Ve Nadal finalde... Avustralya Açık'ta müthiş finaller

Güncelleme Tarihi:

Ve Nadal finalde... Avustralya Açıkta müthiş finaller
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 12:08

Avustralya Açık'ta İspanyol Rafael Nadal ile dünya 15 numarası Bulgar Grigor Dimitrov karşı karşıya geldi. Tam 4 saat 56 dakika süren müthiş maçı Rafael Nadal 3-2 kazanarak finalde 35 yaşındaki efsane Federer'in rakibi oldu. Tenisseverlerin düşlediği 'Yeniden Federer-Nadal finali' beklentisi de gerçek oldu. Avustralya Açık tek kadınlarda da müthiş bir finale sahne olacak. 35 yaşındaki Serena Williams, 36 yaşındaki ablası Venus Williams'la yıllar sonra karşılaşacak.

Haberin Devamı

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkeklerde İspanyol Rafael Nadal, Bulgar Grigor Dimitrov'u 6-3, 5-7, 7-6, 6-7 ve 6-4'lük setlerle 3-2 mağlup ederek finalde İsviçreli Roger Federer ile eşleşti. Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın tek erkekler yarı final mücadelesinde 9 numaralı seribaşı İspanyol Nadal ile 15 numaralı seribaşı Bulgar Dimitrov karşılaştı.

Ve Nadal finalde... Avustralya Açıkta müthiş finaller

NADAL HIZLI BAŞLADI

Daha önce birbirleriyle yaptıkları 8 maçın 7'sini kazanan Nadal, bu müsabakaya da hızlı başladı. Dimitrov'un servisini 4. oyunda kıran İspanyol raket, ilk seti 6-3 aldı. İkinci sette dengeli mücadelenin ardından tenisçiler, birbirlerinin servis oyununu birer kez kırdı. Sert servisleri ve "forehand" vuruşlarıyla oyunun kontrolünü ele alan Dimitrov, uzun rallilerden galip ayrılarak seti 7-5 aldı ve durumu 1-1'e getirdi.

Haberin Devamı

DİMİTROV ZORLADI

Kariyerinde 14 grand-slam şampiyonluğu bulunan Nadal ile ilk kez bir grand slam turnuvasında yarı finale kalan Dimitrov, üçüncü ve dördüncü sette birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandı. 6-6'lık eşitliğin ardından tie-break'e giden iki setten ilkini 7-5'le Nadal, diğerini ise 7-4'le Dimitrov kazanınca skor 2-2'ye geldi. Final setinde file önünden sayılar bulanan Nadal, 9. oyunda Dimitrov'un servisini kırdı. Kalan bölümde skor avantajını koruyan İspanyol tenisçi, seti 6-4, karşılaşmayı ise 3-2 kazanarak finale yükseldi.

Ve Nadal finalde... Avustralya Açıkta müthiş finaller

FİNALİN ADI FEDERER-NADAL

İspanyol Nadal, 2009 yılında kupaya uzandığı Avustralya Açık finalinde ezeli rakibi İsviçreli Roger Federer ile 29 Ocak Pazar günü karşılaşacak.
İki tenisçi arasında bugüne kadar yapılan 34 maçın 23'ünden Nadal, 11'inden ise Federer galip ayrılmıştı.

Ve Nadal finalde... Avustralya Açıkta müthiş finaller

Haberin Devamı

Biri Avustralya Açık'ta olmak üzere 14 grand slam şampiyonluğu bulunan 31 yaşındaki efsane tenisçi Nadal, 6-4, 7-6 ve 6-4'lük setlerle Raonic'i 3-0 yenerek yarı finale yükselmişti. Nadal bu galibiyetiyle, 2014 Fransa Açık şampiyonluğundan sonra ilk kez grand slam turnuvalarında yarı finale yükseldi. Dimitrov çeyrek finalde Belçikalı rakibi David Goffin'i 3-0 yenerek yarı finale çıkmıştı. Dimitrov kariyerinde grand slam turnuvalarında ikinci kez yarı finale yükselmiş oldu.

Ve Nadal finalde... Avustralya Açıkta müthiş finaller

İspanyol tenisçinin bu galibiyeti ile bir kez daha Federer-Nadal finali yaşanacak. Avustralya Açık'ta kadınlar finalinde ise Serena ve Venus Williams kardeşler karşılaşacak. 

Haberin Devamı

 TENİSSEVERLERİN GÖZÜ NADAL-FEDERER FİNALİNDE

Tenisseverler ise 36 yaşında finale yükselen Venus Williams'ın 35 yaşındaki kardeşi Serena ile eşleşmesinin ardından yıllar sonra yeniden Federer-Nadal finalinin hayalini kuruyordu. Tenisin gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında yer alan Federer'in 35 yaşında, hem de uzun süren sakatlıklara rağmen finale yükselmesi, bir diğer efsane Nadal'ın müthiş bir geri dönüşle yarı finale çıkması bu beklentileri artırmıştı.

Federer, "Nadal ile bir çok epik maç yaptık. Farklı zeminler maçlar kaybettim. Ben onun en büyük hayranıyım. Finale gelirse muhteşem olur" demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!