MüÅŸteri bize, biz sektöre yön verdik.

Güncelleme Tarihi:

Müşteri bize, biz sektöre yön verdik.
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 02, 2010 15:54

Nazmi Durbakayım: Müşteri bize, biz sektöre yön verdik.

Haberin Devamı

TEKNÄ°K YAPI - FOTO GALERÄ°

TEKNÄ°K Yapı Holding BaÅŸkanı Nazmi Durbakayım; "Müteahhide güvenen müşteri, konut sektöründe baÅŸarıya uzanan yolu sonuna kadar açar. Bu güven, koÅŸulsuz memnuniyetle olur. Eski müşterilerimiz, her projemizin en az yüzde 15'ini daha satışa çıkmadan rezerve eder" diyor. Kartal'daki Uplife Park projesinin yüzde 70'inin satışa çıkmadan rezerve edildiÄŸini hatırlatan Nazmi Durbakayım; krizin en zorlu virajında satışa çıkan Upcity'de ilk ay yüzde 30-35 satış baÅŸarısı yakaladıklarını vurguladı.  Â

TEKNİK Yapı; 36 yıldır 'güven ve memnuniyet' ilişkisini misyon edinerek, Kadıköy başta olmak üzere; Bahçeşehir, Levent, Ulus, Beylerbeyi, Çengelköy, Kartal'da gerçekleştirdiği projelerde yaklaşık 5 bin aileyi konut sahibi yaptı. 2012'de bu sayıyı, yapımı süren konutlar ve yeni projeler ile 10 bine çıkarmayı hedefleyen Teknik Yapı'nın son projesi Batı Ataşehir'deki 702 konutluk Deluxia projesi. Teknik Yapı son 5 yılda Dilman Towers, Uphill Court Ataşehir, Uphill Court Bahçeşehir, Uplife Park, Uprise Elite, Upcity, Uptwins ve Deluxia gibi nitelikli projelere imza attı.

Haberin Devamı

Müşteri istiyor, biz yapıyoruz

/images/100/0x0/55eb6874f018fbb8f8bf28ce

Konut sektörünün kabuk değiştirmeye başladığını, konut talep edenlerin artık daha bilinçli yaklaşım sergilediğini bildiren Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, "Ekonomik koşullar ve teknolojiye bağlı değişen müşteri taleplerini, kesintisiz diyalogla yakından takip ediyoruz. Bugün ortaya çıkan Teknik Yapı projeleri aslında müşterilerin zihinlerindeki tasarımlar" diyor. Teknik Yapı'nın, 1974'ten bu yana müşterinin ne istediğini anlamak ve maksimum memnuniyet için sürekli empati yaptığını aktaran Nazmi Durbakayım, "Bağdat Caddesi’nde yüksek kalite ve konfora sahip daireler yaptık. Kartal'da ekonomik daire de rezidans hayatı da sunduk" dedi ve şöyle devam etti:

Çıtayı yine yukarı taşıyoruz

"Sektöre 1+1 gibi küçük daire trendini yerleştirdik. Şimdi ise çıtayı bir barem daha yükseğe taşıyoruz. Bu yılın başında B

/images/100/0x0/55eb6874f018fbb8f8bf28d0
atı Ataşehir'de satışa sunduğumuz Deluxia projesi ile Teknik Yapı için 'lüks' kavramının artık sadece sosyal donatı veya kullanılan malzemelerle ölçülmediğini gösterdik. Lüks kavramını başka bir boyuta taşıyarak, müşterilerimize hayatın günlük zorluklarından arındırılmış yaşam sunuyoruz. Çünkü lüksün sınırı yok ve önemli olan uygun fiyata lüks konut vermek. Daha da önemlisi kullanılan malzeme ve sosyal donatılara kaliteli hizmeti eklemek."

Haberin Devamı

Orta vadede yüzde 100 prim

Teknik Yapı'nın gerçekleştirdiği her projede müşterisine parasal anlamda yüksek getiri sağladığını, bunun orta vadede yüzde 100’ün üzerinde olduğunu bildiren Nazmi Durbakayım; "Ancak Teknik Yapı'dan daire alan müşterilerin ilk amacı hiçbir zaman parasal getiri olmadı. Müşterilerimizin beklediği kazanç; güven içinde oturabilecekleri sağlam bir bina, yaşamlarını bir üst kalite standartlarına yükseltme ve satış sonrasında alacakları hizmet. Bunu aldılar da" diye konuştu.

'Saray ihtişamı' sunan Deluxia'da fiyatlar 144 bin liradan başlıyor

TEKNİK Yapı, 2010 yılına toplam 702 daireden oluşan Deluxia projesi ile başladı. 'Saray ihtişamı' sunan Deluxia; Batı A

/images/100/0x0/55eb6874f018fbb8f8bf28d2
taşehir'deki son büyük arazide hayata geçiyor. Deluxia projesi, 482 dairelik Deluxia Palace ve 220 dairelik Deluxia Suites’den oluşuyor. Projede daire fiyatları, 144 bin liradan başlıyor. Stüdyo daireler 144 bin lira ile 171 bin 900 lira aralığından, 1+1'ler 210 bin 500 lira ile 235 bin 900 lira aralığından satılıyor. Projedeki en pahalı daire fiyatı ise 536 bin 100 lira. 'Lüks konut' kavramını bir kademe daha artıran Deluxia, Teknik Yapı'nın imzası haline gelen modernize edilmiş neo-klasik çizgileri taşırken, farkı da, sunduğu hizmet ve kullanılan malzeme kalitesiyle ortaya çıkıyor. 275 milyon liralık proje büyüklüğüne sahip Deluxia’da daireler Mart 2012'de teslim edilecek. Deluxia'daki tüm dairelerle 11 ticari birim, gerek home-office gerekse yaşamak amaçlı her türlü teknolojik alt yapıya sahip olacak. Projenin önemli bir albenisi ise müşterilerine sunduğu farklı bir yaşam konsepti olacak. Deluxia'da daire sahipleri, kapıdan içeri girdiği andan itibaren kendini özel hissedecek. Site güvenliğinden çamaşırhaneye, lobi hizmetinden her türlü spor faaliyetine, kat hizmetine kadar 5 yıldızlı otel hizmeti, Deluxia'da da yer alacak.

Haberin Devamı

Rakamlarla Deluxia

/images/100/0x0/55eb6874f018fbb8f8bf28d4
 

- Batı Ataşehir'deki Deluxia; toplam 23 bin 200 metrekare arazi üzerinde yükselecek.

- Deluxia’da her türlü konfor ve lükse sahip stüdyo ve 1+1 tipi daireler ağırlıklı olacak.

- Tüm konfora sahip dairelerin 228'i stüdyo, 315'i 1+1, 112'si 2+1 ve 44'ü 3+1 tipinde ve 3'ü de 4+1 dubleks.

- Projenin etrafında büyüklüğü 37 ile 160 metrekare arasında değişen 5 adet gölet yer alacak ve bu göletlerde günün belirli saatlerinde su gösterilerine sahne olacak.

Krizin en zorlu virajında satışa çıkan Upcity'nin yüzde 35'i ilk ay satıldı

KRİZDE ayakta kalma reçetesini verirken, 'Bir köşeye çekilerek ortalığın sakinleşmesini beklemek yerine yatırımlara hız verdik" diyen Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım; şöyle konuştu: "2009'a giriş yaptığımızda küresel mali kriz zirve yapmıştı. Birçok kurum projeleri rafa kaldırdı, 'bekle ve gör' politikası uyguladı. Teknik Yapı'nın farkı burada ortaya çıktı. Yeni projelerimizi askıya almak veya ağırdan almak yerine işimize var gücümüzle asıldık. Hem konut sahibi olmak isteyenlere fırsatlar sunduk hem istihdamı koruduk, hatta arttırdık. Krizin en zorlu virajında Kartal’daki 340 dairelik Upcity projemizi satışa sunduk. Ekonominin normal olduğu dönemlerde bile satışa çıkan bir projenin, ilk ay yüzde 30-35'e ulaşması başarı sayılırken, Upcity’de bu oranı 1 ayda yakaladık. 2009'da projelerden taviz vermedik, yine Kartal’da 320 dairelik lüks rezidans projemiz olan Uptwins Deluxe Residence’ı satışa sunduk; Upcity'deki başarıyı yakaladık. Krize inat yeni projelerin temelini de atıyoruz. Ekonomi çarkının dönmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz."

Haberin Devamı

Fiyatlar artmadan konut alın harekete geçen treni kaçırmayın

/images/100/0x0/55eb6874f018fbb8f8bf28d6

NAZMİ Durbakayım; "Yaşanan her kriz mutlaka yeni fırsatlar doğurur" sözünün çok doğru söylendiğini, ancak son 2 yıldır zam yapmayan inşaatçıların artık 'düzlüğe çıkan ekonomiye bağlı olarak fiyat artırmaya başlayacağı' uyarısını yaptı ve şöyle devam etti: "2007’den beri kârlarından maksimum derecede feragat eden inşaatçılar, fiyatları indirebilecekleri seviyelere çekti. Fakat fiyatlar artmaya başlayacak. Faizlerin düştüğü, her şeyin pozitif olduğu dönemde ihtiyaç duyulan gayrimenkulü almamak, hareket etmeye başlayan treni isteyerek kaçırmak demektir. Ancak; konutta yine de seçici olunmalı. Aile bütçesine uygun, aylık taksidi uygun küçük daireler avantajlı."

Haberin Devamı

Kalite için, Avrupa'nın en büyük fabrikası Betofiber'i kurdu

TEKNİK Yapı; konut projelerinin her detayında yaratılan yüksek kalite anlayışını bina cephelerine de taşıyor. Binaların dış cephelerindeki su, ısı ve ses yalıtımını tasarrufla birleştirmek isteyen Teknik Yapı, Teknik Yapı Holding bünyesinde yer alan ve Türk

/images/100/0x0/55eb6874f018fbb8f8bf28d8
iye'nin en büyük GRC (Elyaf Katkılı Beton) fabrikasına sahip olan Betofiber ürünlerini kullanıyor. Betofiber Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, 10 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık alana sahip fabrikada yıllık 500 bin metrekare üretim kapasitesiyle (yaklaşık 5 bin konutluk) Türkiye ve Avrupa'nın en büyük fabrikasına sahip olduklarını bildirdi. Umut Durbakayım, "3 yıl içinde sektörün düzenleyicisi bir marka haline geldik. Betofiber'in en önemli misyonu, iç pazardaki fiyat tekelini üstün kaliteli ürünle kırmak, sektöre yeni soluk kazandırmak. İç pazarda kısa sürede çok önemli projelere imza attık" dedi.

Başarının iki gizli anahtarı: Arsa stoku ve satış sonrası hizmet

KADIKÖY, Ataşehir ve Kartal başta olmak üzere gerçekleştirdiği projelerle farklı gelir gruplarındaki müşterilere aynı kalite, güven ve konforu sunan Teknik Yapı, 2010'da kendi arsalarında gerçekleştireceği projelere ağırlık verecek. Müşteri memnuniyetini standart hale getiren Teknik Yapı, maddi anlamda yarattığı katma değeri de maksimum kılmak için uygulayacağı bu strateji ile; küçük, çok amaçlı, ihtiyaç duyulan konforu sunan, kolay kredi imkanı sağlayan, prim potansiyeline bağlı olarak kazançlı ve eko

/images/100/0x0/55eb6874f018fbb8f8bf28da
nomik dairelere ağırlık veriyor. Teknik Yapı, bu kapsamda başta Kartal olmak üzere Anadolu Yakası’nın kuzeyinde yer alan ve gelecek vaat eden bölgelerde arsa stokunu genişletiyor.

36 yılda ektiğimiz fidanlar ormana dönüştü

TEKNİK Yapı'nın, her yeni projede, yarattığı müşteri memnuniyetini daha ileri götürdüğünü söyleyen Nazmi Durbakayım; "Fidan yetiştirmesini bilmeyen orman yaratamaz" cümlesinin, yaptıklarını çok iyi özetlediğini bildirdi ve ekledi: "İlk fidanımızı 1974'de sektöre girerek dikmeye başladık. 1990'lı yıllarda Anadolu Yakası’nın en yüksek binaları olan Osmanlı Residence, Perek Residence, Salih Bey Residence ve 2006’da başladığımız Dilman Towers ile fidan sayısı arttı. Uphill Court, Uplife Park, Uprise Elite, Upcity, Uptwins ve Deluxia'dan oluşan fidanlarımız büyüdükçe orman halini aldı."

Yüzde 1 peşinat ile yüzde 0 faiz bir arada

TEKNİK Yapı'nın, projenin bulunduğu bölgeye göre her türlü avantajı müşterilere sunmaya çalıştığını söyleyen Nazmi Durbakayım; "En son gerçekleştirdiğimiz kampanya kapsamında bizden konut almak isteyenlere yüzde 1 peşinat ile sıfır faiz seçeneği sunuyoruz. Anlaşmalı bankalarımız da faiz oranlarını aylık yüzde 0.75'e çekerek kredi m

/images/100/0x0/55eb6874f018fbb8f8bf28dc
aliyetlerini minimuma indirdi" dedi.

İş toplantıları Uptwins’te: 13 dönüm arsa içinde yükselen Uptwins Deluxe Residence, iki yüksek blok ve tek katlı ticaret merkezinden oluşuyor. Üç ayrı daire tipinden oluşan Uptwins Deluxe Residence bloklarında büyüklüğü 38.71 metrekare ile 128.92 metrekare arasında değişen toplam 312 daire var. Her bloğun terasında Business Center olacak. Tüm daireler home-office şeklinde kullanılabilecek.

Uğur Mumcu’nun Akmerkez'i Upcity’de: Tekni Yapı'nın Kartal-Uğur Mumcu'da, Ocak 2009'da yapımına başladığı ve Aralık 2011'de tamamlanacak UpCity projesi, yaklaşık 20 bin metrekare arazi üzerine inşa ediliyor. Ekonomik bir residence yaşam merkezi olan UpCity'de, 5 yüksek blok ve 3 ticaret birimi olacak. Proje içindeki UpCity Center’da, sağlık ürünleri sunan mağazalardan fast food zincirlerine, banka şubelerinden kafeterya ve giyim mağazalarına kadar birimler yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!