Mutluluğa gel Jo

Güncelleme Tarihi:

Mutluluğa gel Jo
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 00:00

CSKA Moskova’dan M. City’e gitmesi konusunda Brezilyalı’yı ikna eden sambacı, arkadaşıyla yaptığı telefon görüşmesinde, “O zaman yanıldım ama şimdi durum farklı. Hiç düşünmene gerek yok” dedi.

Haberin Devamı

VE Joao Alves de Assis Silva Jo, Galatasaray’da… Sarı kırmızılılar bir haftadır temas halinde olduğu Brezilyalı golcüyü renklerine kattı ve ilk uçakla İstanbul’a getirdi. Bu bomba transferin arkasından Elano çıktı...
Galatasaray yönetimi, Manchester City Kulübü ile 2012’ye kadar anlaşması bulunan Jo’yu sezon sonuna kadar kiraladı.
Sarı kırmızılı kulübün 6 aylık kiralama bedeli olarak İngiliz Kulübü’ne 750 bin Euro ödeyeceği, yapılan sözleşmede ise satın alma opsiyonunun Galatasaray’a geçtiği, sarı kırmızılıların sambacının bonservisini almak istemesi halinde Manchester City’e 7.5 milyon Euro vereceği bildirildi. 10 kez Brezilya Milli Takım formasını giyen oyuncu ise 6 aylık süre zarfında primler ve maç başı ödemelerle birlikte Galatasaray’dan yaklaşık 1.2 milyon Euro alacak.
32 numarayı giyecek
Günlerdir beklenen transferde son nokta dün koyuldu. İngiltere’de transfer üssü kuran futbol komitesi sorumlularından Murat Yalçındağ, dün saat 17.30’da İngiltere’den İstanbul’a geldi. Linderoth’u ikna etmeye çalışan Adnan Sezgin’den İsveçli oyuncunun sözleşmesinin feshedildiği müjdesini aldıktan sonra  Jo, uçağa bindirildi ve 23.00 sularında da Atatürk Havaalanı’na geldi.
Bu büyük transferin kuşkusuz gizli kahramanı ise Elano...
2008 yılında CSKA Moskova’dan M.City’e giderken bu takımda forma giyen Elano’dan bilgi alan Jo yine vatandaşına telefonla danıştı. Genç oyuncu, espirili bir şekilde, “Daha önce Manchester konusunda beni yanılttın. Mutlu olamadım” dedi.
Elano da, “Hiç düşünmene gerek bile yok. Türkiye’de verilen değeri görünce bana hak vereceksin. Galatasaray’a gelmen senin için en doğrusu olur. Ben verdiğim karardan pişman değilim” dedi. Jo da bu sözlerden sonra ikna oldu.
Avrupa Kupası’nda oynamayacak olan Jo, 32 numaralı formayı giyecek. kişi tıkladı.

Haberin Devamı

ŞAŞKINA DÖNDÜ

Havaalanında G.Saraylı  taraftarların büyük coşkusuyla karşılaşan Jo’nun şaşkın bakışları dikkat çekti. Brezilyalı’nın bugün resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.

JO KiMDiR

ÜLKESİ: Brezilya
DOĞUM TARİHİ: 20 Mart 1987
BOY: 1.89 cm
KİLO: 77
MEVKİİ: Forvet
ALTYAPI: Corinthians
KULÜP KARİYERİ: Corinthians, CSKA Moskova, Manchester City, Everton.
KULÜP İSTATİSTİĞİ: 142 maç, 59 gol
MİLLİ İSTATİSTİĞİ: 10 maç, 3 gol

Haberin Devamı

Kiralama süresi 6 ay
Alacağı ücret 1.2 milyon Euro
Bonservis bedeli 7.5 milyon Euro

Galatasaray’ın kadrosuna kattığı Jo’nun ismi hiç de öyle kısa değil. Hemen hemen her Brezilyalı’nın olduğu gibi golcü oyuncunun tam adı: Joao Alves de Assis Silva Jo.

Ali Turan da tamam

GALATASARAY 1 aydır anlaşmaya vardığı ancak Kayserispor Yönetimi’nin izin vermediği için transferi gerçekleşmeyen Ali Turan engelini de aştı. Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin’in, Kayserispor ile yaptığı transfer pazarlığı sonucunda Ali Turan, 500 bin Euro bonservis bedeli karşılığında 3 yıllığına G.Saraylı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!