Namık Sevik Stadı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Namık Sevik Stadı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Belgradkapı'da Türk spor basınının unutulmaz ismi, merhum Namık Sevik'in adını taşıyan 2 bin 500 seyirci kapasiteli stat, dün Bakan Yücel Seçkiner tarafından hizmete açıldı.

Türk spor basınına öncülerinden, Milliyet Gazetesi Spor Servisi'nin unutulmaz müdürü merhum Namık Sevik'in adını taşıyan stad, dün Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner'in katıldığı bir törenle açıldı. Temeli 1993'te atılan ve yaklaşık 30 milyar liraya malolan Abdi İpekçi Spor Salonu'nun karşısında, Belgradkapı semtinde bulunan stad, 2 bin 500 seyirci kapasiteli.

Açılış töreninde konuşan Devlet Bakanı Yücel Seçkiner, tesis ataklarının süreceğini, her ay bir tesisi hizmete sokacaklarını belirterek şöyle dedi:

‘‘Biz özellikle, Türk Sporu'nun duayeni merhum Namık Sevik'in adını taşıyan stadı hizmete açtık. Sahanın çimlendirilmesi ve tribünün kapatılması için, 19 Ocak Pazartesi günü ise GSİM'ne 25 milyar lira vereceğim. Ayrıca, stat yanında yer alan ve yarım kalan yüzme havuzu ile kapalı spor salonunu ise Büyükşehir Belediyesi bitirecek. Fatih ilçesindeki saha ve spor tesisleri için de her türlü imkanları kullanacağız.’’

Törene Gençlik ve Spor Genel Müdürü Tevfik Sarpkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vedat Bayram, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) üyeleri, Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Genel Başkanı Togay Bayatlı, Fatih Belediye Başkanı Sadettin Tantan, Z.Burnu Belediye Başkanı Adil Emecan, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Orhan Keçeli ile Fatih ilçesindeki birçok okuldan öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!