Muz kabuğu...

Güncelleme Tarihi:

Muz kabuğu...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 1997 00:00

Devrim SAĞIROĞLU
Haberin Devamı

Milan'ı aldı, doruk noktalara çıkardı.. Sonra ayrıldı, İtalyanların efsane takımı, çöküş içine girdi. Gittiği Real Madrid'i, Barcelona'nın önünde İspanya şampiyonu yaptı. Şimdi tekrar Milan'da..

Capello'dan bahsediyoruz.. Dünya'nın en iyi teknik adamından.. ‘‘Ne ilgisi var’’ diyeceksiniz.. İlgisi şu.. Bu Capello var ya, eğer Trabzonspor'da kaçmadan ya da kovulmadan bir sezonu tamamlasın, dişlerimi tek tek çektirmezsem namerdim!

Trabzon'dan ne teknik direktörler geldi geçti. Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Sundermann, Urbain Braems, Leekens, Şenol Güneş ve diğerleri.. Hangi biri için iyi şeyler söylendi ? Ahmet Suat şampiyon yaptı, Özkan'cılar beğenmedi. Değiştiler, bu defa tersi oldu. Şenol Güneş görev aldı, karşısında Özyazıcı-Sümer ittifak oluşturdu. Leekens geldi, kovuldu. Ardından, Belçika'da Mouscron diye bir takımı 2.Lig'den alıp, 1.Ligde liderlik koltuğuna oturttu. Hemen, A milli takım teknik direktörlüğüne getirdiler. Belçika, şu anda Dünya Kupasının kapılarını zorluyor..

Sundermann'ı, Trabzonspor'un birçok şampiyonluğuna imza atmış, defalarca milli takımda yer almış Güngör ve İskender'den bir dinleyin. Diyorlar ki, ‘‘Biz, o güne dek hiçbirşey bilmediğimizi Sundermann'ı görünce anladık. Böyle bir antrenörle daha önce çalışmamıştık. Her yönüyle mükemmel ve dört dörtlük bir teknik direktördü..’’

Sonunu merak ediyorsunuz değil mi ? Kovuldu.. Hem de, o sırada yeni gündemde olan 3-5-2 sistemini bir Denizlispor maçında uyguladığı için.. Yöneticiler demiş ki, ‘‘Kardeşim, yok mu bu takımın sağbeki, solbeki ? Bu ne biçim sistem !’’ Sundermann acı acı gülmüş, yanıt bile vermeden bavulunu toplamış ve çekip gitmiş..

İşte böyle.. Şimdi sıra, Yılmaz Vural'da.. Antalyaspor'la sahasında berabere kaldı ya, artık herkes teknik direktör.. Hatalı takım çıkarıldığı, yanlış taktik verildiği anlatılıyor. Misse Misse'den komisyon alındığından bahsediliyor.

Trabzon'da en itibarlı meyve, muz.. İtibarı, kabuğundan ötürü.. Yoldan bir futbol antrenörü geçmeden önce muzu soyuyor, kabuğunu yere bırakıp bekliyorsun. Basıp da ayağı kayarsa, ne mutlu sana..

Kendisiyle barışık olmayan toplumların, zaman zaman başarı gösterdiği de görülmüştür.. Ama, başarının kalıcı olduğuna, tarih hiçbir zaman tanıklık etmemiştir!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!