Namağlup

SİVASSPOR Bakkal’la Mesut olmuş. Son 10 maçtır yenilmemiş. Geçen senenin sıkıntısını üstünden atıp sezona iyi başlamış.

Haberin Devamı

Futbolcular keyifli, yönetim mutlu, taraftar coşmuş. 4 Eylül’de tatlı bir heyecan. Herkesin kafasında “acaba şampiyonu yenebilir miyiz?” sorusu.
Mesut Bakkal’ın Sivassaporda göreve başladığı günden beri Bursasporda Süper Lig’de yenilmemiş. Türkiyede bütün gözler bu iki namağlup takımın mücadelesinde Ramoviç oynadığı iki maçta da başarılı. İdmanlarda bile gol yemiyor. İvanovs’un kısa süredeki adaptasyonu Sivas defansını rahatlattı. Hayrettin’in sakatlığında sol bekte genç Ferhat görev yapacak. Abdurrahman sağ kulvarı tercihli yol yapmış. Gidiyor, herkesten önce de geri geliyor.
Arıza yok, rötar yok. Sivasspor’un bu defansı geçen seneki görüntüsünden çok uzak. Kadir’in varlığı Sivasspor defansını daha özgür kılıyor. İsteyen defans oyuncusu ileri çıkabilir. Çünkü kademede Kadir var. Mehmet Nas, Ceyhun ve Zita ile Sivasspor daha güçlü. Yiğido’nun kimseden korkusu yok. Bir de Mehmet Yıldız parlarsa Sivasspor zirveyi yeniden yoklar.
Kaleni boş bırakma
Bursaspor doğru işler yapmaya devam ediyor. Ertuğrul Sağlam teknik taktik olarak geliştirdiği takımını yaptığı takviyelerle daha güçlü hale getirme çabasında. İyi niyetinin karşılığını da alıyor. Nunez ve Insua takıma uyum gösterdiklerinde Bursaspor’a büyük katkı sağlayacaklar. Biraz zamana ihtiyaçları var. Stepfanov ile Wederson zaten takıma adapte olmuş durumda. Volkan Şen bu performansını ne kadar sürdürürse Bursaspor için o kadar iyi. Takım içi rekabet Batalla’ya yaramış. Ergiç öne çıktığında yerini doldurarak defansif anlamda da takımına katkı sağlıyor.
İkinci yarıda her iki teknik adamın maçı kazanmaya yönelik hamleleri vardı. Bu değişiklikler oyunu hareketlendirdi. Ve Bursaspor’dan bir futbol dersi daha. Kaleni boş bırakma.

BEĞENDİM

Bursaspor’un kazanma azmini

BEĞENMEDİM

Bireysel hatalar.

DİKKAT

Milli maç arasına dikkat

Yazarın Tüm Yazıları