Mustafa Çulcu: Eskişehirspor'un puanı silinecek

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Çulcu: Eskişehirsporun puanı silinecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2016 21:49

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu Göztepe maçında sahadan çekilen Eskişehirspor'un puanının silineceği ve ayrıca cezalar alacağını söyledi.

Haberin Devamı

İzmir Bornova'da oynanan TFF 1. Lig maçında Alpay Özalan takımı Eskişehirspor'u Göztepe'nin attığı gol sonrasında sahadan çekti. Daha sonra hakemler, soyunma odasından çıkmama kararı aldı ve maç tatil edildi.

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu maçın son anlarında yaşanan bu olayı yorumladı:

"Uzatmada Eskişehirspor'un oyuncusunu bariz gol şansından indiriyorlar. Hakem devam diyor ve gol oluyor. Maçın akışı içinde hakemin ciddi hataları var. Bariz gol şansında devam demesi sonrası Eskişehirsporlular sahadan çekiliyor.

Doğal olarak hakemin bir süre sahada beklemesi ve çıkan takımın kaptanını çağırması lazım. 'Neden çıktınız, oyunuyor musunuz oynamıyor musunuz?' demesi lazım. Kaptan 'hayır oynamıyoruz' derse hakemin tatil etmesi lazım maçı.

"HAKEM TEKRAR ÇIKSAYDI DÜDÜĞÜ BIRAKMASI LAZIM"
Bu şartlarda hakem bekledi körükte sonra içeri girdi. Bu durumda Eskişehirspor’un hükmen mağlubiyetine ve sahadan çekilmesi nedeniyle puanı silinmesi gerekir. Ayrıca cezalar da gelecektir. Muhtemelen bu nedenle içeride Eskişehirsporlular ikaz edildi. Bu yüzden sahaya çıktılar. Ancak soyunma odasına giden hakem çıkmadı. Çünkü maçı Eskişehirliler çekildiği için tatil etmiş. Hakem tekrar sahaya çıksaydı, düdüğü ve kokartı orada bırakması lazım. Çünkü hakem soyunma odasına gitmişse maç bitmiş demektir.

Haberin Devamı

Sonuç olarak 3-0 hükmen Göztepe galip Eskişehirspor'un da puanı silinecek. Ayrıca para veya başka cezalar da alıacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!