Nazara gelen Fener 'Çare Hickman' dedi

Güncelleme Tarihi:

Nazara gelen Fener Çare Hickman dedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 22:21

THY Euroleague’de evinde oynadığı son 15 maçta rakiplerine boyun eğmeyen Fenerbahçe, oyun kurucu Kostas Sloukas’ın boşluğunu hemen Ricky Hickman ile doldurdu. Sloukas’ın lig lisansı dondurulurken, sadece Avrupa maçlarında oynayan Hickman’a ise zaman kaybetmeden lig lisansı çıkartıldı.

Haberin Devamı

THY Euroleague TOP 16’da 5’te 5 yapan tek takım olan ve Ataşehir’de galibiyet serisini de 15 maça kadar çıkaran Fenerbahçe’ye nazar değdi!
Önceki akşam Ülker Sports Arena’da sarı lacivertlilerin 85-62 kazandığı Cedevita Zagreb maçının sonlarında sakatlanan Pero Antic ve Kostas Sloukas’tan kötü haber geldi.
Sol bacağında ikinci derece yırtık tespit edilen Antic’in en az 3 hafta, topuğundaki yırtık sakatlığı nükseden Sloukas’ın da 6 hafta takımdan uzak kalacağının açıklandı.
Kanarya bu soruna, transfer yerine takım içi çözüm buldu.

İKİ DEĞİŞİKLİK HAKKI DAHA VAR

ANTIC’in yokluğunda uzun pozisyonundaki sorunu rotasyonla aşması muhtemel gözüken F.Bahçe, Sloukas’ın yerine oyun kurucu olarak Ricky Hickman’ı kullanılacak.

Sadece Avrupa’da oynayabilen Hickman’a dün zaman kaybetmeden lig lisansı çıkartıldı.
Mevzuata göre ligde 3 yabancı değişiklik yapma hakkı daha bulunan F.Bahçe, bu haklarından ilkini kullandı.
Sloukas döndüğünde kalan iki değişiklik hakkından da yararlanılabilecek. F.Bahçe, Sloukas’ı ligde oynatmak isterse diğer lejyonerlerden birinin lisansını donduracak.

Haberin Devamı

EFES DE AYNISINI YAPMIŞTI

16 Mart 2015’te TOP 16’daki Unicaja Malaga maçında aşil tendonu kopan ve ancak 9 ay sonra parkelere geri dönen ABD asıllı Gürcü basketbolcu Ricky Hickman, Türkiye Süper Basketbol Ligi’ndeki 6 yabancı kuralı nedeniyle sarı lacivertli formayı sadece THY Euroleague maçlarında giyebiliyordu.
Bu arada Anadolu Efes de geçen yıl elinden sakatlanan Dontaye Draper için aynı yola başvurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!