Mutlu: G.Saray'ın mağlubiyeti Türkiye'yi etkiledi

Güncelleme Tarihi:

Mutlu: G.Sarayın mağlubiyeti Türkiyeyi etkiledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2013 15:00

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, büyük kulüplerin kendi aralarında anlaşarak uyguladığı deplasman yasağının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen Sporda Şiddet ve Stadyum Güvenliği Konferansına konuşmacı olarak katılan İstanbul Valisi Mutlu, bu yıl gerçekleştirdikleri İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında kulüplerin derbi maçlara rakip takım taraftarının alınmaması yönünde anlaştıklarını hatırlattı.

Mutlu," Halbuki normal olanı kulüplerin birbirlerinin maçlarına bir festival havasında gitmesi. Sonuç ne olursa olsun centilmence maçtan ayrılmaları. Maalesef kulüplerimiz bu kararı aldı. Spor camiamız açısından fevkalade üzüntü vericidir" diye konuştu. Geçen yıl İstanbul'da çeşitli branşlarda 370 profesyonel müsabaka gerçekleştirildiğini söyleyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Bazılarında sıkıntılar yaşandı. Bu yıl henüz daha işin başındayız. Memnuniyet verici bir tablo var"dedi.

GALATASARAY'IN MAĞLUBİYETİ ÜZÜCÜ
GALATASARAY taraftarı olduğu bilinen İstanbul Valisi Mutlu'ya konferans sonunda gazeteciler Real Madrid mağlubiyetini sordu. Mağlubiyetin üzüntü verici olduğunu söyleyen Mutlu, "Galatasaray en iyisini yapmak için çaba gösterecektir. Galatasaray'ın bundan sonraki müsabakalarda gereğini yapması gerektiğini düşünüyorum. Bol şans diliyorum" dedi. Mutlu, "Galatasaray çok iyi bir takım. Asla şüphe götürmez bir şey. Böyle bir mağlubiyet üzücü oldu. Güçlü bir takımın kendi sahasında mağlubiyet yaşaması tüm taraftarları ve Türkiye'yi etkilemiştir. Galatasaray en iyisini yapmak için çaba gösterecektir. Galatasaray'ın daha yapacağı işler var. Real Madrid'le de yapacağı işler var. Dolayısıyla bundan sonraki müsabakalarda galiba bunun gereğini yapması gerektiğini düşünüyorum. Bol şans diliyorum" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ GALATASARAY DERBİSİ
Bu hafta sonu oynanacak BEŞİKTAŞ-Galatasaray maçı ile ilgili bir soruya da yanıt veren Vali Mutlu, "Bu hafta derbi maçlardan biri oynanacak. Heyecanlı, spor ruhuna uygun, iyi oynayanın kazanacağı bir maç diliyorum. Taraftarlar da yerlerini alacaklar. Bu maçı hep birlikte, kulüp yönetimleri, emniyetimiz ve spor camiamızla en güzel bir şekilde yaşayacağız" diye konuştu.
Maç için emniyetin gerekli tedbiri alacağını belirten Mutlu, "Her işte ortaklaşma önemli. Sadece emniyetimiz değil, kulüplerin, taraftarlarımızın yakın iş birliği önem arz ediyor. El ele verdiğimizde halledilmeyecek bir problem yok. Maçın, 70 bin kişilik seyircinin önünde oynanması ayrı bir heyecandır" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!