Nankör futbol

Güncelleme Tarihi:

Nankör futbol
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1997 00:00

İlhan SÖYLER
Haberin Devamı

Oyunun büyük bir bölümünde iyi oyna, bir hata yap mağlup ol. O ana kadar sahanın en iyi topçusuydu, Bülent. Ama futbol nankördür. Bir hata yaparsın gol olur. Fatih ile birlikte hem savaştı, hem pas attı, hem de sahanın en iyi oyuncusu olan Chapuisat'ı marke etti... İşte futbolun azizliği. Lig maçlarında Hagi'ye methiyeler yazdık. Ama Şampiyonlar Ligi'nde herkes savaşıyor, sen kaçıyorsun.

Hakan Şükür'e ne demeli? Top hücum bölgesinde, ama bu adamlar orada yok. Alınmayan toplar geri iade oluyor. Bir savrukluk içindeydiler. Biz İlie'yi böyle maçlarda iyi futbol oynar, kendini gösterir diye bekliyorduk. Ama nerede?

Popescu stoper gibi oynadı ama oyun için ‘‘Ne şiş yansın ne da kebap’’ deyip idare etti. Dortmund sahaya öyle yayılmıştı ki, amacı önce beraberlikti, ‘‘Atarsam bir gol atarım’’ dedi ve bunu yaptı. Kendileri de şaşırdı. Galatasaray'da Hakan Şükür uzun boylu yan topları seven futbolcu. Kendi aralarında yan top olmayınca Hakan'na arada silinip gitti. Biraz daha gününde olsaydılar, rakipleri arkalarına vermeseydiler, oyun içinde daha uyanık olsaydılar, Dortmund'u yenmeleri içten bile değildi. Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahanda oynayacağın maçta mutlak galip gelmen gerekirdi. Galatasaray bunu yapamadı. Çünkü, bel bağladığımız silahlar patlamıyordu. Patlamıyınca da susuyordu. Galatasaray'dan iyi bir başlangıç bekliyorduk. Çünkü bizleri şartlandırmışlardı. Tugay orta sahada yalnız kalıyordu. Ergün gününde değildi. Hakan Ünsal hücumda yoktu ama defansta en tehlikeli anlarda yerinde oluyordu. Hagi'ye yapılan hareket bana göre resmen penaltıydı. Uzun zamandır oynamayan Ümit'in nefes eksikliği gözleniyordu. Gönül isterdi ki Galatasaray böyle bir gecede mutlulukla buluşsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!