Mustafa İzzet Ada'nın gözdesi

Güncelleme Tarihi:

Mustafa İzzet Adanın gözdesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Leicester'da forma giyen 24 yaşındaki Kıbrıslı Türk futbolcu Mustafa İzzet, İngiliz Milli Takımı seçicisini kendine hayran bıraktı. Muzzi İngiltere Milli Takımı yolunda...

İngiltere Süper Ligi takımlarından Leicester'ın en gözde oyuncusu Türk asıllı Mustafa İzzet'e İngiliz Milli Takımı yolu gözüktü. Geçen yılın kupa şampiyonu Chelsea'den üç yıl önce Leicester'a transfer olan ve takımının galibiyetlerinde büyük payı olan 24 yaşındaki orta saha dinamosu ‘‘Muzzi’’ İngiliz Milli Takımı seçicisi Ray Clemence'i kendine hayran bıraktı.

Leicester Teknik Direktörü Martin O'Neil, İzzet'in takımının en güçlü futbolcusu, orta sahanın tankı olduğunu belirterek, ‘‘İzzet orta sahanın motoru. Güçlü kondisyonuyla göz kamaştırıcı bir oyuncu. İngiliz Milli Takımı için ideal. Çünkü her yerde oynatabilirsiniz. Eminim, Ray Clemence, Milli Takım Teknik Direktörü Glenn Hoddle'a İzzet'ten bol bol bahsedip övecek’’ dedi. Kıbrıslı bir Türk'ün oğlu olan ve Londra'da dünyaya gelen İzzet, üç yıl önce Türk Milli Takımı'nda oynamak için girişimlerde bulundu. Türk vatandaşlığına geçmek için resmi başvurularını yapan Muzzi, iki yıl askerlik şartını duyunca, bu fikrinden vazgeçti. İzzet, ‘‘Türk Milli Takımı'nda oynamayı çok isterdim. Ama şimdi gözüm İngiliz Milli Takımı'nda’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!