bir kampanyaya imza attı. Özellikle gençlerin Kitap okuma oranını artırmayı hedefleyen kafe işletmecileri, kitap okumaya gelen müşterilere bedava çay veriyor. Kafeye gelenlerin günün sonunda illa kitap satın alması da beklenmiyor. Her müşteri kendi kitabını getirip, çayını yudumlayarak kitabını okuyabiliyor.
“MADDİ ANLAMDA BAKMIYORUZ”
Bu kampanyanın öğrenciler sayesinde başladığını belirten işletme sahibi Özdek Barış Feyizoğlu kampanyanın başlama hikayesini şu sözlerle anlattı: “Öğrenciler muhabbet ederek ve tavla oynayarak vakit geçiriyorlardı. ‘Arada kitap da alın ilgilenin kitapta okuyun’ dediğimde ‘kuru kuru gitmiyor’ dediler. ‘Yeter ki okuyun çay bizden’ dedik ve kampanya bu şekilde başladı. Çok memnun oldular. Çayla beraber kitaplarını okuyorlar. Toplum olarak okumaya ihtiyacımız var, bu yüzden kitap değiştirme uygulamamız da var. Yeter ki insanlarımız okusun biz maddi anlamda bakmıyoruz.”
“ÖMRÜMÜZÜ BÖYLE GEÇİREBİLİRİZ”
Başlatılan kampanyanın çok olumlu olduğunu belirten üniversiteli gençlerden Hüseyin Demirci ve Deniz Kamber, “Kesinlikle çok güzel bir kampanya. Öğrencilerin okuma oranı artık çok düşük. Bu yüzden de bu aktivite onların daha fazla kitap okumasını sağlayabilir” derken yetişkinler ise “Aradığımız her türlü kitabı burada bulabiliyoruz. Gençlerin buraya daha çok gelmesi gerekiyor. Ömrümüzü burada çay içip kitap okuyup ve müzik dinleyerek geçirebiliriz” yorumunu yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!