Mut’un elektrik sorunu meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Mut’un elektrik sorunu meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 13:33

Mut’un elektrik sorunu meclis gündeminde

Haberin Devamı


CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mut İlçesi halkının, sık yaşanan ve önceden haber verilmeyen, uzun süreli elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduğunu belirterek yetkililerin acil önlem alması çağrısında bulundu.
CHP Milletvekili Hüseyin Çamak, Mut İlçesi'nde yaşanan elektrik kesintilerini TBMM gündemine taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Çamak, Pamuklu, Sarıkavak, Narlı, Çukurbağı, İbrahimli, Dereköy ve Çömelek Mahalleleri başta olmak birçok mahallesinde, yılın her döneminde teknik arıza nedeniyle elektrik kesintileri yaşandığını dile getirdi.
Elektrik kesintilerinin önceden haber verilmeden yapıldığını ileri süren Çamak, "Sürekli gidip gelen elektrik kesintileri yüzünden vatandaşların elektrikle çalışan aletleri arızalanmaktadır. Bu nedenle Mut yerelinde ciddi oranda maddi zararlar yaşanmakta. Bu bölgede elektrik dağıtımını üstlenen yetkililerinden bu sorun hakkında bilgi almak istediğimizde, altyapının yetersiz olduğunu ve yeterli iyileştirmenin yapılması için zamana ve maddi kaynağa ihtiyaç duyduklarını belirttiler. Sonuç olarak Mut'un tamamında yaşayan vatandaşlar bu elektrik kesintilerinden artık bezmiş durumdalar. Bu konuda yetkililerin acil önlem almaları, önümüzdeki sıcak yaz günlerinde büyük önem taşımaktadır" dedi
Çamak,  soru önergesinde şu sorulara yer verdi:
"Mut'un Pamuklu, Sarıkavak, Narlı, Çukurbağı, İbrahimli, Dereköy ve Çömelek mahalleleri başta olmak üzere sıklıkla yaşanan bu elektrik kesintilerinin gerekçeleri nelerdir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak bu bölgede sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçmek ve vatandaşı artık bu mağduriyetten kurtarmak için gerekli altyapı iyileştirmeleri açısından herhangi bir girişimde bulunuyor musunuz?"

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!