MUTLU EVLİLİĞİN 10 ALTIN KURALI

Tavsiye ettiğimiz birkaç basit ve etkili kurala uymak sizi mutluluğa kavuşturabilir. Çünkü evlilik ilişkisi; sevgi, saygı, paylaşma ve hoşgörü ile yürütülürse mutluluğun, başarı ile yürütülemez ise de mutsuzluğun başlıca kaynaklarından biri olabilmektedir.

Haberin Devamı

Evliliğin yolunda gitmemesinin nedenlerinin başında, birbirini suçlayıcı tavır alma, küçümseme, saygısızlık, sürekli kendini savunma, iletişimsizlik ve saldırganlık gelir. Bu nedenle evliliklerde sorunlar başgösterir. Ancak sorunsuz ilişki olmaz ama sorunlar kronikleşirse korkulan son kaçınılmaz olabilir. Oysa tavsiye ettiğimiz birkaç basit ve etkili kurala uymak sizi mutluluğa kavuşturabilir. Çünkü evlilik ilişkisi; sevgi, saygı, paylaşma ve hoşgörü ile yürütülürse mutluluğun, başarı ile yürütülemez ise de mutsuzluğun başlıca kaynaklarından biri olabilmektedir. Çünkü sabır, sadakat, koşulsuz sevmek, samimiyet, tutku ve saygı olursa mutlu bir birliktelik ve sağlıklı bir seks hayatı olur. İşte size mutlu evliliğin 10 altın kuralı:
 
1- Bankada bir hesap açtığınızı düşünün. Bu hesaba ne kadar mutlu an yatırırsanız ilişkiniz de o kadar mutlu ve uzun ömürlü olur. Amacınız hesabınızı mutlulukla doldurmak olmalı.
2- Birbirinize olan ilgisizliğinizin nedenini bulun. Kıskançlıklar, hep bir arada olma, ilginin çocuklara kayması, maddi sorunlar, evlilik sorumluluklarının ağır gelmesi ve gerçekçi olmayan beklentiler çiftin birbirlerine olan ilgisini azaltabilir.
3- Aklınızda bir anahtarlık hayal edin. Anahtarlığınıza koşulsuz sevme, anlayış, hoşgörü, arkadaş olabilme, samimiyet, şefkat, emek, sabır ve fedakârlık anahtarlarını takın, tüm bu olgular mutlu evliliğin kapılarını açacak altın anahtarlardır.
4- Sevgiliyken yaptıklarınızı tekrarlayın. Çiftler her nedense evlenince, toplumun onlara yüklediği roller doğrultusunda evlilik süreci ile sevgililiği birbirine yakıştıramazlar. Böylece kısa süre önce sevgiliyken yaşadıkları güzel paylaşımları evliliklerine taşıyamazlar. Hatta flörtü evliliğin doğal süreci olarak görmeme eğilimi hâkim olur. Halbuki sevgiliyken yapılan küçük paylaşımların devam etmesi ilişkiyi ateşler.
5- Eşinizin bir konu hakkındaki fikirlerine ya da hayallerine değer verin. Katılmasanız dahi onun ortaya koyduğu fikirlere saygı duyun ve sonuna kadar dinleyin.
6- Evliliğinizi monotonluktan kurtarmak için yenilikler yapın. Kaliteli zaman geçirmek için olanaklar yaratın. Ona beklenmedik küçük sürprizler yapın. Özel bir gün olmasa dahi ona küçük bir hediye alın. Birlikte vakit geçirmek için fırsat kollayın. Ortak zevklerinize uygun paylaşımlar yaratın.
7- İlgi çekmek için ilişkinize gizem katın.
8- Kendinizi sevin ve beğenin.
9- Eşinizi fark edin. Onun saçını boyadığını, zayıfladığını, sizin için yaptığı küçücük de olsa özel bir şeyi görün ve takdir edin.
10- Öfkelendiğinizde asla şiddete başvurmayın. Mola verin, ortamı terk edin, duş alın ve uyuyun. Müzik dinleyin. Kavganızın dozajının yükseldiği anda nefes alıp vererek gevşeyin. Çatışmalarınızı yıkıcı değil yapıcı bir bakış açısıyla ele alın. Kişisel eleştiri değil davranışsal eleştiri yapın. Kendinizi onun yerine koyun ve empati yapın.

Haberin Devamı

Vajinismusun tedavisi var

Haberin Devamı

3 senelik evli bir kadınım. Balayı gecemizden beri umutsuz ve mutsuzuz. Eşime kadınlık yapamıyorum ve bu durum beni çok etkiliyor. “Eşim beni aldatır ve kadınlık yapamadığım için beni boşar!” diye çok korkuyorum. Bu nedenle, geçen yıl doktora gittim ve bana bir ilaç verdi. Fakat kullandığım ilaca rağmen cinsel ilişkiye giremiyorum. Ne olur bana yol gösterin.

Cinsel ilişkiye girme denemelerinde hafif ve lokal bir kasılmadan tüm vücutta kasılmaya, endişeye, korkuya, panik haline, bacakların açılmalarını engelleyecek boyutlarda sıkıca kapatılmasına ya da elle eşi itmeye kadar değişik şekillerde ortaya çıkabilen vajinismus, organik kökenli bir hastalıktan çok psikolojik kökenleri olan bir cinsel işlev bozukluğudur. Tedavisinde ilaçlardan çok, cinsel terapi etkin ve doğrudur. Cinsel terapide cinsel konularda bilgilendirme yapılır ve ardından aşk oyunları adı verilen teknikler kullanılır. Bundan dolayı kullanılan ilacın bu soruna yönelik etkilerinin olması beklenemez. Uzun süren cinsel sorunlar karşısında kişinin umutsuzluğa kapılması, hayattan beklentilerinin azalması, eşe yönelik utanç ve suçluluk duygularının artması sık rastlanan bir durumdur. Anladığım kadarıyla, sizi değerlendiren doktorunuz, vajinismusunuza yönelik bir tedavi değil de duygu durumunuza yönelik bir tedavi başlatmış. Genellikle cinsel sorunla karşılaşan hastalar, birçok şeyden medet umarak mucizenin olmasını beklerler. Bu noktada algılar çoğu zaman farklı olabilir. Kullanılan bir ilacın ya da buna benzer bir şeyin kısa sürede sorunları çözeceği yönünde yanlış inanışlar gelişebilir. Mucizenin olması için biraz çaba biraz emek gerekmektedir. Bir erteleme ve vazgeçme hastalığı olan vajinismusun tedavisi cinsel terapi süreçleri ile oldukça kolaydır. Bu nedenle size tavsiyem, bir an önce bir cinsel terapiste gitmeniz olacaktır.
 
CİNSEL İLİŞKİ ZEVK VERİR, ACI DEĞİL!

Haberin Devamı

Neredeyse 1 senelik evliyiz. Evlendiğimiz günden beri eşimin vajinasında kuruluk var. Bu nedenle, ağrı ve acı duyuyordu. Doktora gittiğimizde bize kayganlaştırıcı kremler verdi. Her cinsel ilişkiden önce bu kremleri kullanıyoruz. Kuruluk hissi geçti ama eşim hala bir miktar acı duyduğunu söylüyor. Ayrıca eşimde son zamanlarda bir kaşıntı başladı. Bunun nedeni kremler olabilir mi? Bunun dışında bir sorum daha olacak. Acaba kullandığımız bu kremler spermlerimi öldürür mü?

Kayganlaştırmak amacıyla kullanılan yağlar, kayganlaştırıcı kremler ve buna benzer kullandığınız ürünlerin tipleri ve içerikleri önemlidir. Bazı yağların içeriğinde bulunan kimyasallar spermlerin kalitesini ve canlılığının yitirilmesine neden olabileceği gibi kadında ve erkekte alerjilerin gelişmesine de neden olabilir. Eşinizin yaşadığı kaşıntıların nedeni kullandığı ürün olabilir. Bundan dolayı, kullanılacak kayganlaştırıcıların su bazlı olması önemlidir. Burada dikkatimizi çeken konu daha çok eşinizin cinsel ilişki sırasında yaşadığı acılardır. Çünkü normal koşullarda kadın, cinsel ilişki sırasında acı çekmez. Eğer acı yaşanıyorsa da, buna neden olan birçok etken vardır. Nedenler arasında, organik kökenli bir takım hastalıklar olabileceği gibi uyarılmasının az olmasına paralel olarak sulanmasının az olması, cinsel birliktelik sırasında kendini kasması, bakış şekline göre cinsel birlikteliklerini yaşayış şekli gibi etkenler sıralanabilir. Ancak, nedeni ne olursa olsun, kadının cinsel ilişki sırasında yaşadığı bu acının neden olduğu bir uzman tarafından ortaya çıkarılmalıdır. Aksi takdirde bu şekilde yaşanan cinsellik, hem kadının hem de erkeğin cinsellik konforunu düşürecek ve aldıkları hazları azaltacaktır. Öncelikle size önerim, en kısa zamanda eşinizin bir uzmana görünmesi ve ağrının nedenlerinin anlaşılmasıdır. Bunun ardından, cinsel terapi süreçleri ile sorununuz çözümü mümkündür.

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

İçinizden gelmesini beklemeden doğru olduğuna inandıklarınızı yapmayı seçin, mucize budur...

Yazarın Tüm Yazıları