Nasıl istiyorsanız jean’iniz sizi öyle göstersin

Jean’den vazgeçmiyoruz ve bu nedenle her yıl daha fazla denim koleksiyonuyla tanışıyoruz. Üstelik yeni sezondaki denim koleksiyonlarının bir de misyonu var: Sizi olduğunuzdan daha ince göstermek!

Bu fotoğraflara uzaktan bakan 38 beden birinin bile, "nasıl sığılır bu kalıplara" diye içinden geçirdiğini duyar gibiyim. Ama bakmayın siz bunların "kalem" gibi göründüğüne... Çünkü bu jean’ler esnek kumaşları ve renkleriyle birçok şeyi kamufle etmek üzere tasarlanmış! Öncelikle kendini bırakan kalça bölgesini toparlıyor ve bir nevi korse görevi görüyorlar.

Sezona girmeden önce gardıroplarınızı elden geçirirken bir şeyi unutmayın. Alışveriş sepetine atılacak bir jean pantolon kayıp değildir. İlk bakılacaklar arasında yer alan dar kesimli pantolonlar vücut tipinize uygun değilse, boru paçalara yönelin. Ancak moda yıkamalardan birini seçmeyi de unutmayın; yani koyu renk, eskitilmemiş bir denim kesinlikle doğru seçim olacaktır.

Sonbahar-kış sezonunda kalıpları darlaştıran ve yüksek belleri yeniden gündeme getiren tasarımcılar, denim söz konusu olduğunda düşük bellerden vazgeçmiyorlar. Alışverişe çıkmadan önce, herkesin dolabında en az beş denim pantolon olduğu düşünüldüğünde, rotamızı Mavi, Diesel, G-Star, Miss Sixty, Levi’s, Little Big, Colin’s gibi tanınmış markaların yeni koleksiyonlarına çeviriyoruz.

Hepsinin de "Skinny, yani dar ve düşük belli" modelleri ön plana çıkıyor. Hatta bu kesim pantolonların belli bir beden ölçüsüne ait kadınları bir beden daha ince gösterdiği söyleniyor.

Sizi değiştirmesine izin verin

Sezonda Mavi yıkamalarıyla ön plana çıkarken, Diesel koyu renk, düz yıkama modelleriyle konuşuluyor. Koyu renklerin öne çıktığı koleksiyonlarda, ceplere eklenen detaylar, zekice ortaya konulmuş bir yaratıcılığın ifadesi. Şimdi gelelim kombinasyonlara...

Dar denim pantolonlar, kısa retro ceketler, bilekte botlar, uzun, özellikle renkli çizgili trikolar, Japon esintili saten üstler, dar gömlekler ile tamamlanıyor. Eğer fiziğiniz bu kadar dar bir model giymeye müsait değilse, boru paça bir modelin altına platformlu şık bir ayakkabı, üzerine gece için şifon bir bluz, gündüzleri ise dar bir tişört seçebilirsiniz.

Dar kesimli modellerin avantajı, kısa ceketler ve balerin tarzındaki ayakkabılarla rahatlıkla bir araya gelebilmesi. Kışın uzun çizmelerin içine sokulan bu modeller, topuklu ayakkabılarla geceleri, spor ayakkabılarla da gündüzleri modanın değişken ruh hallerine bürünüyor.

Bu yıl ilhamını geçmişten alan koleksiyonlarda görülen volümlü üstler, tunik elbiseler, saten, göğüs altından kuşaklı kimonolar, ipek Viktoryen gömlekler de stilinizi ortaya koymak için önünüze konan fırsatlar arasında... Rock esintileri taşıyan temalarda, denim etek ve yeleklerle birlikte aksesuvarların öne çıktığı, kolye, kemer, bileklik ve büyük çantalarla asi ama bir o kadar keskin ve yalın hatlara sahip çarpıcı bir görünüm yaratıldığı görülüyor.

Bunun yanı sıra sofistike ve şehirli kadın, tutucu İngiliz tarzı denim ceketlerle, ekose süveterleri buluştururken, tasarım kokan ceketlerinde yine detayları önemsediğini belli ediyor.

Yaza damgasını vuran beyazdan sonra bu kış siyah modası yine gündemde... Dar ve siyah bir modeli düz açık renkte bir gömlekle ve kalın bir kemerle süsleyebilirsiniz. Ve sezonda net kesimleriyle modaya ilham kaynağı olan maskülen tarzda trikolar, denim kapri pantolonların altında yüksek çizmeler, ceketler ve bedene oturan dar gömlekler, sizi günün her saatinde her mekanda rahatlıkla temsil edecektir.

Bu jean’ler ince gösteriyor

Diesel denim koleksiyonu kadınları ince gösteriyor. Çünkü dar kesimli modelleri ve eskitilmiş koyu yıkamaları kusurları gizlemeyi başarıyor. Erkeklerde ise paçalar daralıyor ve beller düşüyor. Yani bu kış modanın önerdiğinin aksine!

Sezon modellerinin başka bir özelliği, zımba, altın ne gümüş işlemelerin, taşların tasarımlarda bolca kullanılmış olması. Ceplerde farklı işlemelere yer veriliyor.

á Süper ince gösteren model "Lowky": V basen kesimi ile bizleri daha ince, yeni şekillendirilmiş işli cepleri ile de kalçaları daha dar gösteriyormuş!

á Bu yılın en seksi modeli "Matic": En dar modellerinden biri. Düşük bel, düşük kemer biritleri ve yuvarlatılmış cepleriyle hayli feminen...

Kristal, şiirsel bir gece ve Swarovski

Artık öyle bir noktadayız ki, ne zaman kristal görsek "Swarovski" der olduk. Bir Swarovski kristalini diğerlerinden ayıran şey ise sahip olduğu ışıltı değil, ait olduğu renkli ve ihtişamlı dünyaya sizi de çekip alması... Kristalin ışıltısını tasarımla birleştiren marka, sonbahar-kış koleksiyonunda "Şiirsel Gece" konseptiyle bizleri Doğu’nun mistik ruhunu keşfetmeye çağırıyor.

Kanyon’daki mağazasında bu yeni koleksiyonu görme fırsatımız oldu. Takılarda siyahla kırmızı, onların deyimiyle gizemle cazibe, geceyle ışıltı buluşmuş. Naturel formlar ve sanatsal motifler, renklerle buluşunca ortaya son derece göz alıcı parçalar çıkmış.

Özel zincirlerle hazırlanan, yüzeyi kristallerle süslenen yüzükler çok şık. Kuş ve çiçek figürleri en dikkat çeken halleriyle karşınızda... Pırıltılı, yanardöner, barok tonları, sürekli renk değiştiren kesitler bu sofistike koleksiyonun gizemini ve kalitesini vurguluyor. Moda, tasarım ve kristal gecenin derinliklerinde buluşuyor.

Duruşunuz değişecek

Yeni koleksiyonlarında asi ve iddialı tasarımlara yer veren markalar arasında en sıra dışı olanlardan biri de Diesel... Marka, aksesuarlarıyla kış ile ilgili "sıcak" mesajlar vermeye başlamış bile... Uzun bacak boyu gerektiren bu çizme, ne giyerseniz giyin duruşunuzu değiştirecek. Ben böyle uzaktan bakınca etkilendim. Tarzım değil, ama çok beğendim!

Puma ile Evisu’nun aşkı(!)

Jean dünyasının en ilgi çeken ve en beğenilen markalarından Evisu, kalitesini ve yaratıcı tasarım gücünü Puma ile birleştirerek yepyeni bir denim koleksiyonu yarattı. "True Love Never Dies" (Gerçek aşk asla ölmez) adındaki modeller, üç ayrı yıkama tekniği ile farklılaştırıldı. Güncel trendleri yansıtan kesimleri, beşinci cep, mine düğmeler, kumaş astarlarında yer alan aşk grafikleri gibi zekice tasarlanmış detaylarıyla, bu yeni marka ayrıcalıklı bir tarza sahip olan herkese sesleniyor.

Kolejli farkı

Club Beymen, kolej temasının hakim olduğu sonbahar-kış koleksiyonunda, bizleri okul yıllarına geri götürüyor. Alev Ciliv tarafından hazırlanan kadın koleksiyonu, oldukça spor çizgilere sahip. Ekose Amerikan klasiklerinin, armalı ceketler ve trikoların öne çıktığı temada, desenli ipek ve krepler, Shetland süveterler çok ilginizi çekecek. Spor tarzından taviz vermeyenler için...

Her zevke uygun

Dört farklı temaya sahip olduğu için her tarza seslenen Mudo koleksiyonu, sınırları biraz daha keskin hatlarla çizilse de, feminenlikten uzak kalmak istemiyor. Mudo, şehir yaşamının hızlı temposuna ayak uydurmak isteyenler için rahat ve şık; ihtişamdan uzak kalmak istemeyenler içinse son derece iddialı ürün gruplarına sahip...
Yazarın Tüm Yazıları