Müşteri nezaket bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Müşteri nezaket bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2012 00:00

Şentepe’deki pazarcı esnafı ile bir araya gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, esnafa, nezaket çağrısı yaptı. Yaşar, “Satış yaparken en azından hıyar demeyin de salatalık deyin” dedi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Şentepe’deki pazarcı esnafı ile bir araya geldi. Pazarcıların sorunlarını dinleyen Başkan Yaşar, bölgedeki pazar alanlarında iyileştirme çalışmaları yapacaklarını söyledi. Yapacakları çalışma ile pazarcı esnafının gelirinde yüzde 30’luk bir artış beklediklerini belirten Yaşar, esnaftan müşterilerine karşı daha nezaketli davranmaları tavsiyesinde bulundu. Yenimahalle Pazar Alanı’na yapılacak bina ile pazar anlayışının değişeceğini de vurgulayan Yaşar, şunları söyledi:

MÜŞTERİ NEZAKET BEKLİYOR

Süpermarketlerdeki sunumu pazarcıların da yapması gerekiyor. Pazarcı ürününü satarken kıyafetiyle, tıraşıyla ve konuşmasıyla müşterisine güven vermeli. Bunun yanı sıra büyük oranda kadın olan pazar müşterisi nezaket de bekliyor. Esnafın daha kibar ve saygılı olması gerekiyor. Pazarcı bunları yaptığında gelirini en az yüzde 30 arttırır. Pazarcılığın bitmemesi için büyük bir gayret gösteriyorsunuz. Biz de belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz ama siz de satış yaparken en azından hıyar demeyin de salatalık deyin.

Haberin Devamı

AVM GİBİ PAZAR YERİ

“Tüketicinin de üreticinin de pazarları yaşatması gerekiyor. Pazar yerinin yakınlarındaki süpermarketlerde yaptığım incelemelerde pazar günleri marketlerdeki sebze ve meyve fiyatlarının düşürüldüğünü gördüm. Yıkımı yapılan Yenimahalle Pazar Alanı’nda en geç önümüzdeki sene tamamlanacak yapıyla pazaryeri anlayışını da değiştireceğiz. Alışveriş merkezi gibi bir pazar alanı yapacağız. Otoparkı, spor salonu ve kafeteryası olan bir yapının içerisinde pazaryeri oluşturacağız. Ancak bu değişime pazarcıların da ayak uydurması gerekiyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!