"Naz ile birlikte voleybol hayatıma yeniden girdi"

Güncelleme Tarihi:

Naz ile birlikte voleybol hayatıma yeniden girdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 10:50

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde Fenerbahçe Ülker'e elenen Efes Pilsen'in milli oyuncusu Cenk Akyol, “Efes Pilsen yarı finalde elenmeyi hak eden bir takım değil” dedi.

Bir süredir birlikte olduğu Fenerbahçe Acıbadem'in milli pasörü Naz Aydemir'e, Ankara'da yapılan Avrupa Ligi 1. ayak maçlarında tribünlerden destek veren Akyol, soruları yanıtladı.

Ligde, play-off yarı final serisinde Fenerbahçe Ülker'e 3-0'lık sonuçla elenmelerini değerlendiren Akyol, “Sezon içinde ekstra mağlubiyetler aldık. Bu, çok alışılagelmiş bir durum değil. Ben zaten Velimir Perasovic döneminde fazla forma şansı bulamadım. Perasovic'in ayrılmasından sonra Ufuk Sarıca, oynamayan oyunculara daha çok şans tanıdı. Biz de bunu iyi değerlendirdik. Yarı final serisine kadar iyi mücadele ettik” diye konuştu.

Seriye 1-0 geride başladıklarını hatırlatan Akyol, “Zor olacağını biliyorduk, Fenerbahçe Ülker çok iyi kadrosu olan güçlü bir takım. Takımca en iyi şekilde mücadele ettik, ama bu sezon olmadı. Önümüzdeki sezon kulübün hak ettiği yerde olması için daha çok çalışıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız” ifadelerini kullandı.

“BURHAN FELEK'TE BÜYÜDÜM”

Spora ilk olarak voleybolla başladığını, sonra basketbola geçiş yaptığını kaydeden Akyol, şöyle devam etti:
“Annem ve babam eski voleybolcu. Onların antrenmanları yüzünden Burhan Felek Voleybol Salonu'nda büyüdüm. Spora voleybolla başladım, ama öğrenme dönemi, o ilk teknik kısımlar bana çok sıkıcı geldi. Basketbol daha hareketli ve heyecanlı geliyordu. Bu yüzden basketbola geçtim. Ama şimdi Naz ile birlikte voleybol, hayatıma yeniden girmiş oldu.”

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı'nın pasörlüğünü yapan Aydemir'i ortaokul yıllarından tanıdığını anlatan Akyol, “Naz ile bir gün bir yerde denk geldik ve konuştuk. Daha sonra ben Naz'ı aradım, görüşmeye başladık. Henüz 1 ay olacak, ilişkimiz çok yeni” dedi.

“ŞAKASI BİLE YAPILMAZ”

Cenk Akyol, “Siz Fenerbahçe Ülker'e elendiniz. Naz da Fenerbahçe Acıbadem'de forma giyiyor. Aranızda bu konuyla ilgili şakalaşmalar yapıldı mı?” sorusuna şöyle cevap verdi:
“Naz ile performanslarımızdan ya da maçlardan hiç konuşmayız, aramızda şakası bile yapılmaz. Yaptığımız iş ne kadar keyifli de olsa sonuçta bu bizim işimiz. Ben kendi performansımın konuşulmasından hoşlanmayabilirim. Aynı şekilde ben de Naz'ın oyununu değerlendirmem. Biz maçlardan ya da işimizden konuşmamayı tercih ediyoruz. Zaten Fenerbahçe Ülker'e elendikten sonra gergin bir ortam vardı ve ben de gergindim. Hiç o konulara girmiyoruz, şakası bile yapılmıyor.”

“(A) MİLLİ TAKIM KADROSU HENÜZ BELLİ DEĞİL”

Genç basketbolcu, “Eylül ayında Litvanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer alıp alamayacağına' ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:
“10 Temmuz'da (A) Milli Takım kampı başlıyor. Henüz kadro belli değil. Daha önce de dediğim gibi bu sezon çok fazla forma şansı bulamadım, ama yine de belli olmaz, çağrılabilirim. Çağrılırsam da elimden gelenin en iyisin yapmaya hazırım. Milli takıma çağrılmak çok gurur verici. Bunu her oyuncu ister.”

2010'da elde edilen dünya ikinciliğinin ardından artık Milli Takım ile ilgili büyük beklentiler olduğunu vurgulayan Akyol, “Bu da Avrupa Şampiyonası ile ilgili milli takım üzerindeki baskıyı artırıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!